Novosti


MIPRO 2015. - Komunikacija je ključ(na)

  Kategorije: Događanja


MIPRO, najveći znanstveno-stručni skupu o ICT-u, elektronici i mikroelektronici u ovom dijelu Europe, već tradicionalno okuplja predstavnike znanosti, obrazovanja, državne uprave te najznačajnijih hrvatskih i svjetskih ICT kompanija. Pred više od 1.200 stručnjaka iz ukupno 42 zemlje u Opatiji će, od 25. do 29. svibnja, biti prezentirano preko 370 znanstvenih i stručnih radova na ukupno deset paralelnih savjetovanja obogaćenih sa sedam aktualnih okruglih stolova i četiri radionice.

Skup je svečano otvorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, a zanimljiva i dinamična plenarna rasprava o Strategiji pametne specijalizacije samo je potvrdila presudnu važnost sustavnog i operativno osmišljenog povezivanja obrazovanja, znanosti i gospodarstva. Ovogodišnja 38. međunarodna konferencija je i kroz ovo sučeljavanje mišljenja i argumenata još jednom pokazala da na području ICT-a Hrvatska ne zaostaje za razvijenim svijetom, ali nam nedostaje nacionalna strategija koja će biti poznata svakom građaninu, a ne samo uskom krugu stručnjaka koji se time bave. MIPRO je, baš kao i potencijal za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, oduvijek, a danas sve više, okrenut svim slojevima društva i svim djelatnostima.

Iz mnoštva zanimljivih tema posebno izdvajamo prijedlog Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2016. do 2020. godine koji za cilj ima davanje dodatnog poticaja stvaranju uvjeta za ubrzavanje razvoja širokopojasnog pristupa u RH pa onda i konkurentnosti našeg gospodarstva.

Budući da Ericsson Nikola Tesla od samih početaka snažno i sveobuhvatno podupire MIPRO, naši su stručnjaci i ove godine s nekoliko različitih stručnih radova pridonijeli kvaliteti njegova sadržaja. Ističemo i nastup Milana Živkovića, direktora strategije i razvoja poslovanja, u raspravi o primjeni suvremenih pokretnih mreža (LTE) u službi sustava javne sigurnosti te sudjelovanje Ivana Lupića, direktora ICT rješenja za segment industrije i društva, na okruglom stolu o ekološkim aspektima u inovacijama.

Više detalja potražite na www.mipro.hr te u novom broju časopisa Komunikacije.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice