Novosti


Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studio

  Kategorije: Događanja Obavijesti


U okviru službenog posjeta Švedskoj, posvećenom jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja, potpredsjednik VRH i ministar vanjskih i europskih poslova Stier posjetio je sjedište korporacije. Izrazio je zadovoljstvo suradnjom Ericssona i Ericssona Nikole Tesle, intenzivnim jačanjem razvojno-istraživačkih aktivnosti u Hrvatskoj i kvalitetom rješenja za industriju i društvo koja su do sada implementirana, te najavio daljnji razvoj suradnje.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studioPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier susreo se s brojnim švedskim dužnosnicima. Uz jačanje bilaterale, sa šeficom švedske diplomacije Margot Wallstrom razgovarao je o temama vezanima uz Europsku uniju, stanju na jugoistoku Europe i jačanju stabilnosti te regije.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studioIzrazivši zadovoljstvo gospodarskom suradnjom, kao poticajan primjer naveo je suradnju Ericssona i Ericssona Nikola Tesle što je potvrdio posjetom Ericssonovom studiju.  Hrvatskoj delegaciji pridužili su se izvanredna i opunomoćena veleposlanica RH u Švedskoj Anica Đamić i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Lars Schmidt.

Inovativna tehnološka rješenja prezenirali su Ulf Pehrsson, Ericssonov potpredsjednik za segment Government and Industry Relations, Mats Guldbrand, promicatelj agende umreženog društva, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.
“Za nas je važno da se u Hrvatskoj razvija jedan centar za istraživanje i razvoj koji ima globalnu dimenziju. Takve kvalitetne kompanije, pogotovo radna mjesta koja kroz suradnju razvijaju Švedska i Hrvatska, mogu poslužiti kao model”, istaknuo je ministar Stier. Vrlo pozitivno ocjenio je dosadašnja rješenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle poput Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) te e-Zdravstva, pogotovo u kontekstu brojnih benefita koje su ta tehnološka rješenja donijela građanima.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studioPredsjednica Ericssona Nikole Tesle:
„Sretni smo što smo dio vodeće tehhnološke kompanije kakav je Ericsson. Ponosni smo što su naši projekti u suradnji s Vladom Republike Hrvatske prepoznati kao najvažniji projekti koji imaju značajan utjecaj na digitalnu transformaciju cijelog društva. Ovo je bila prilika prezentirati u Ericssonovom studiju dio ideja koje najbolje pokazuju kako se strategija Umreženog društva pretvara u stvarnost. Ovaj posjet osnažit će našu poziciju da kroz nove projekte nastavimo ovaj važni, zajednički zadatak.”

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice