Novosti


Ericsson Nikola Tesla u projektu „Živjeti zdravo“

  Kategorije: Događanja Obavijesti Projekti Ugovori


U okviru projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. provodi se komponenta „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo posjetio je Ericsson Nikolu Teslu i proveo ocjenjivanje radnog okruženja kompanije. Procjena je obuhvatila sedam područja koja su redom ostvarila visoke ocjene, a to su prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola, uređenje okoliša te zaštita zdravlja potrošača i klijenata. Dobra praksa, sveobuhvatan pristup i jasna komunikacija u referentnim područjima te provedba edukacija rezultirat će oznakom „Tvrtka prijatelj zdravlja“ na razdoblje od dvije godine.

  • Ericsson Nikola Tesla, kao kompanija kojoj je društvena odgovornost duboko ugrađena u sve njene aktivnosti, kontinuirano provodi niz programa usmjerenih prema zadovoljstvu i zdravlju svojih zaposlenika.
  • Visoku razinu brige kompanije za njene zaposlenike prepoznao je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji provodi projekt „Živjeti zdravo“, element Zdravlje i radno mjesto, u okviru kojeg se provodi komponenta „Tvrtka prijatelj zdravlja“, sufinanciran iz  Europskog socijalnog  fonda. 
  • Nakon uspješne evaluacije i provedbe tematskih edukacija, Ericsson Nikola Tesla postat će nositelj certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

U okviru projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog  fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. provodi se komponenta „Tvrtka prijatelj zdravlja“.  Tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo posjetio je Ericsson Nikolu Teslu i proveo ocjenjivanje radnog okruženja kompanije.  Procjena je obuhvatila sedam područja koja su redom ostvarila visoke ocjene, a to su prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola, uređenje okoliša te zaštita zdravlja potrošača i klijenata. Dobra praksa, sveobuhvatan pristup i jasna komunikacija u referentnim područjima te provedba edukacija rezultirat će oznakom „Tvrtka prijatelj zdravlja“ na razdoblje od dvije godine.
 
Voditeljica komponente Zdravlje i radno mjesto, projekta „Živjeti zdravo“, koji proizlazi iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, u HZJZ-u, izv.prof.dr.sc. Danijela Štimac Grbić: „Nacionalni program „Živjeti zdravo“ , kojega provodi HZJZ, sufinanciran je iz Europskih strukturnih fondova, a cilj mu je promicanje i unaprjeđenje zdravlja cjelokupne populacije, a među kojom posebnu važnost zauzima radno aktivno stanovništvo. Naglašavajući važnost zdravlja radne populacije, komponenta zdravlje i radno mjesto posebno je osmišljena kako bi se ciljano djelovalo na podizanju svijesti i edukciji djelatnika. Zadovoljstvo nam je da je tvrtka Ericsson Nikola Tesla prepoznala značaj ulaganja u zdravlje svojih djelatnika te postala dijelom obitelji tvrtki koje promiču zdravlje. Provedena evaluacija od strane stručnog tima HZJZ-a pokazala je iznimnu brigu za tjelesno i mentalno zdravlje uposlenika Ericsson Nikola Tesle te očekujemo uspješnu suradnju na daljnjem razvoju unaprjeđenja zdravlja djelatnika tvrtke te dodjelu certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“ Ericsson Nikoli Tesli.“
 
Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je komentirala:
„Odgovorno ponašanje kompanije je za nas imperativ, pri čemu je zdravlje zaposlenika visoko na ljestvici prioriteta u brizi za naše ljude. U ovome djelujemo zajednički: kompanija s jedne strane osigurava kvalitetno i motivirajuće radno okruženje i uvjete te djeluje edukativno koliko god je moguće, dok s druge strane sami zaposlenici, usvajanjem zdravih životnih navika, preuzimaju vlastiti dio odgovornosti. Prema broju sportskih sekcija u kompaniji, broju individualnih rekreativaca, zahtjevima za zdravim namirnicama u kompanijskom restoranu, dobrom odazivu na redovite sistematske preglede i sl., možemo zaključiti da su sami zaposlenici vrlo odgovorni i posvećeni prevenciji.
Zato nam je posebno drago da smo se priključili projektu jer ćemo time dodatno osvijestiti sve aspekte brige za zdravlje, pružiti nove prilike za poboljšanja te dodatno doprinijeti dobrobiti zaposlenika.“
 
U okviru projekta, uz navedeno certificiranje, tvrtkama su dostupni i edukacijski moduli za daljnje unaprjeđivanje zdravlja na radnom mjestu. Prva u nizu edukacija u Ericssonu Nikoli Tesli kreće već ovaj mjesec kada će tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ponuditi zaposlenicima kvalitetnu podršku u promicanju zdravih stilova života.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice