Novosti


Crnogorski Telekom i Ericsson Nikola Tesla po prvi put u Crnoj Gori postigli brzine prijenosa do 300 Mb/s

  Kategorije: Projekti Tehnološki noviteti


Crnogorski Telekom i Ericsson Nikola Tesla demonstrirali su u Crnoj Gori po prvi put LTE Advanced tehnologiju - rješenje s agregacijom nositelja. Ovim testiranjem po prvi put u Crnoj Gori dostignute su brzine prijenosa podataka u silaznoj vezi do 300 Mb/s. LTE Advanced tehnologija omogućuje visoke podatkovne brzine - povećanje kapaciteta mreže i unaprjeđenje korisničkog doživljaja.

Crnogorski Telekom i Ericsson Nikola Tesla testiraju tehnologiju agregacije nositelja  između dva različita pojasa (inter-band Carrier Aggregation) na testnoj Long Term Evolution-Advanced (LTE-A) mreži. Ovim testiranjem po prvi put u Crnoj Gori dostignute su brzine prijenosa podataka u silaznoj vezi do 300 Mb/s. Testni rad je proveden u stvarnim mrežnim uvjetima. Agregacija nositelja omogućit će učinkovitije korištenje spektra između dva ili više kanala. U testnom radu korištena su dva kanala širine svaki po 20MHz u pojasevima od 1800 i 2600MHz.
Crnogorski Telekom testira agregaciju nositelja u njegovoj mreži s ciljem skorašnjeg komercijalnog rada. Agregacija nositelja je najpoznatija i najviše korištena tehnika u LTE Advanced standardu, koja kombinira različite pojaseve u stvaranju širih kanala koji nude veći kapacitet i više brzine.
 
“Našim korisnicima je sve potrebniji pristup internetu, na svakom mjestu i u svakom trenutku, ne samo na poslu i u kući. Testnim lansiranjem naše 4G+ mreže napravili smo važan korak ka zadovoljavanju potreba i očekivanja korisnika. Postigli smo u testiranju do sada najveće brzine prijenosa podataka u mobilnoj mreži, u Crnoj Gori i time smo još jednom potvrdili konstantnu okrenutost inovacijama i razvoju tehnologija. Sve to čini da je naša kompanija prvi i pravi izbor, kada su u pitanju napredne usluge u komunikacijama. Tijekom testiranja je odrađen paralelni prijenos više Ultra HD video sadržaja, različitih vrsta prijenosa podataka, online interakcija, video konferencija. Nova, napredna tehnologija omogućava da se udvostruče teorijske brzine mreže kroz kombinaciju dva različita spektra.”, ističe Vladan Peković, direktor Tehnike i informacijskih tehnologija Crnogorskog Telekoma.
 
Ericsson je tržišni lider u LTE. Danas je 50 posto svjetskog prometa LTE pametnim telefonima ostvareno u mrežama koje rade na temelju Ericssonove tehnologije i usluga  što je dvostruko više od najbližeg konkurenta. Ericsson je prisutan u svim LTE tržištima s visokim prometom, uključujući SAD, Japan, Južnu Koreju, Australiju i Kanadu i odabrani je isporučitelj od strane top 10 LTE operatora, po broju LTE pretplatnika širom svijeta.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice