Novosti


e-Karton i Središnji bolnički sustav naručivanja predstavljeni na Oracle Days 2014

  Kategorije: Događanja Portfelj


Na Oracle Day konferenciji Darko Gvozdanović, stručnjak Ericssona Nikole Tesle predstavio je skoru budućnost u nacionalnom zdravstvenom sustavu, e-Karton, a prim. Elvira Čeljuska Tošev, pročelnica Odjela za medicinsku dokumentaciju na Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” govorila je o svojim iskustvima s Bolničkim sustavom naručivanja.

Oracle Day konferencija održana je 1. travnja u Hypo centru u Zagrebu. Konferenciju je otvorio Marin Tadić, generalni direktor Oraclea Hrvatska koji je istaknuo trenutačne tehnološke trendove poput globalizacije, sve veće količine podataka, povećanja mobilnosti i poslovnih aspekata društvenih mreža. Na konferenciji se govorilo o konvergenciji tehnologija kao što su oblak, mobilne i društvene mreže, big data i internet stvari te kako ova konvergencija stvara novu digitalnu ekonomiju. Izložena su iskustva iz tvrtki koje su uspješno pojednostavnile vlastita IT okruženja i transformirale način poslovanja kako bi odgovorile na nove izazove.

Darko Gvozdanović predstavlja e-KartonNo, osim za vlastitu poslovnu okolinu, ICT rješenja se mogu iskoristiti i za dobrobit svakog građana i društva u cjelini što su prikazali Darko Gvozdanović, stručnjak Ericssona Nikole Tesle koji je predstavio skoru budućnost u nacionalnom zdravstvenom sustavu, Središnji elektronički zdravstveni zapis – e-Karton te prim. Elvira Čeljuska Tošev, pročelnica Odjela za medicinsku dokumentaciju na Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” koja je govorila o svojim iskustvima s Bolničkim sustavom naručivanja.

e-Karton će predstavljati važan korak u nadogradnji nacionalnog zdravstvenog iskustva i njime će već visoka razina informatizacije u Republici Hrvatskoj biti dodatno unaprijeđena. Vezano uz Bolnički sustav naručivanja iskustva u korištenju koja je predstavila prim. Tošev govore da su korisnici vrlo zadovoljni i da se ovaj sustav, unatoč početnoj skepsi, pokazao kao izniman alat za ubrzavanje rada u našem zdravstvenom sustavu te da nudi niz pogodnosti, od jednostavnosti, brzine i točnosti upisa, do analize strukturiranih podataka. Dodatnu korist nudi činjenica da liječnik primarne zdravstvene zaštite može vidjeti nalaz specijalista što donosi olakšanje pacijentima koji ne moraju sa sobom nositi medicinsku dokumentaciju, a istovremeno omogućuje efikasniji rad i uštede u zdravstvu.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice