ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Podaci o kompaniji > "Komunikacije" > Komunikacije 8/9 - 2002.
"Komunikacije" t.gif (43 bytes)
"Komunikacije"
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
Najvažnije teme broja
Sadržaj broja
Tradicionalno druženje na Jarunu
t.gif (43 bytes)
Obiteljski dan naše kompanije

Jarun se tijekom subote 7. rujna orio od naše glazbe i igre. Bilo nas je više od dvije tisuće i veselo smo obilježili svoj Obiteljski dan, tradicionalno godišnje okupljanje zaposlenika, umirovljenika i članova njihovih obitelji. O tome smo obavijestili i cijeli grad, jer je avion s logoom Ericssona cijeli sat nadlijetao Zagreb.

Odaziv je bio vrlo dobar, pogotovo, ako se uzme u obzir da vrijeme nije bilo poticajno za izlazak iz skrovitosti domova. Ipak želja za međusobnim druženjem, susretom starih prijatelja, zabavom, sportom i rekreacijom, igrom i veseljem nadvladala je takvu "sitnicu" kao što su tmasti oblaci koji su cijeloga jutra obavijali grad. Ali, kako to obično biva, sunce je u poslijepodnevnim satima ipak nagradilo hrabre.
Nas dvije tisuće hrabrih super smo se zabavljali uz cjelodnevni nastup sastava "Garcia", a predvečer zaplesali i zapjevali na koncertu Nene Belana. U međuvremenu smo pratili nastupe mladih "steperica" i plesačice modernoga baleta iz Zagrebačkoga kazališta mladih.
U velikome broju, uz jaku potporu klaunova iz Udruge Antun-Tun, sudjelovali smo u igrama spretnosti poput skakanja u vrećama, ispijanju piva i Coca cole na slamčicu te se natjecali za najboljega pjevača-amatera u karaokama. Nova igra spretnosti, skijanje na travi, primamila je najveći broj sudionika i navijača. U velikoj grupi, uz stručnu poduku Plesne škole "Harmony", učili smo također i osnovne pokrete argentinskoga tanga.
Naši najmlađi sudjelovali su u baby -crossu i natjecali se u skakanju na velikim gumenim loptama. Obilježavajući godinu gorskih predjela, na prigodnoj izložbi vidjeli smo kako žive naši planinari, a najmlađi su bili angažirani u cjelodnevnoj radionici pod nazivom "Briga o okolišu - djelom i slikom".
Ove smo godine uveli i jednu novinu. Svi prisutni mogli su "čekirati" svoje zdravlje, izmjeriti tlak i testirati težinu u odnosu na visinu.
Naravno, tijekom druženja organizirali smo i raznovrsne sportske turnire. Održali smo turnir u malome nogometu, čiji je apsolutni pobjednik bila ekipa ET/O/P. Na ovogodišnjem Jarunu pridružila nam se i malonogometna ekipa sastavljena od naših splitskih kolega, a prisustvovali smo i zanimljivoj prijateljskoj utakmici između ekipe menadžera ETK i predstavnika Ministarstva Republike Hrvatske.
Odigrali smo šahovsku simultanku s velemajstorom Jurom Nikolcem i brzopotezni šahovski turnir, natjecali se u kuglanju i stolnome tenisu, sudjelovali u kartaškome turniru bele (kako netko reče pod parolom "pogledi čvrsti i ljepljivi prsti"). Trčali smo tradicionalni cross, igrali košarku za žene i natjecali se u slobodnome bacanju lopte. Samo za nas, tom je prilikom, priređena i demonstracija rukometa na pijesku, novoga sporta u Hrvatskoj. Svi pobjednici natjecanja, pojedinci i ekipe, dobili su lijepe nagrade.
Naše druženje sigurno ne bi bilo potpuno bez ukusnoga tradicionalnoga graha, pive, vina i sokova, ali ni uspješno bez nezamjenjive tombole. Ove se godine tombola izvlačila odmah na prijemnome uredu, a zgodne i vrijedne nagrade dobio je svaki treći posjetitelj naše jarunske zabave. Hvala sponzorima!
Pred kraj događanja izvučena je i glavna nagrada - mobitel T68i, poklon naše kompanije. Sretni dobitnik postao je Milan Lulić iz ETK/O/C.
Još je jedan zaposlenik iz iste organizacijske cjeline bio posebno sretne ruke. Riječ je o Zvonimiru Iviću koji je izvukao vrijednu nagradu poljske avio-agencije LOT. Dobio je povratnu avionsku kartu na relaciji Zagreb - Poljska (destinacija po želji). Nagradu mu je uručio Jan Staszek, glavni predstavnik za Hrvatsku.
Sretnik ovogodišnjega druženja bio je i naš zaposlenik Valentino Špika iz Splita koji je, jer mu je datum rođendana izvučen u posebnoj igri, dobio mobilni telefon T65.
I što reći na kraju?! Vidimo se za 365 dana. Vjerujemo da će nam se, nakon izjava i slika koje slijede, pridružiti i oni koji su ove godine, zbog vremena, bili pomalo obeshrabreni.

Vrijeme je najdragocjenija imovina. Ovaj je dan sve što imate.
Nemojte potratiti niti minutu.

Og Mandino, američki pisac

Svaki od gostiju Obiteljskoga dana ETK ima svoj doživljaj vezan uz taj dan. Ali, budući da "Komunikacije" nemaju dovoljan broj stranica kako bismo mogli objaviti više od dvije tisuće priča, evo samo nekih od njih.

Dobitnik glavne nagrade tombole - poklon Ericssona Nikole Tesle

 

 

[Veselo smo obilježili svoj Obiteljski dan]

[Predsjednik ETK i direktor ETK/D na "sasatanku" kod kutka  za zaštitu  zdravlja]

[Važni "animatori kulture" za odrasle i djecu]

[Vrlo posjećena radionica "Briga o okolišu - djelom i slikom"]

[Timski rad, uz nužno i složno: OP-OP-OP]

[Tim ETK/O/P - apsolutni pobjednici malonogometnoga turnira]

Tehnička podrška

©Copyright    

09-10-2002