Novosti


Završio Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle 2016.

  Kategorije: Događanja Projekti


Već tradicionalno, i ovog ljeta, studenti završnih godina brojnih fakulteta iz Hrvatske i inozemstva radili su na Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu i Splitu. Završetak rada kampa obilježen je cjelodnevnim programom, 28. rujna 2016. godine, u prostoru kompanije koji se sastojao od poster i demo sesija te svečanosti zatvaranja Ljetnog kampa. Ove godine vladao je iznimno velik interes za sesije gdje su brojni gosti razgledavajući štandove razgovarali sa studentima i mentorima koji su radili na projektima. Uz studente i njihove mentore, na svečanosti zatvaranja bili su prisutni brojni predstavnici fakulteta, a video linkom svečanost su pratili studenti i mentori i u našem R&D centru u Splitu.

Pozdravljajući prisutne goste, predsjednica kompanije mr.sc. Gordana Kovačević istaknula je kako Ericsson Nikola Tesla već više od 65 godina ima kvalitetnu i plodnu suradnju s akademskom zajednicom. Ta dvosmjerna suradnja stalno se prilagođava, razvija i unaprjeđuje kroz zajedničke razvojno-istraživačke projekte, razmjenu znanja i iskustva te sudjelovanje naših stručnjaka u obrazovnom procesu fakulteta. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle tijekom vremena postao je prepoznatljiv i cijenjen brend jer predstavlja odličan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i akademske zajednice. Više od 700 studenata, koliko ih je tijekom ovih 16 godina prošlo kroz Ljetni kamp, imalo je jedinstvenu priliku raditi u stvarnom okruženju ICT industrije, a uz pomoć mentora, sudjelovati u procesu stvaranja najnovijih tehnoloških proizvoda, rješenja i usluga.
 
Prof. dr. sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnološke i znanstvene aktivnosti u Ericssonu Nikoli Tesli  govoreći o povijesti Ljetnog kampa naglasio je kako su se organizacija, način rada te suradnja s fakultetima tijekom godina mijenjali i prilagođavali potrebama tehnologije i gospodarstva. Sve je počelo 2001. godine kada je Ljetni kamp utemeljen u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. U međuvremenu suradnja se proširila na 20 različitih fakulteta iz zemlje i inozemstva. Ove godine možemo se pohvaliti bogatstvom različitih tema, partnera i sudionika kampa. U radu ovogodišnjeg kampa sudjelovalo je 62 studenata sa 16 različitih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni su, uz pomoć 57 mentora, timski radili na 26 projekta u zanimljivim područjima: loT (Internet of Things), Big Data, e/m zdravstvo i R&D alati.
 
Za uspješnu suradnju na ovogodišnjem Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle uručene su zahvalnice: Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Visokom učilištu Algebra, Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia).

U ime akademske zajednice skupu se obratio izv.prof.dr.sc. Gordan Gledec, prodekan za znanost na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu koji je zahvalio na dodijeljenim priznanjima.
 
O projektima ovogodišnjeg Ljetnog kampa govorili su prof.dr.sc. Bojan Jelaković s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, doc. dr.sc. Tihana Galinac Grbac s Tehničkog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Ivan Pejić s Agronomskog fakultet u Zagrebu, Tamara Pracaić, logoped i predsjednica udruge Logopedi bez granica te Matea Kovač, vanjska suradnica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a ujedno i zaposlenica kompanije.
 
Voditelj kampa prof. dr. sc. Saša Dešić ukratko je predstavio projekte i studente ovogodišnjeg Ljetnog kampa. O svojim iskustvima u radu u Ljetnom kampu govorili su student računarstva iz Splita, studentica elektrotehnike iz Zagreba i student psihologije iz Zagreba.
Za sve njih rad u Ljetnom kampu predstavlja odlično iskustvo i dobar temelj za nastavak suradnje na drugim projektima.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice