Novosti


Ericsson predstavio fokusiranu poslovnu strategiju i novo izvršno rukovodstvo

  Kategorije: Obavijesti Portfelj


Ericsson je danas objavio vijest da će implementirati fokusiranu poslovnu strategiju kako bi obnovio tehnološko i tržišno vodstvo, poboljšao profitabilnost Grupe i učinio svoje kupce još uspješnijima. Na taj način želi omogućiti davateljima usluga širenje poslovanja u različitim industrijskim granama te stjecanje novih profita. Namjera je fokusirano razvijati rješenja koja imaju potencijal postati vodeća na  tržištu, koristeći golemi potencijal 5G, Interneta stvari (Internet of Things - IoT) i oblaka.

EricssonKljučan je fokus na profitabilnost što znači da će portfelj sadržavati manje područja, ali uz veću usredotočenost na učinkovitost u radu. Resursi te povećane investicije u području istraživanja i razvoja kao i dodatni kapaciteti u području usluga bit će preusmjereni u temeljna područja portfelja: mreže; digitalne usluge i IoT, a nove strateške mogućnosti će biti istražene u području infrastrukture za medije i oblak. Vezano uz navedeno, doći će do pojednostavljivanja organizacijske strukture koja će se od 1. travnja sastojati od tri poslovne jedinice: Mreže; Digitalne usluge i Usluge upravljanja te dvije zasebne jedinice za medijsko poslovanje: Broadcast i medijske usluge te Medijska rješenja. Geografski će organizacija umjesto dosadašnjih deset biti podijeljena na pet tržišnih područja: Sjeverna Amerika; Europa i Latinska Amerika; Srednji istok i Afrika; Sjeveroistočna Azija te Jugoistočna Azija, Oceanija i Indija. U skladu s pojednostavljivanjem organizacije umjesto dosadašnje dvoslojne strukture upravljanja koja se sastojala od Izvršnog liderskog tima i Globalnog liderskog tima postojat će jedno izvršno rukovodstvo u kojem će se nalaziti i čelni ljudi tržišnih područja.
 
Börje Ekholm predsjednik i generalni direktor Ericssona smatra da će uz pomoć najavljenih aktivnosti te uz pretpostavku stabilnih uvjeta na tržištu, značajna poboljšanja u poslovanju biti vidljiva već u 2018. godini.
 
Više informacija:

Ericsson presents focused business strategy
Ericsson simplifies organization and names Executive Team 
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice