Novosti


Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio Ericsson Nikolu Teslu

  Kategorije: Događanja


U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravila je delegacija Vlade Republike Hrvatske koju je predvodio predsjednik Vlade Zoran Milanović, u pratnji dr. sc. Siniše Hajdaša Dončića, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i doc. dr. sc. Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta te drugih suradnika.

Dobrodošlicu visokim gostima poželjela je mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije sa svojim suradnicima te im predstavila kompanijske aktivnosti. Doprinos Ericssona Nikole Tesle gospodarstvu Republike Hrvatske vidljiv je kroz dugogodišnje stabilno poslovanje te značajan izvoz. Tijekom posjeta razgovaralo se o poslovnim planovima i aktivnostima kompanije s naglaskom na širenje razvojno istraživačkih i inovacijskih aktivnosti kao i dodatnih odgovornosti u globalnoj organizaciji te zapošljavanju mladih visokoobrazovanih stručnjaka u kompaniji. Valja istaknuti da je kompanija i vodeći hrvatski izvoznik znanja, a tijekom ove godine posao u Ericssonu Nikoli Tesli dobit će čak 150 visokoobrazovanih stručnjaka. Upravo ulaganja u istraživanja, razvoj i inovacije ključne su za daljnji razvoj naše zemlje i omogućavanje dobrobiti od ICT tehnologija koja poslovanje čine učinkovitijim i olakšavaju život građanima RH. Gordana Kovačević je također istaknula  suradnju s državnim institucijama u velikim infrastrukturnim projektima poput nacionalnog zdravstvenog sustava te u drugim projektima od značaja za građane RH.

Uslijedio je razgled kompanije pri kojem su predstavljena kompanijska rješenja za umreženo društvo i kompanijski laboratorij popularno nazvan „green lab“ zbog inovacija koje omogućuju testiranja mreža najznačajnijih svjetskih operatora uz minimalnu potrošnju energije.

Uspješnom implementacijom pilota ePoziva, žurnog poziva iniciranog iz vozila pri prometnoj nezgodi, kompanija, kao tehnološki partner, ima istaknutu ulogu u ovom paneuropskom HeERO projektu. Procjenjuje se kako će ovaj sustav kada se implementira spašavati godišnje oko 2.500 ljudskih života u Europi te za 15% smanjivati posljedice nesreća za vozače i putnike u vozilu jer će omogućiti bržu reakciju hitnih službi koje će lakše doći na mjesto nesreće unutar „zlatnog sata“.

Doprinos Ericssona Nikole Tesle značajan je i u području eZdravstva s obzirom da je ovo rješenje implementirano na nacionalnoj razini. U informacijskom sustavu zdravstvene skrbi već je vidljiv niz dobrobiti pacijentima, kao i značajne uštede u zdravstvenom sustavu, a zanimljivo je napomenuti da će od početka primjene do kraja ove godine biti izdano čak 100 milijuna eRecepata. Predstavljena su i kompanijska rješenja u području mZdravstva koja korištenjem najkvalitetnijih Bluetooth medicinskih senzora, Ericsson Mobile Health (EMH) pristupnika i backend sustava, nude dostupnost medicinskih podataka pacijenata zdravstvenom osoblju, neovisno o lokaciji.

Bilo je riječi i o kompanijskim aktivnostima u području Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) čijim se širenjem servisa kroz implementaciju javnog pristupa u fokus stavljaju građani Republike Hrvatske. Implementacijom portala “Sve na jednom mjestu” građanima će se omogućiti da putem komunikacije sa samo jednim tijelom javne vlasti završe postupak koji zahtijeva djelovanje nekoliko javnopravnih tijela što je u skladu s tendencijama EU koja nastoji umanjiti upravne barijere i pojednostaviti upravni postupak i kontakt građana i poslovnih subjekata s javnopravnim tijelima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice