Novosti


U Telijinoj mreži u radu ostvarene najviše brzine

  Kategorije: Portfelj Tehnološki noviteti


Stanovnici Stockholma uskoro će, zahvaljujući suradnji Telije i Ericssona, imati priliku koristiti rekordne brzine u Telijinoj mreži. Testovi su u 4G mreži zabilježili čak 757Mbit/s čime je dokazana njezina spremnost za 5G te za napredne aplikacije i usluge poput virtualne i proširene stvarnosti.

Brzina od 757Mbit/s ostvarena je na temelju 4G spektra i vrlo je blizu 800 Mbit/s, najviše teorijske brzine ostvarive na 50 MHz. Telia je koristila različite pristupne tehnologije kao daljnju pripremu za 5G.

Peter Malm, Ericssonov čelni čovjek Mrežnih proizvoda u nordijskim i baltičkim zemljama, objašnjava: “Istovremenim prenošenjem paralelnih tokova podataka putem radijske pristupne tehnologije i agregacijom spektra, najviše brzine se povećavaju. Ali, što je još važnije, i prosječne brzine su se značajno povećale. Pomicanje granica i u mrežama u radu, a ne samo u laboratorijskim uvjetima, daljnji je dokaz da možemo ubrzati razvoj 4G i 5G uz osiguranu kvalitetu za krajnje korisnike koji žele bolju sliku, kvalitetniji zvuk te napredne usluge.”

Mats Lundbäck, odgovoran za tehnologiju u Teliji, kaže: ” Našim ćemo korisnicima omogućiti da iskuse 5G u Stockholmu i Tallinnu već tijekom 2018. godine. Stoga je vrlo važan dio našeg svakodnevnog posla ispitivanje mreže kako bismo korisnicima pokazali da je naša mreža spremna za njihove potrebe, danas i u budućnosti.”

Rezultati testiranja pomoći će Teliji da odluči u kojem će smjeru dalje razvijati 4G mreže te da se pripremi za novu generaciju mobilne telefonije - 5G. Lundbäck nastavlja: “Ovi testovi će nam pomoći u eliminaciji potencijalnih uskih grla u budućem prometu. Mreža je razvijena zajedno s alatima za specifične potrebe.“

Peter Malm dodaje: “ Ispitivanje smo proveli u dijelu Stockholma u kojem veliki broj ljudi koristi zahtjevne medijske usluge i to je bio izazovan stres test na kojem smo pokazali svoje sposobnosti!”

Za test brzine, Telia i Ericsson su koristili tehnologiju Ericsson Radio System.

Korisničke uređaje koji će moći koristiti 4G uz ovakve brzine, najznačajniji će isporučitelji, prema najavama, lansirati tijekom ove godine.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice