Novosti


Ericsson proširuje LTE mrežu estonskog operatora

  Kategorije: Događanja Tehnološki noviteti


Nova licenca na frekvenciji 800MHz te izvanredno brza implementacija po načelu “ključ u ruke”od strane Ericssona omogućili su estonskom operatoru EMT, koji pripada grupi TeliaSonera, proširenje nacionalnog LTE (4G) pokrivanja šest mjeseci ranije nego što je planirano. Pristup novom spektru ovom je operatoru omogućilo da gotovo udvostruči pokrivanje područja njegovom LTE mrežom, što dobrobiti brzih veza donosi ruralnim područjima.

 
Estonsko telekomunikacijsko tržište je danas među najrazvijenijim u svijetu, uz nacionalno LTE pokrivanje. Širenje LTE mreže podržava poslovanje procesima koji se oslanjaju na podatke u stvarnom vremenu i zahtijevaju online pristup bilo kada i s bilo kojeg mjesta.
Isporuka nacionalne LTE mreže je kao projekt u potpunosti realiziran po načelu „ključ u ruke“ uključivalo isporuku opreme za radio mrežu, nadogradnju i širenje paketske mreže na Evolved Packet Core, izvedbu, integraciju te implementacijske usluge. Ovo ponovno afirmira Ericssonovo liderstvo na LTE tržištu i daljnje jača suradnju s estonskim operatorom kojem je Ericsson već bio isključivi isporučitelj GSM, WCDMA/HSDPA te prve LTE mreže.
Ericsson je dosada isporučio preko 160 LTE/EPC mreža širom svijeta, od kojih je preko 90 u komercijalnom radu.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice