Novosti


Ericssonov sustav za udaljeni medicinski nadzor pacijenata osvojio nagradu M2M TeleHealth 2014 Award

  Kategorije: Portfelj Priznanja


Ericssonov sustav za udaljeni medicinski nadzor pacijenata osvojio je nagradu M2M TeleHealth zbog toga što omogućuje poboljšanje zdravstvene skrbi i općeg zdravstvenog stanja. Dio nagrađenog rješenja, platforma m2m Data Management (m2mDM), razvija se u Ericssonu Nikoli Tesli.


TeleHealth_2014_Award.jpgLaureati su odabrani temeljem njihovog uspjeha u području poboljšanja isporuke zdravstvenih usluga te upravljanja njima. Ericssonovo rješenje za udaljeni nadzor pacijenata, koje koristi AT&T, liječnicima omogućuje praćenje pacijenata uz pomoć video veze putem tableta spojenog na Internet. Pacijentima omogućuje provjeru njihovih vitalnih parametara te slanje podataka na zaštićeni portal kojem liječnici mogu pristupiti te ga pregledavati.

“Udaljeni nadzor pacijenata je revolucionarna tehnologija temeljena na računarstvu u oblaku koja liječnicima i pacijentima omogućuje novi način komunikacije te poboljšava zdravstvenu skrb i opće zdravstveno stanje”, kaže Peter Michelson, čelnik Cloud Services Domain za AT&T u Ericssonu. “Vrlo smo ponosni na ovu nagradu.”

“Ova nagrada rezultat je odlične suradnje koju su timovi AT&T-a i Ericssona ostvarili u području udaljenog nadzora pacijenata”, kaže Jim Bugel, potpredsjednik za napredna rješenja u AT&T-u. “Naše su dvije organizacije uložile značajne napore u daljnjem poboljšanju ovog proizvoda i promociji novih mogućnosti koje ovaj proizvod donosi u području zdravstvene skrbi. S obzirom da tržište vezano uz ovu tehnologiju raste eksponencijalno, siguran sam da imamo odličan proizvod te da ćemo osvojiti značajan tržišni udio.”

“Život je dragocjen, pogotovo kad se radi o našim najbližim. Ova nagrada stoga  nije vezana uz puko razmatranje povrata investicije, a njeni se dobitnici bave praćenjem, upravljanjem i održavanjem zdravlja“, kaže Carl Ford, čelni čovjek kompanije Crossfire Media, koja dodjeljuje nagrade. “Njihov doprinos  zdravstvenim uslugama ne možemo dovoljno naglasiti.”

Važnu komponentu  rješenja koji se koristi u AT&T-u čini m2mDM platforma koja se razvija u Ericssonu Nikoli Tesli u dijelu odgovornom za ICT rješenja namijenjena industriji i društvu te uz potporu poslovne jedinice za rješenja podrške. Hrvatski stručnjaci su uključeni u realizaciju ovog projekta od prvog dana te zajedno s kolegama iz Sjeverne Amerike razvijaju nove funkcionalnosti te podržavaju spomenuto rješenje.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice