Novosti


Vrlo aktivni dani za naše predstavnike na skupovima

  Kategorije: Događanja


Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle proteklih su dana sudjelovali u nekoliko značajnih događanja. Darko Huljenić govorio je o R&D aktivnostima i EU fondovima na Drugoj godišnjoj razvojno-financijskoj konferenciji. Miran Starešinčić prezentirao je kompanijin eLearning kao integralni dio kulture cjeloživotnog obrazovanja na Mreža Smart Day-u posvećenom interaktivnoj edukaciji. Hrvoje Hadžić raspravljao je u panelu o digitalnoj transformaciji na Liderovoj konferenciji o pametnim gradovima, a Snježana Bahtijari na okruglom je stolu HR PSOR-a istaknula korištenje zelene električne energije kao dijela strateške odrednice kompanije ka održivosti.

PublikaU svojim su izlaganjima predstavnici kompanije kroz upoznavanje s inovativnim kompanijskim rješenjima i načinima rada nastojali potaknuti i druge dionike društvenog i gospodarskog života na kvalitativne promjene, a područja djelovanja su bila vrlo raznolika.



Konferencija „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova EU“Više od 400 sudionika Druge godišnje razvojno-financijske konferencije „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova EU“, u organizaciji Filipović poslovnog savjetovanja imalo je priliku, između ostalog, čuti uspješne korisnike fondova koji su predstavili svoje realizirane i odobrene projekte te podijelili svoja dosadašnja iskustva. Darko Huljenić, menadžer za tehnologiju i suradnju sa znanstvenom zajednicom, u tom je kontekstu govorio o razvojno-istraživačkim aktivnostima Ericssona Nikole Tesle, ali i potrebi sustavne podrške i razumijevanja značaja tih poslova za ukupno gospodarstvo te o potrebi brzog rješavanja problema nepostojanja okvira za prijavu R&D projekata radi korištenja poreznih olakšica.

Panel diskusija "Interaktivna edukacija"Časopis Mreža i tvrtka HSM informatika pozvali su predstavnike obrazovnog sustava i tvrtki s dobrom praksom na raspravu o interaktivnoj edukaciji. „Nove tehnologije, nove metode i vrste posla nas tjeraju da svakodnevno učimo i dodatno ulažemo u vlastito obrazovanje te je cjeloživotno obrazovanje dio naše korporativne kulture. Jedna smo od najboljih kompanija što se tiče eLearninga i imamo oko 5.500 različitih tečajeva za samoedukaciju," rekao je Miran Starešinčić, IS Manager.

Panel rasprava "Digitalna ekonomija i digitalna transformacija gradova" Panel rasprava "Digitalna ekonomija i digitalna transformacija gradova" zaključila je Liderovu konferenciju "Pametni gradovi" u dvorani V. Lisinski u Zagrebu. Komentirajući aktualnu gospodarsku stvarnost hrvatskih gradova i prisutan nedostatak sredstava, Hrvoje Hadžić, menadžer za inovacije i razvoj poslovanja, upozorio je da praksa nabave malih, segmentiranih i zatvorenih rješenja nije kvalitetno rješavanje potreba tako velikih sustava kao što su urbane sredine.

Okrugli stol u Novinarskom domu u ZagrebuHrvatski poslovni savjet za održivi razvoj odlučio je u poslovnoj zajednici snažnije promovirati korištenje električne energije iz obnovljivih izvora. Svaki megavat takve energije ima svoj zeleni certifikat, a upravo o sustavu jamstva podrijetla bilo je riječ na tematskom okruglom stolu, održanom 24. ožujka u Novinarskom domu u Zagrebu. O jasnoj i strateškoj odrednici Ericssona Nikole Tesle prema održivosti uz društveno odgovorno poslovanje govorila je Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, kompanijskih komunikacija i DOP-a, što je vidljivo i iz činjenice da je upravo naša kompanija jedna od prvih korisnika ZelEn-a.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice