Novosti


Ericsson Nikola Tesla na Cebit-u Bilişim

  Kategorije: Događanja Investitori


Na Cebit Bilişim sajmu u Istanbulu, najznačajnijem takvom događanju u Maloj Aziji, 14. rujna je završio najveći zajednički nastup hrvatske ICT industrije u povijesti. Među 29 hrvatskih tvrtki istaknuto je mjesto pripalo kompaniji Ericsson Nikola Tesla koja je predstavila svoja rješenja u području e/m zdravstva i e-državne uprave.

 

Tursko ICT tržište je u snažnom porastu, a prema riječima direktora Cebit-a Murata Ozera, očekuje se da će do 2023. doseći 160 milijardi dolara. Stoga je pristup tom, a i okolnim tržištima, vrlo važan za domaće ICT tvrtke. Tomislav Bronzin, potpredsjednik ICT Udruženja Hrvatske gospodarske komore, naglasio je kako ova regija intenzivno ulaže u nove tehnologije te ima snažan javni sektor pa ovaj sajam pruža priliku za prodor i novi izvoz hrvatskih tvrtki na tržište Istoka. Najuspješnije domaće tvrtke, u organizaciji HGK i Ministarstva gospodarstva te uz potporu HUP-a, predstavile su šezdesetak proizvoda, uglavnom namijenjenih unaprjeđenju efikasnosti državnih i javnih službi te velikih kompanija, a među njima i cjeloviti portfelj Ericssona Nikole Tesle u području e/m-zdravstva  te rješenja za e-državnu upravu s naglaskom na zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

CeBIT (Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation) je najveći svjetski sajam ICT tehnologija, koji se svake godine, osim u u Hanoveru, održava još i u Šangaju (CeBIT Asia), Istambulu  (CeBIT Bilişim) te u Sidneju (CeBIT Australia). Uz to što sajam ukazuje na smjer razvoja komercijalnog ICT sektora, ovogodišnji je dodatno bio usmjeren i na B2B razgovore pod motom "Budućnost dolazi s ICT-em“ pa su predavanja i panel diskusije bile posvećene ključnim trendovima u ICT industriji, a nova tema konferencije bila je primjena ICT-a u zdravstvenoj skrbi s fokusom na razmjeni znanja i iskustava. Ovogodišnji je CeBit Bilişim bio dobro zastupljen i u domaćim medijima, a među brojnim izjavama i izvještajima izdvajamo kratki intervju mr.sc. Darka Gvozdanovića za ICT Business TV na YouTube kanalu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice