Novosti


Proširena stvarnost u Noći muzeja

  Kategorije: Događanja


Jubilarna 10. Noć muzeja Hrvatskog muzejskog društva u kojoj sudjeluje više od 200 muzeja, galerija, arhiva, knjižnica, znanstveno-istraživačkih centara, obrazovnih i drugih institucija iz preko 100 gradova i mjesta diljem Hrvatske nosi naziv "Izumi i otkrića - Nikola Tesla univerzalni um". Akciju partnerski podržava i kompanija Ericsson Nikola Tesla dodajući raznolikom skupu spomen obilježja posvećenih Nikoli Tesli novu, virtualnu i sveprisutnu dimenziju.

Kreativno korištenje proširene stvarnostiDosad gotovo skrivena od očiju javnosti, Teslina bista iz parka kompanije koja od ovog genija univerzalnog uma i globalnog značaja, s ponosom baštini dio svog imena, bit će izložena u različitim muzejskim prostorima, na pametnim mobilnim telefonima i tabletima brojnih posjetitelja. Kreativno korištenje proširene stvarnosti (eng. augumented reality) omogućit će njenu virtualnu trodimenzionalnu vizualizaciju, kao svojevrsni temelj nekog budućeg virtualnog muzeja.

Uz to, pripremljen je i poseban kratki film o Teslinom doprinosu suvremenoj civilizaciji i njegovom virtualnom posjetu našoj svakodnevnici. Multimedijalnim sadržajem prilagođenim najrasprostranjenijim ICT uređajima današnjice, čije je postojanje Tesla gotovo proročanski opisao prije punih 90 godina, Ericsson Nikola Tesla pridonosi izgradnji umreženog društva u kojem će biti povezano sve što od toga može imati koristi, a ICT tehnologija će svojim inovacijskim i transformacijskim potencijalom unaprijediti život ljudi, poslovanje i okoliš.   

 

Noć muzeja Ulaznica za film nalazi se u priloženoj slici. Pomoću QR koda ili s Google play-a, odnosno App Store-a, na pametni mobilni telefon preuzmite besplatnu aplikaciju TR-ENT. Nakon pokretanja aplikacije slika će se „pretvoriti“ u video o geniju čija su djela zadužila čitavo čovječanstvo. Vizualni ključ koji otvara vrata virtualne stvarnosti i omogućava trodimenzionalni doživljaj dosad neizložene biste, čeka Vas u muzejima koje ćete obići. Stoga ne oklijevajte. Pridružite se i Vi stotinama tisuća znatiželjnih posjetitelja jubilarne Noći muzeja i pri tom otključajte vrata virtualne stvarnosti.

 


 

Više informacija:

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice