Novosti


Ericsson na MWC 2017: pionir u 5G i poslovnoj transformaciji

  Kategorije: Događanja


  • Predsjednik i generalni direktor Ericssona Börje Ekholm predstavio Ericssonov položaj i snagu u industriji.
  • Prezentirani slučajevi fokusiraju se na partnerstvo i inovativna rješenja u pomicanju digitalnih granica, primarno na mogućnosti 5G, medija i IoT.
  • T-Mobile, Telstra, Fox Innovation Lab i Scania pridružili se Ericssonu na brifingu za medije i analitičare.
  • Probni rad 5G New Radio (NR) najavljen u suradnji s Qualcommom i kupcima NTT DoCoMo, Telstra i Vodafone.
  • Delegacija Ericssona Nikole Tesle s brojnim kupcima posjetila MWC 2017 na kojem su predstavljena i postignuća kompanijskih stručnjaka.

Ericsson je započeo Mobile World Congress (MWC) 2017 s tri istaknute najave koje su uključivale partnere i najznačajnije kupce. Teme su bile: evolucija mreža prema 5G, inovativni novi poslovni modeli između vlasnika sadržaja i operatora s ciljem još jednostavnijeg pristupa medijima te transformacija industrije u sektoru prijevoza.
Tijekom brifinga za medije i analitičare predsjednik i generalni direktor Ericssona Börje Ekholm je izjavio: "Na MWC 2017 pokazujemo da smo predvodnici u područjima 5G, medija i prijevoza. Spremni smo već danas i imamo cjeloviti ekosustav partnera i kupaca koji nas odabiru za isporuku mreža visokih performansi, medijska rješenja i poslovne modele npr. u transportnoj industriji.“

Nakon što je početkom godine Ericsson predstavio niz novih 5G proizvoda i usluga, Ekholm je najavio probni rad 5G New Radio (NR) opreme u partnerstvu s Qualcommom te s operatorima NTT DoCoMo, Vodafone i Telstra Australia: „5G će transformirati sve industrije, a naši se kupci već pripremaju za budućnost evolucijom njihovih 4G mreža. Ovo je ključni temelj za osiguravanje automatizacije i poslovne transformacije kao preduvjeta  za Internet stvari, kao i za podatkovno zahtjevne usluge poput virtualne i proširene stvarnosti. Različite industrijske grane prepoznaju vrijednost 5G, a mi ćemo biti spremni za te nove poslovne prilike“, dodao je Ekholm. U svojoj novoj studiji Ericsson predviđa da će 2026. godine 5G tržište biti vrijedno 1,23 bilijuna dolara.

Ekholmu se pridružio i Telstrin čelnik Andy Penn koji je izjavio kako je 5G ključan za omogućavanje budućih usluga. Posebno je istaknuo novo medijsko rješenje realizirano u suradnji s Ericssonom i Fox Innovation Labom. Hanno Basse, tehnički direktor 21st Century Fox i izvršni direktor Fox Innovation Laba, također je sudjelovao na brifingu te izjavio da će ovo rješenje postaviti trendove u industriji dovodeći sadržaje do korisnika na brz i jednostavan način.

Tehnički direktor T-Mobilea Neville Ray, govorio je o planovima kompanije za osnaživanje njihove postojeće LTE mreže i njenu pripremu za 5G: "Mi koristimo najnapredniji LTE u SAD-u i nastavit ćemo implementirati najnovije tehnologije vodeće u svijetu te ćemo tako stvoriti dobar temelj za snažnu 5G mrežu izgrađenu za mobilnost. Blisko surađujemo sa strateškim partnerima poput Ericssona i koristimo najnaprednije tehnologije kako bi naši korisnici imali najbolje moguće iskustvo."

5G će biti tehnologija koja će dovesti do transformacija u svim industrijskim granama, a u jednom dijelu Ericssonove dvorane nalazio se i kamion kompanije Scania koji je poslužio za najavu novog Ericssonovog rješenja u području povezanih vozila, Connected Vehicle Marketplace (eng.), sa čelnikom Scanie, Henrikom Henrikssonom, kao gostom.

Posjetitelji Ericssonove dvorane mogli su isprobati preko 70 izloženih demo programa te steći nova iskustva korištenjem taktilnog interneta i proširene stvarnosti.
 
Delegacija Ericssona Nikole Tesle s kupcima u posjetu MWC 2017
 
Delegacija Ericssona Nikole Tesle, predvođena predsjednicom kompanije mr.sc. Gordanom Kovačević, s brojnim je kupcima posjetila Ericssonovo izložbeno mjesto. Tako su domaćim kupcima HT i Vipnetu te inozemnim operatorima s niza tržišta; BH Telekomu, HT Mostaru, Crnogorskom Telekomu, Becloudu, UCOM-u, Vegi, MTS-u i IDC Moldovi predstavljena vodeća Ericssonova rješenja od njihovog interesa. Kompanijska delegacija je obavila i niz medijskih aktivnosti u kojima je, između ostalog, posebno naglašena digitalna transformacija u koju je kompanija snažno uključena te put prema 5G u kojem značajnu ulogu imaju upravo stručnjaci Ericssona Nikole Tesle.

Doprinos kompanijskih stručnjaka koji aktivno sudjeluju u istraživanju i razvoju komunikacijskih tehnologija, vidljiv je i na ovogodišnjem Mobile World Congressu vezano uz okosnicu Ericssonove ponude namijenjene podatkovnim centrima za rad u oblaku visoke skalabilnosti. Hyperscale Datacenter System (HDS 8000) omogućuje brzo stvaranje, razvoj i upravljanje uslugama u privatnom, javnom ili hibridnom okruženju oblaka te poslovnim subjektima različite veličine nudi odlične performanse uz troškovnu učinkovitost.

Predstavljena je i optimizacija video sadržaja u sklopu Ericssonove suradnje s vodećim kineskim servisom za video streaming (pod imenom iQIYI) i najznačajnijim telekomunikacijskim operatorom China Unicomom. U ovom projektu upravo su stručnjaci Ericssona Nikole Tesle, globalno odgovorni u Ericssonu za navedenu uslugu, odigrali ključnu ulogu. Ovime je iQIYI-jevim korisnicima omogućen bolji korisnički doživljaj uz izrazito zadovoljstvo China Unicoma . Bila je to još jedna potvrda stručnosti kompanijskog tima koji je po svojim kompetencijama jedinstven u svijetu. 
  
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice