Novosti


Ericsson Nikola Tesla i IPKO sklopili novi ugovor

  Kategorije: Investitori Ugovori


Mr.sc Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i mr.sc. Robert Erzin, izvršni direktor kosovskog operatora IPKO-a potpisali su okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće razdoblje. Ugovor je vezan uz modernizaciju IPKO-ve radio pristupne i mikrovalne mreže. IPKO-va postojeća 2G mreža bit će modernizirana novim Ericssonovim RBS 6000 baznim stanicama i novim čvorovima u jezgrenom dijelu radio pristupne mreže.

 Zdesna nalijevo, sjede: Gordana Kovačević i Robert Erzin, stoje: Damir Bušić, Direktor, Upravljanje komercijalnim ponudama, Jagoda Barać, Direktor, Prodaja i marketing za susjedne zemlje, Ivica Gojsalić, IPKO Account Manager i Hrvoje Benčić, Direktor, Rješenja za kupce i praćenje realizacije ugovora


Ovime se nastavlja partnerstvo započeto 2007. godine ugovorom na temelju kojeg je Ericsson Nikola Tesla kosovskom operatoru u rekordnom roku isporučio i integrirao cjelovitu GSM mrežu. Uslijedio je ugovor o uslugama upravljanja te više ugovora vezanih uz hardverske i softverske nadogradnje.
 
Predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je ugovor: „Vrlo sam zadovoljna da je IPKO prepoznao Ericssonovo tehnološko liderstvo i kvalitetu naših usluga te da nastavljamo odličnu suradnju. Ovaj ugovor strateški je važan s obzirom da je temelj za proširenje IPKO-ve 3G mreže, kao i uvođenje 4G mreže, a mikrovalnu mrežu ćemo modernizirati i po potrebi proširivati. Ericsson Nikola Tesla će u području radio pristupne i mikrovalne mreže u narednim godinama biti jedini isporučitelj. Naše partnerstvo očituje se u bliskoj suradnji naših i IPKO-vih stručnjaka na temelju koje će IPKO kosovskim korisnicima i nadalje isporučivati najnaprednije usluge mobilne komunikacije.“
 
„IPKO-v strateški cilj je ostati najbolji pružatelj mobilnih usluga na Kosovu i isporučivati najvišu kvalitetu proizvoda, usluga i tehnologija našim korisnicima. Naš produžetak partnerstva s renomiranim isporučiteljem poput Ericssona Nikole Tesle Tesla omogućit će nam da i dalje budemo korak ispred tržišta i našim korisnicima osiguramo najbolju ponudu“, izjavio je Robert Erzin, izvršni direktor IPKO-a.
 
Kompanija IPKO Telekomunikacije prepoznata je kao jedna od najbrže rastućih telekomunikacijskih kompanija u Europi. Osnovan 1999., IPKO je iz prvoga osiguravatelja internetskih usluga na cijelome području Kosova izrastao u suvremenu kompaniju koja nudi niz integriranih usluga kao i sadržaja u mobilnim komunikacijama, fiksnoj telefoniji, digitalnoj kabelskoj televiziji, internetskim uslugama, kao i medijima.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice