ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Podaci o kompaniji > "Komunikacije" > Komunikacije 4 - 2003.
"Komunikacije" t.gif (43 bytes)
"Komunikacije"
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
Najvažnije teme broja
Sadržaj broja
Streaming-Mobile Media i James Bond u 
Ericssonu Slovenija
t.gif (43 bytes)

Teleinfos 2003.

Teleinfos, središnji godišnji telekomunikacijski skup u Sloveniji, održan je i ove godine, već tradicionalno, u Cankarjevome domu u Ljubljani, od 9. do 12. travnja. Sudionici okupljanja pripremili su za tu prigodu, osim izložbe, i brojna prateća događanja poput predavanja, prezentacija i medijskih nastupa. Među najzapaženijima bio je nastup Ericssona Slovenija, koji je na atraktivan način uspješno promovirao aktualne svjetske telekomunikacijske trendove. Bila je to još jedna prilika za ostvarivanje novih poslovnih kontakata, ažuriranje dosada stečenih znanja, provokacija vlastite kreativnosti i inventivnosti te odlična prilika za razmjenu iskustava sa slovenskim kolegama.

Glavna zvijezda Ericssonovog nastupa bio je video Streaming - Mobile Media, nasljednik MMS-a koji korisnicima mobilnih terminala, osim razmjene slika i zvukova, omogućava i komunikaciju pokretnom slikom u realnome vremenu. Zahvaljujući ECDS-u (Ericsson Content Delivery Solution) na Ericssonovom su izložbenome prostoru prezentirane nove usluge u mobilnom komuniciranju, poput interaktivnih igara, vijesti ili sportskih naglasaka i video spotova "uživo". Ovogodišnji je Teleinfos, po prvi put, otvorio vrata i najširoj publici, a ne kao do sada, samo stručnjacima na području telekomunikacija. Slovenski su kolege iskoristili ovu priliku i za sakupljanje povratnih informacija o najnovijoj korporativnoj Brand-positioning platformi. Sofisticiranom, minimalističkom vizualnom konceptu nove kampanje maksimalno ukusnu potporu pružili su i originalni švedski paprenjaci "pepparkakor", koji su skupili barem jednaki broj obožavatelja kao i prikazana vrhunska tehnologija.
Slovenski je Ericsson na svome izložbenom prostoru ugostio i ekskluzivnoga zastupnika tvrtke Sony Ericsson u Sloveniji. Usprkos budućem 3G terminalu, P800, T610, T310 i Bluetooth opremi, najveću je pozornost mladih posjetitelja izazvala promocija T100, zbog njegove povezanosti s Jamesom Bondom i legendarnim izumiteljem kodnog imena Q.
Djelatnici Ericssona svojim su seminarskim radovima sudjelovali na poslovnoj, obrazovnoj i tehničkoj konferenciji, dok je Nada Jeraj, voditeljica Komunikacija u EVN-u, za radio KAOS vrlo uspjelo prezentirala cjeloviti Ericssonov nastup na Teleinfosu 2003. Mišljenje većine prisutnih novinara i posjetitelja, prema kojem je upravo Ericssonov izložbeni prostor najelegantniji i najatraktivniji na Teleinfosu, prihvatila je i naša mala gostujuća ekipa predvođena Snježanom Bahtijari, direktoricom Kompanijskih komunikacija ETK.

J. Glavaš

 

 

[Nada Jeraj, voditeljica Komunikacija u Ericssonu Slovenija sa svojim timom na izložbenom prostoru koji je sama dizajnirala i koncipirala]

Tehnička podrška

©Copyright    

05-05-2003