Novosti


Naša rješenja za umreženo društvo na Mobile World Congressu

  Kategorije: Događanja Tehnološki noviteti


Novim rješenjima koja su u području umrežavanja, IT i medija upravo promovirana na Mobile World Congressu, Ericsson predvodi promjene prema 5G i Internetu stvari (IoT). Podržavajući operatore, pružatelje najrazličitijih usluga te prijevozničke i komunalne tvrtke, ova rješenja su ključna za digitalnu transformaciju kao neminovnu promjenu koja utječe na ljude, poslovanje i širu društvenu zajednicu.

S Ericssonovog izložbenog mjestaKorporacija Ericsson na ovom ključnom svjetskom okupljanju sudionika industrije mobilnih komunikacija u Barceloni raznolikim aktivnostima obrađuje niz zanimljivih područja, a ističemo ovogodišnja rješenja u fokusu. Predstavljene su Ericssonove usluge u području analize podataka korisnika i Interneta stvari koje operatorima omogućuju internu efikasnost nudeći istovremeno monetizaciju ovih vrijednih podataka te nastanak novih aplikacija namijenjenih Internetu stvari. Novi mrežni softver 17A nudi golemi broj povezanih stvari po ćeliji uz visoku pouzdanost i sigurnost što će dovesti do posve novih mogućnosti u pametnim gradovima, komunalnim uslugama te drugim gospodarskim granama. Pametni mjerači uz pomoć Ericssonovog cjelovitog rješenja Smart Metering as a Service (SMaaS) mogu unaprijediti poslovne procese komunalnih službi, smanjiti im troškove te omogućiti usredotočenost na temeljni posao. Snažan Ericssonov alat za analizu video podataka pomoći će pružateljima ovih usluga u prikupljanju i analizi velike količine podataka dobivenih od korisnika, video platformi i mreža. Novo rješenje za mobilni širokopojasni pristup poboljšat će performanse i efikasnost te operatorima omogućiti nove inovacije. Gigabitna LTE mreža nudi najbrži pristup aplikacijama što je vrlo važno korisnicima bez obzira učitavaju li TV emisije ili poslovnim korisnicima koji koriste aplikacije ključne za poslovanje. Uz pomoć najnovijeg rješenja za upravljanje uslugama i doživljajem korisnika operatori će moći na jasan način doznati iskustva korisnika te isporučivati usluge primjerene njihovim očekivanjima. Revenue manager, prvi sustav za podršku poslovanju u potpunosti prilagođen telekomunikacijskim potrebama, dizajniran je za digitalnu transformaciju poslovanja, spreman za oblak te može biti konfiguriran za gotovo svaku uslugu ili poslovni model. 
 
Delegacija BH Telecoma predvođena generalnim direktorom Mirsadom Zaimovićem u posjetu Ericssonovom izložbenom mjestuGordana Kovačević je komentirala ovo neizostavno događanje u svijetu mobilnih komunikacija: „Bilo je ovo jako zanimljivo događanje i za Ericsson i za našu kompaniju, ali isto tako i za sve naše kupce i partnere koji su ove godine prisutni u velikom broju. Naši kupci proveli su dosta vremena u prostoru gdje Ericsson prezentira svoje inovacije i gdje našu imaginaciju pretvaramo u globalne ideje, nove proizvode i rješenja. Ericsson Nikola Tesla uvijek aktivno sudjeluje s našim inovativnim rješenjima jer kad u kompaniji imate jaki razvojno istraživački centar i snažne globalne i regionalne centre te jedan izuzetno snažan centar za cjelovita komunikacijska rješenja onda direktno i indirektno sudjelujete u tim procesima. Ericsson je ovdje prezentirao svoje end2end mogućnosti kojima pokriva čitav niz rješenja i usluga za operatore i druge segmente. Time transformiramo poslovanje naših partnera, a isto tako i društvo. Fokus je bio na različitim rješenjima kad su mreže u pitanju da se osigura visoka kvaliteta na način da se odgovori na zahtjeve machine to machine i IoT komunikacije već prije dostupnosti 5G u komercijalnom radu.

Naši su stručnjaci značajno sudjelovali oko različitih funkcionalnosti vezanih uz Advanced LTE. Posebno nas raduje da je u Barceloni prezentiran HDS 8000, Hyperscale Datacenter System, najmoderniji skalabilni sustav za podatkovne centre baziran na oblaku koji je razvijen, integriran i testiran u našem razvojno istraživačkom centru u Zagrebu i Splitu. Također, prezentirana je i aplikacija za plaćanje preko mobilne narukvice koja omogućuje da na jednostavan način plaćate usluge i proizvode koje kupujete. Predstavljen je i Enterprise Cloud sustav koji operatorima omogućuje da na fleksibilan i kvalitetan način, s visokom razinom sigurnosti implementiraju nove usluge uz snažnu analitiku koja nudi informacije vezane uz podatkovni promet. Praktički nema područja na Ericssonovom izložbenom mjestu na kojem naši stručnjaci nisu sudjelovali, bilo da se radi o mrežama IT transformacijskim rješenjima za OSS/BSS, različitim rješenjima u području oblaka ili području TV i medija.“
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice