Novosti


Ericsson objavio vodič za preživljavanje u digitalnoj transformaciji

  Kategorije: Trendovi


Pionirski izvještaj nudi specifične savjete koji mogu pomoći kompanijama da iskoriste nove mogućnosti koju nude napredna ICT rješenja. Prezentirane su strategije koje odgovaraju na potrebe poslovanja pri različitim izazovima digitalne transformacije. U godinama koje slijede očekuje se eksponencijalno ubrzavanje digitalne transformacije te utjecaj na poslovanje u svim sektorima.

Ericssonov izvještaj pod nazivom ‘Organizing for Change (eng.) istražuje mogućnosti i strategije pred poslovnim subjektima koji se suočavaju s digitalnom transformacijom, a temelji se na gotovo 100 dubinskih intervjua s članovima rukovodstva renomiranih kompanija iz niza sektora, s različitim profilima stručnjaka te s digitalnim startup kompanijama.

Izvještaj pokazuje da, uz pomoć naprednih ICT rješenja, kompanije mogu pretvoriti rizike u mogućnosti. Ericsson nudi vodič za preživljavanje koji, na temelju samoprocjene vezane uz trenutačne vrijednosti poslovnog subjekta, njegove kapacitete za inovacije te potencijalne izazove, daje konkretne savjete vezane uz učinkovite poslovne strategije.

Erik Kruse, direktor Ericssonovog laboratorija za umreženo društvo ističe: “U ovom vremenu brzih promjena, nedjelovanje je najveća prijetnja. Digitalna transformacija je promjena u ponašanju, kulturi i ekonomiji kojoj se svi tipovi poslovanja trebaju prilagoditi. Kakogod, ne postoji jedan recept za sve slučajeve. Predstavljanjem vodiča za preživljavanje skrojenog za različite poslovne izazove, izvještaj ‘Organizing for Change’ postaje ključan za istraživanje mogućnosti Umreženog društva.” To je ujedno i zadnji dio Ericssonove trilogije o transformaciji poslovanja uslijed digitalizacije. Prethodni izvještaji obrađivali su tehnološki temeljene makrotrendove koji mijenjaju ustaljenu poslovnu logiku te operativne modele novih digitalnih poslovnih sustava.

U zadnjih 40 godina, ICT je pokretač promjena s najvećim utjecajem još od industrijske revolucije. Promjene su ubrzane u zadnjih 5 godina, a u nadolazećem razdoblju očekuje se njihov eksponencijalni rast. Zadnje izdanje Ericsson Mobility Reporta, iz lipnja 2015. godine, predviđa da će do kraja ove dekade 90 posto svjetskog stanovništva biti pokriveno mobilnim širokopojasnim pristupom, 70 posto ljudi će koristiti pametne telefone, a diljem svijeta će biti umreženo ukupno 26 milijardi uređaja.

Konvergencija komunikacijskih i informacijskih tehnologija već je omogućila snažnu transformaciju različitih sektora otvarajući im put za inovacije. Dosada je promjena najvidljivija u medijima i komunikacijama, a sličan razvoj se odvija i u području edukacije, prijevoza, zdravstva i hotelijerstvu. Kako se razvoj tehnologije daljnje ubrzava, mnogi će sektori, izborom sudionika ili slijedom okolnosti, doživjeti ovu promjenu.
 
Prijašnji izvještaji iz Ericssonovih izdanja o transformaciji poslovanja uslijed digitalizacije:

The Disruption of Industry Logics (eng.)
Digital Disruptors: Models of Digital Operations (eng.) 
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice