Novosti


Ericsson Nikola Tesla pustio u rad LTE u Armeniji

  Kategorije: Projekti Ugovori


Kako smo već izvijestili, Ericsson Nikola Tesla i armenski Ucom ugovorili su isporuku LTE mreže u ožujku ove godine. Napredna LTE mreža je sada puštena u rad u glavnom gradu Yerevanu.

Puštanje u rad ove mreže, na temelju najnaprednije Ericssonove višestandardne radijske opreme te najboljeg u klasi Antenna Integrated Radio (AIR) sustava, odgovara na brzorastući podatkovni promet u Armeniji te će građanima Armenije omogućiti veću kvalitetu i brzine te naprednije aplikacije. Softverski paket Ericsson Expert Analytics će, na temelju analitike u stvarnom vremenu, Ucom-u omogućiti da unaprijedi korisnički doživljaj, predvidi njihovu razinu zadovoljstva te automatski poduzme potrebne akcije za poboljšanje. Uz pomoć nabrojanih rješenja Ucom-ova 4G+ mreža nije samo najbrža u Zakavkazju već odgovara i na rastuće potrebe krajnjih korisnika.
Brza isporuka ove napredne mreže ne bi bila moguća bez predanog rada stručnjaka Ericssona Nikole Tesle na ovom zahtjevnom izvoznom projektu.

“S ponosom puštamo u rad ovo visoko inovativno rješenje, koje će našim korisnicima omogućiti da uživaju u daleko boljim širokopojasnim internetskim vezama i brzinama do 250 Mb/s, poput drugih korisnika na najnaprednijim telekom tržištima. Uz rastuća očekivanja naših korisnika drago nam je što ćemo im omogućiti bolja korisnička iskustva te držati korak s najnaprednijim kompanijama svijeta”, - izjavio je Hayk Yesayan, izvršni director Ucom-a na posebnoj svečanosti u Yerevanu prilikom puštanja u rad napredne LTE mreže.
 
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je komentirala: “Ponosni smo da zajedno s Ucom-om građanima donosimo najmoderniju LTE advanced tehnologiju, koje prije nije bilo na ovom tržištu. Ericsson i Ucom će ovim puštanjem u rad proširiti pokrivanje mobilnim širokopojasnim pristupom te osigurati brzi i pouzdani mobilni Internet još većem broju korisnika. Ovo je važan korak u našoj prisutnosti na armenskom tržištu i s veseljem ćemo nastaviti podržavati daljnji razvoj armenskog mobilnog sektora”.
 
Ericsson je svjetski tržišni lider u LTE tehnologiji uz više od 200 LTE ugovora u radijskoj pristupnoj mreži u više od 100 zemalja te preko 500 tisuća radijskih baznih stanica u komercijalnom radu. Prisutan je na svim najvećim LTE tržištima uključujući SAD, Japan i Južnu Koreju te isporučuje LTE opremu 9 od 10 najvećih mobilnih operatora u svijetu (CMCC, Verizon, AT&T, CT China, Softbank, Sprint, T-Mobile, KDDI i SKT).

 


 
Više informacija o prethodnoj suradnji:

Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i armenskog Ucom-a vrijedan 82 milijuna kuna
Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže 
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice