Novosti


Vestberg odstupio - počela potraga za novim CEO

  Kategorije: Obavijesti


Upravni odbor Ericssona (NASDAQ:ERIC) je danas objavio da Hans Vestberg odstupa s dužnosti Predsjednika, CEO-a i člana Upravnog odbora što odmah stupa na snagu. Jan Frykhammar, izvršni potpredsjednik i  CFO će preuzeti CEO ulogu do dolaska na dužnost nove osobe.

Predsjednik uprave Leif Johansson je rekao: „Hans Vestberg je sedam godina vodio kompaniju kroz značajnu industrijsku i kompanijsku transformaciju. Hans je bio iznimno važna osoba u izgradnji snažnih veza s ključnim kupcima u čitavom svijetu i njegovo liderstvo i energija su bili inspiracija zaposlenicima i liderima u cijelom Ericssonu.  Bez obzira na to, u trenutnom okruženju i kako kompanija ubrzava izvršavanje strategije, Upravni odbor je odlučio da je pravo vrijeme za novog lidera da predvodi sljedeću fazu Ericssonovog razvoja.“
 
Hans Vestberg je rekao: „Proveo sam divnih 28 godina u Ericssonu, od kojih posljednjih sedam kao CEO. Kako industrija ulazi u sljedeću fazu koju pokreću 5G, IoT i računarstvo u oblaku, vrijeme je da novi CEO preuzme i nastavi s radom kako bi osigurao Ericssonovo industrijsko vodstvo.“

Zajedno s predstavljanjem izvještaja o zaradi za drugo tromjesečje, 19. srpnja, kompanija je predstavila i odlučan akcijski plan za značajno smanjenje troškova i prilagodbu trenutnom tržišnom okruženju.

„Kao što je navedeno u izvještaju, Upravni odbor u potpunosti podržava planove za smanjenje troškova. Osim toga, Upravni odbor podržava važeću poslovnu strategiju i novu kompanijsku strukturu.“, dodao je Johansson.

Jan Frykhammar, izvršni potpredsjednik i CFO preuzima dužnost Predsjednika i CEO-a do završetka sad otvorenog natječaja za taj posao, što odmah stupa na snagu. Kao što je uobičajeno, potraga za odgovarajućim kandidatom će uključivati interne i eksterne kandidate.
Jan Frykhammar je u Ericssonu od 1991. i bio je na različitim dužnostima u odjelima financija i kontrole poslovanja. 2009. godine je Frykhammar postao izvršni potpredsjednik, CFO i rukovoditelj  Financija za Grupu, prije čega je bio Rukovoditelj Poslovne jedinice Globalne usluge. Diplomirao je poslovnu administraciju i ekonomiju na Sveučilištu Uppsala u Švedskoj.

Johansson kaže: „Jan je jasno dao do znanja da nema aspiracija preuzeti CEO dužnost za stalno. No, jako mi je drago da je preuzeo taj zadatak. Jan će osigurati nastavak odlučnog izvršavanja i vodstva u trenutnoj situaciji.“

Carl Mellander, trenutni potpredsjednik i rizničar za Grupu je imenovan vršiteljem CFO  dužnosti, što također odmah stupa na snagu.

Hans Vestberg će biti na raspolaganju za podršku upravi i rukovodstvu za vrijeme otkaznog roka od šest mjeseci.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice