Novosti


Studija Svjetskog ekonomskog foruma: digitalna transformacije donijet će goleme dobrobiti

  Kategorije: Trendovi


Inicijativa za digitalnu transformaciju, studija Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum - WEF) analizira utjecaj digitalnih tehnologija na industriju i društvo. U novom telekomunikacijskom izvještaju zaključuju da tehnologije poput mobilnosti, oblaka i analitike omogućuju četvrtu industrijsku revoluciju koja nudi prihode od čak 2 bilijuna dolara.

Kao dio istraživanja, Inicijativa za digitalnu transformaciju surađivala je s globalnim poslovnim liderima iz niza industrija pa je svoj doprinos ovom izvještaju dao i Ericssonov čelni čovjek za strategiju i tehnologiju, Ulf Ewaldsson. Jedan od ključnih nalaza ovog izvještaja je identifikacija četiri digitalne teme koje imaju potencijal „otključati“ nove prilike za industriju i društvo vrijedne 2 bilijuna dolara:
  • Mreže budućnosti – riječ je o virtualizaciji koja može fundamentalno promijeniti izgradnju i funkcije mreža.
  • Nadogradnja povezivosti – fokusira se na način na koji tehnologije, poput Interneta stvari (Internet of things - IoT), proširene stvarnosti i ponovno promišljenog modela digitalnih komunikacija, mogu još povećati prihode, osim samog povezivanja.
  • Redefiniranje angažmana oko kupaca – ističe na koji će način kompanije koje svoje korisnike oduševljavaju visokokvalitetnim digitalnim doživljajima na kraju zadobiti njihovu lojalnost.
  • Premošćivanje praznina u inovacijama– potražnja za brzim inovacijama koje zahtijevaju nove inovacijske modele i strategije za digitalnu radnu snagu.


Od 2016. do 2025. godine, očekuje se da će dobit u telekomunikacijskoj industriji premašiti 1,2 bilijuna dolara kumulativnog operativnog profita. Slično, očekuje se da će vrijednost za društvo premašiti 800 milijardi dolara – od čega će većina doći od povezivanja milijardi ljudi koji još nisu povezani na Internet.

Digital Transformation Initiative (eng.)

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice