Novosti


Ericsson i Cisco partnerski stvaraju mreže budućnosti

  Kategorije: Ugovori


Za svaku kompaniju se očekuje stvaranje dodatnih milijardu dolara ili više od prodaje do 2018. godine. Cjelogodišnji sinergijski učinak ušteda u iznosu od gotovo 115 milijuna dolara očekuje se 2018. godine. Utjecaj na rast operativnih prihoda predviđa se već 2016. godine.

Cisco - EricssonEricsson i Cisco dogovorili su strateško partnerstvo usmjereno na stvaranje mreža nove generacije, spremnih za buduće potrebe. Partnerstvo će kupcima ponuditi najbolje od obje kompanije: usmjeravanje, podatkovne centre, umrežavanje, oblak, mobilnost, upravljanje i kontrolu te globalne servisne sposobnosti. Ericsson će sa Ciscom, vodećim u IP-umrežavanju, ostvariti vodstvo „skraja na kraj“ u području mrežnih arhitektura za 5G, oblak i IP te Internet stvari. 
 
Riječ je o više ugovora koji uključuju globalno partnerstvo u uslugama te ugovor o preprodaji. Obje kompanije će usuglasiti patentnu politiku temeljenu na fer, razumnim i nediskriminirajućim načelima (FRAND - fair, reasonable and nondiscriminatory) te zaključiti licencni ugovor vezan uz portfelje patenata.
 
Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson
"Uzbuđen sam zbog toga što ćemo zajedno raditi na stvaranju umreženog društva. Prije svega, dijelimo istu viziju o strateškoj ulozi mreža za svaku tvrtku i digitalnu transformaciju svih industrija. U početku će se partnerstvo usredotočiti na pružatelje usluga, a zatim na mogućnosti za poduzetnike te ubrzavanje usvajanja i primjene usluga Interneta stvari u svim industrijama. Ericsson ovim partnerstvom učvršćuje IP strategiju koju smo razvili tijekom posljednjih nekoliko godina, kao ključni korak naprijed u našoj transformaciji.“
 
Chuck Robbins, glavni izvršni direktor kompanije Cisco
"S obzirom na tempo kojim se tržište kreće, uspješne tvrtke će biti one koje grade istinsko strateško partnerstvo s ciljem ubrzavanja inovacija, rasta i vrijednosti za kupca. Ovime se okupljaju dvije vodeće vizionarske kompanije u industriji, s komplementarnim kulturama i nizom dokazanih inovacija. Tijekom prošle godine radili smo s Ericssonom na izradi liderske strategije u našoj industriji, koju danas možemo zajedno provoditi. Naše partnerstvo će donijeti rast objema tvrtkama, jedinstvene vrijednosti našim klijentima i nevjerojatne inovacije industriji.“
 
Kao rezultat ovog partnerstva Ericsson će proširiti tržite na kojem je prisutan te očekuje dodatni cjelogodišnji prihod od najmanje milijardu dolara od dodatne prodaje do 2018. godine. Širenje tržišta je prvenstveno u području profesionalnih usluga, softvera te preprodaje Cisco proizvoda. Očekuje se da će dodatna prodaja pridonositi operativnim prihodima već 2016. godine. Predviđa se da će ovo partnerstvo na cjelogodišnjoj razini, zahvaljujući sinergiji - posebice u smanjenju troškova, doprinijeti poslovnim rezultatima za 2018. godinu u iznosu od gotovo 115 milijuna dolara.
 
Ericsson i Cisco su snažni partneri koji se nadopunjuju te zajedno posjeduju više od 56 000 patenata, investicije u razvoj i istraživanje iznose 11 milijardi dolara, a više od 76,000 stručnjaka u području usluga rade u više od 180 zemalja.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice