Novosti


Kako upravljati promjenama i izbjeći krize

  Kategorije: Događanja


Konferencija „Sve tajne harmoničnog vođenja“ organizirana povodom izlaska najnovije knjige Velimira Sriće, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i autora niza knjiga na temu modernog liderstva, okupila je niz zanimljivih sugovornika. Uz moderatora Sriću u panel diskusiji sudjelovali su Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Branko Roglić, vlasnik Orbica, Adrian Ježina, član uprave i tehnički direktor Vipneta, Slavko Vidović, direktor Infodoma, Bruno Filipi, čelnik Coca Cola South Pacific te Miha Žerko, predsjednik uprave tvrtke SRC.

Panel diskusijaKnjiga profesora Sriće „Sve tajne harmoničnog vođenja - Kako upravljati promjenama i izbjeći krize“ objavljena je ovih dana u Hrvatskoj, a njeno je polazište knjiga o harmonijskom vođenju koja je objavljena u New Yorku prošle godine. Kako autor ističe, motivacija za knjigu je dojam da živimo u svijetu u kojem je ljude sve manje brige za druge, a kriza je vidljiva u svim segmentima društva. Potaknut ovime autor u knjizi obrađuje upravljanje promjenama i vođenje čiji je cilj stvarati sklad, kako navodi: „u vlastitoj glavi, u svojem timu, u svojoj organizaciji, na tržištu, u parlamentu i političkoj stranci, u državi, na kontinentu i na cijelom svijetu.“ Potaknuti tezama iz knjige sugovornici su ukratko predstavili svoj životni put i iznijeli vlastita iskustva upravljanja, a potom je uslijedila zanimljiva diskusija uz pitanja iz publike u dijelu događanja pod nazivom „Klinika harmoničnog vođenja“ . Svaki od pozvanih panelista ukratko je podijelio s publikom neka vlastita iskustava vezana uz izazove harmoničnog vođenja. Zajednička poveznica svih njihovih priča, ma koliko one različite bile s obzirom na njihov razvojni put, može se svesti na jednostavan zaključak: svi su oni imali potrebnu strast, upornost i viziju svog sna da bi ga mogli ostvariti. I naravno, okružili su se ljudima, timovima te stvorili pobjedničku kompanijsku kulturu koja im je omogućila uspjeh.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle svojim je izlaganjem te odgovorima na brojna pitanja prisutnih poslala snažne poruke koje su sudeći po interesu te komentarima sigurno pale na plodno tlo. Naglasila je potrebu stalne transformacije, cjeloživotnog učenja, otvorene komunikacije te poštivanja temeljnih vrijednosti kao preduvjeta kvalitetne i inovativne kompanijske kulture. Koliko je to u ovim dinamičkim i zahtjevnim vremenima teško potkrijepila je, između ostalog riječima: “Brzina promjena više nikad neće biti spora kao danas, a današnji način rada neće biti dobar u budućnosti. Važno je znati profit upotrijebiti za novi razvoj koji će nam osigurati budućnost. Za ovo treba biti vizionar i moći snove pretvarati u stvarnost. Za ostvarenje vizije mora postojati otvoren odnos zaposlenika i rukovodstva. Ako neka potrebna znanja i ne postoje u organizaciji valja ih identificirati i na vrijeme izgraditi. Vezano uz organizacijsku kulturu naglasila je da lideri imaju najveću odgovornost u stvaranju organizacijske kulture. Svatko od nas treba krenuti od sebe i uvijek razmišljati, što u svom radu mogu učiniti bolje. Za ovo je potrebna strast. Uspjeh ovisi o tome živite li vi i vaši timovi kompanijsku misiju i viziju. Naši stručnjaci su ponosni na činjenicu da implementiraju rješenja u različitim područjima umreženog društva koja olakšavaju svakodnevni život građanima i omogućuju učinkovitiji rad poslovnim subjektima i državnim institucijama. Našim proizvodima i rješenjima utječemo na mnoge segmente društva, stvaramo bolji svijet i društveno odgovorno djelujemo.“

Zajednička poveznica svih izlaganja kompanijskih čelnika bila je stalna potreba za transformacijom, vjera u ljude i delegiranje dužnosti te visoke etičke vrijednosti. S nadom da će ovakvih načina vođenja biti sve više i da će se društvo kretati u smjeru harmoničnog vodstva što će donijeti dobrobit svima završen je ovaj upečatljiv skup s nizom pozitivnih poruka.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice