Novosti


Priznanje INTSIKT-a Ericssonu Nikoli Tesli

  Kategorije: Priznanja


Deseti međunarodni simpozij INTSIKT koji okuplja znanstvenike i inženjere fokusirane na informacijsko-telekomunikacijske tehnologije završen je 10. lipnja u Tuzli, a kompaniji Ericsson Nikola Tesla je, povodom jubileja, dodijeljena plaketa za poseban doprinos razvoju i organizaciji ovog reprezentativnog skupa.

Tema INTSIKT-a 2014 kojeg su zajednički organizirali Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla, bila je “pametne tehnologije za pametnu budućnost”. Kompanija se na već tradicionalnom okupljanju predstavila s dva zapažena stručna predavanja Željka Popovića i Vanese Čačković na teme “Communication Challenges in the Smart Grid” i “Metering Management Platform”.

Povodom obilježavanja desete obljetnice INTSIKT-a, kompaniji Ericsson Nikola Tesla je dodijeljena plaketa za poseban doprinos razvoju i organizaciji ovog međunarodnog simpozija koju je iz ruku doc.dr. Edina Pjanića, dekana elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, preuzeo istaknuti kompanijski stručnjak Željko Popović.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice