Novosti


MIPRO 2016

  Kategorije: Događanja


Prošlog tjedna u Opatiji je održan 39. MIPRO, najveći nekomercijalni informacijsko-komunikacijski skup u ovom dijelu Europe koji je okupio oko 1200 stručnjaka, a četristotinjak radova objavljenih u elektroničkom zborniku pristiglo je iz tridesetak zemalja. Specifičnost ovog skupa oduvijek je bila, i ostala, jasna povezanost tehnoloških i znanstvenih noviteta s njihovim različitim primjenama u praksi. Tako je i ovogodišnji je MIPRO bio organiziran u deset savjetovanja posvećenih užim tematskom područjima, više okruglih stolova, radionica, seminara, foruma i tematskih dana posvećenih aktualnim temama.Ericsson Nikola Tesla je već tradicionalni aktivni partner konferencije posvećene glavnim ICT trendovima u industriji, znanosti, obrazovanju i javnoj upravi.

Između brojnih referata naših stručnjaka, voditeljske uloge u dva savjetovanja te ostalih aktivnosti u kojima su sudjelovali kompanijski stručnjaci, posebno izdvajamo plenarnu raspravu posvećenu digitalnoj transformaciji poduzeća koja je pokušala odgovoriti na pitanje kako ubrzati industrijski razvoj suradnjom gospodarstva, sveučilišta i državne uprave.

Među panelistima je, kao predstavnica dobre gospodarske prakse, bila predsjednica naše kompanije Gordana Kovačević koja je na nekoliko primjera iz istakla kako digitalna transformacija omogućuje puno brže i kvalitetnije donošenje odluka te naglasila dobrobiti ovog procesa koji omogućuje da naše prednosti poput inovativnosti i kreativnosti dođu do punog izražaja.

Posebno je zapaženo bilo sudjelovanje Milana Živkovića, kompanijskog direktora strategije i razvoja poslovanja te Jelene Jurišić, menadžerice za e-poslovna rješenja na odlično vođenom forumu o upravljanju internetom. Rasprava na teme vezane uz ljudska prava na internetu, mrežnu neutralnost, otvorene podatke javne uprave i arbitražno rješavanje sporova u .hr domeni povezala je zaista relevantan i respektabilan krug zainteresiranih dionika.

Ove je godine je na MIPRO-u prvi put organiziran i Cloud Day posvećen izazovima i dvojbama računalstva u oblaku, a Ericssonovu tehnologiju i kompanijska postignuća u tom području uspješno su predstavili Josip Dulj, rukovoditelj jezgrenih mreža i računalstva u oblaku te Andrea Budin, menadžerica za ICT rješenja namijenjena industriji i društvu.

I na kraju, ali ne manje važno za već sredovječni skup koji treba uložiti dodatnu energiju u svoje osvježenje… Među zainteresiranima za analizu utjecaja i korištenje razvoja ICT-a na potencijalna gospodarska i društvena unaprjeđenja, uz dobro poznata lica, na jednom se mjestu pojavilo se i mnoštvo mladih ljudi iz različitih segmenata društva.

A taj dio priče, usprkos jasnom prostoru za unaprjeđenje forme, kao i svih dosadašnjih godina, još uvijek pripada u kategoriju - neprocjenjivo.

Više o skupu: www.mipro.hr

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice