Novosti


Vodeći europski telekom operatori posjetili Ericsson Nikolu Teslu

  Kategorije: Događanja Portfelj


Vodeći pružatelji telekomunikacijskih usluga u Europi okupljeni u udruženju ETIS, posjetili su 14. listopada, u okviru svoje dvodnevne, dosad najbrojnije, godišnje konferencije sa 160 sudionika, kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

Sudionici okupljeni uz bistu Nikole TesleBila je to jedinstvena prigoda za razmjenu znanja iz ICT područja te za upoznavanje s najnovijim trendovima u telekomunikacijama. S obzirom da se ovogodišnja konferencija ETIS-a bavi digitalnom transformacijom kompanija, nezaobilaznom temom u svim suvremenim industrijama, a posebno u industriji telekomunikacija, posjet kompaniji bio je sadržajno vezan uz ovo područje.

Domaćini su predstavili koncept umreženog društva te prezentirali tehnologije koje će biti korištene na putu prema budućnosti u kojoj će povezivanje donijeti novu kvalitetu života pojedincima i društvu u cjelini. Tako su vodeće teme bile peta generacija mobilnih komunikacija (5G), Internet stvari (Internet of Things – IoT) te uloga analitike u digitalnoj transformaciji.

Operatori su posjetili i Tehnološki put Ericssona Nikole Tesle na kojem su im kompanijski stručnjaci predstavili samo neka od kompanijskih područja djelovanja koja su nastala ili su unaprjeđena inovativnošću samih zaposlenika.

U Centru za isporuku usluga na daljinuIoT rješenja za žurne situacije te analiza namijenjena predviđanju incidenata kao i Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), na kojem su predano radili kompanijski stručnjaci, samo su neki od takvih primjera. Prikazan je i ePoziv gdje je Ericsson Nikola Tesla bio tehnološki partner paneuropskog projekta te je aktivno sudjelovao u kreiranju ove usluge koja bi, prema predviđanjima, od 2018. prigodom prometnih nezgoda mogla izravno spasiti 2500 života godišnje.

Gosti su posjetili i kompanijski Centar za isporuku usluga na daljinu koji nudi jedno od globalno najnaprednijih telekom okruženja namijenjenih testiranju telekom funkcionalnosti. Predstavljeni su i kompanijski projekti u području e-zdravstva po kojima je Ericsson Nikola Tesla prepoznat širom svijeta, čemu svjedoče ne samo domaći već i veliki međunarodni projekti na kojima rade kompanijski stručnjaci.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice