Novosti


Zaklada s dobrim ciljem i još boljim rezultatima

  Kategorije: Događanja


Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZUPSS) svečano je obilježila deset godina svog uspješnog djelovanja. Jedan od ključnih partnera zaklade, kroz različite vidove potpore, je i Ericsson Nikola Tesla, dok je predsjednica naše kompanije aktivni član Upravnog vijeća NZUPSS-a. U Palači Dverce, uz predstavnike institucija i gospodarstva, o važnosti potpore mladima govorili su i bivši studenti-korisnici stipendija među kojima i Ante Miloš, danas zaposlenik naše kompanije.

NZUPSSNacionalna zaklada redovito dodjeljuje državne stipendije, nagrađuje nadarene i osobito uspješne učenike i studente, pruža potporu projektima namijenjenim učenicima i studentima s invaliditetom i dr. Do sada je pomogla školovanje čak 4000 mladih ljudi s ukupnim fondom stipendija od oko 40 milijuna kuna.
 
Ericsson Nikola Tesla se na različite načine priključio radu zaklade. Osim financijske podrške, stručnjaci kompanije razvili su i aplikaciju za provođenje natječaja za stipendije te je redovito unaprjeđuju. Korisnici stipendija također su u nekoliko navrata sudjelovali u Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle i drugim kvalitetnim projektima. 
 
Ante MilošZahvaljujući zakladi na potpori, Ante Miloš, danas zaposlenik kompanijskog R&D Centra, je na vlastitom primjeru pokazao njenu punu vrijednost:
- Kao korisnik stipendije Nacionalne zaklade u kategoriji deficitarnih zanimanja 2011. i 2012. godine, mogao sam se usredotočiti na školovanje, dobio sam više vremena za odlaske na predavanja, samostalni rad, ali i druženje, jer sve to čini studentski život. Još u toku studija, preko fakulteta mi je omogućen posjet Ericssonu Nikoli Tesli. Zaista mogu reći da mi je to usmjerilo daljnji razvoj i karijeru, jer sam kroz rad u kompaniji dobio potporu za usavršavanje, ali i doškolovanje na postdiplomskom doktorskom studiju FER-a. Ovakav način potpore je zasigurno put kako dobiti kvalitetne i motivirane stručnjake, a ponajprije sretne ljude koji se bave onime što vole.
 
Kompanijske komunikacije

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice