ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Podaci o kompaniji > "REVIJA" > Br. 2/2003.
Revija - Časopis Dioničkog društva
Časopis REVIJA
t.gif (43 bytes)
     t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
U ovome broju:

largeArrow_blue.gif (75 bytes) B. Drilo:
Pokretne mreže sljedeće generacije

largeArrow_blue.gif (75 bytes) N. Malić:
Univerzalni sustav pokretnih telekomunikacija 

largeArrow_blue.gif (75 bytes) B. Drilo:
Tehnologija poboljšane brzine prijenosa za globalnu evoluciju 

largeArrow_blue.gif (75 bytes) R. Grubešić:
Bežična lokalna mreža 

Impressum

Broj 2/2003.
  

Razvoj pokretnih sustava danas podrazumijeva objedinjavanje različitih radijskih pristupnih mreža u jedinstveno komunikacijsko okruženje. Zbog toga temeljna mreža mora biti dovoljno otvorena kako bi se na što jednostavniji način mogla prilagoditi posebnostima pojedinih pristupnih mreža. Takav razvoj skratit će vrijeme potrebno da se pojedine usluge pojave na tržištu po cijenama koje su prihvatljive krajnjim korisnicima.

Uvođenje 3G sustava operatorima će omogućiti ponudu novih usluga. Tehnologija na kojoj se temelje 3G sustavi ubrzano se razvija, a značajniji porast broja pretplatnika se očekuje uz ponudu još boljih i zanimljivijih usluga utemeljenih na paketnom prijenosu. Razvoj mobilnih sustava usmjeren je na multimedijalne komunikacije utemeljene na Internet protokolu i još većim brzinama prijenosa podataka.

Te nove komunikacijske mogućnosti temelje se na tehnologiji koja kroz uvođenje promjena na prvom i drugom sloju radijskog sučelja značajno poboljšava svojstva radijskih mreža. Riječ je, prije svega, o većem kapacitetu i boljoj kvaliteti usluga, što se nastoji postići migracijom telekomunikacijskih sustava od komutacije kanala prema komutaciji paketa. Krajnji cilj je stvoriti jedinstveno radijsko okruženje koje će podržati nove usluge temeljene na IP multimediji .

Razvoj bežičnih komunikacijskih sustava nedvojbeno će rezultirati sveobuhvatnom bežičnom širokopojasnom mrežom, a Ericsson je razvio kvalitetna rješenja koja predstavljaju značajne korake prema tom cilju - primjerice, Mobile Operator WLAN rješenje koje omogućuje istovremenu pokrivenost GSM i WLAN mreže, čime se postižu značajne direktne i indirektne uštede, dok performanse oba sustava ostaju nepromijenjene.

Glavni urednik:
Dinka Vuković  

t.gif (43 bytes)    
t.gif (43 bytes)

Tehnička podrška

©Copyright    

27-01-2004