Novosti


Pobjednici su oni koji se konstantno prilagođavaju

  Kategorije: Događanja


Institut za inovacije je neprofitna organizacija usmjerena na razvijanje regionalnog inovacijskog potencijala. Važna karika u ostvarivanju motivirajuće inovacijske kulture je vizualizacija pojedinaca i organizacija koji svoj uspjeh temelje na inovativnosti.

Stoga je institut pokrenuo seriju predavanja na kojima vodeći lideri iz javnog života i gospodarstva poput prof.dr. Ive Josipovića, predsjednika RH i prof. Borisa Vujčića, guvernera HNB-a, ukazuju na presudnu ulogu inovacija i novih vrijednosti. Ciklus ovogodišnjih predavanja otvorila je mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, izlaganjem na temu “Stvaranje i poticanje inovacijske kulture – primjer Ericssona Nikole Tesle”.

Prepunoj konferencijskoj dvorani izdavača Školska knjiga prvo se obratio Goran Vlašić, predsjednik Instituta za inovacije, istaknuvši potrebu jačanja poduzetničkog načina razmišljanja među domaćim menadžerima. Zastarjeli poslovni modeli nisu adekvatan odgovor na zahtjevne ekonomske uvjete, poručio je G. Vlašić.

G. Kovačević je publici, na primjeru kompanije Ericsson Nikola Tesla, predočila što znači živjeti promjene uz inovacije kao glavnu stratešku smjernicu.

Izlaganje mr.sc. Gordane Kovačević- Upravo kreativnost u svemu što radimo, osigurala je  prepoznatljivost zaposlenicima, a kompaniji zapaženo mjesto kvalitetne organizacije s respektabilnim rezultatima. Naravno, inovacijska praksa ne dolazi preko noći niti je prepuštena slučaju – sve je strateški osmišljeno, a program poticanja inovativnosti sastavni je dio kartice poslovnih postignuća. Bit inovacije je stvaranje vrijednosti koristeći pritom kreativnost svih svojih zaposlenika.

Komentirajući vrijeme u kojem  Ericsson Nikola Tesla ostvaruje svoje rezultate, G. Kovačević je naglasila da je u današnjem poslovanju najveći izazov nositi se sa stalnim i velikim  promjenama.

- Ne postoji strategija koja sve može predvidjeti nego se stalno treba prilagođavati promjenama u dinamičnom okruženju. S obzirom da živimo u petoj tehnološkoj revoluciji, evidentno je da buduće promjene nikad više neće biti tako spore kao što su danas. ICT tehnologija,  kao  pokretač pete tehnološke revolucije  pridonosi konkurentnosti ostalih industrija, a njeni se pozitivni učinci vide kroz utjecaj na ljude, poslovanje i okoliš. Zato su svima, a posebno nama koji djelujemo u ICT industriji, od presudne važnosti  kvalitetni, motivirani i kreativni pojedinci i timovi.
Danas se kontinuitet uspješnog poslovanja mjeri kroz stvaranje vrijednosti te  brzinu i kvalitetu prilagođavanja tržišnim, tehnološkim i društvenim izazovima, a pobjednici su oni koji se u tom procesu uspijevaju prilagoditi. Svjedoci smo stalnog preslagivanja na tržištima, nestajanja dosadašnjih i pojavljivanja novih konkurenata, novih poslovnih modela i sve većih zahtjeva korisnika. Inovativnost sve više postaje točka diferencijacije modernih organizacija te ključ buduće konkurentnosti na tržištu. Stručnjaci i lideri naše kompanije puno su puta do sada upravo kroz stvaranje i implementaciju novih proizvoda, rješenja i usluga, kako za domaće tako i za izvozna tržišta,  dokazali da treba voditi, a ne samo slijediti druge. Treba djelovati proaktivno i predano, što u sinergiji s kontinuiranim radom na razvoju inovacijske organizacijske kulture, daje značajne rezultate.  Jednostavno rečeno, potičemo znatiželju i kreativno razmišljanje, a pametne ideje pretvaramo u stvarnu vrijednost.

Primjera da se to itekako isplati ima puno, a G. Kovačević je posebno izdvojila neke ideje koje su vremenom i uspješnom implementacijom u zemlji i inozemstvu postali naš inovacijski brand i razlog za dodatno zapošljavanje.
Nakon izlaganja uslijedila je diskusija i razmjena mišljenja u kojoj su dominirala pitanja o gospodarskim i tehnološkim trendovima, radu Ericssona Nikole Tesle u globalnom okruženju, novim perspektivama i novim strateškim partnerstvima.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice