Search
Hrvatski English
Tržište Zajednice Neovisnih Država  

Novi izvozni poslovi vrijedni 45,6 milijuna kunA


Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je na tržištu Zajednice Neovisnih Država nove poslove u vrijednosti od 45,6 milijuna kuna. S kupcem Svjazinvest, najvećim ruskim fiksnim operatorom i dugogodišnjim poslovnim partnerom kompanije Ericsson Nikola Tesla, sklopljen je posao kojim se rekonstruira njegova telekomunikacijska mreža u Sjeverozapadnoj regiji Rusije i to u Arhangelsku, Kalinjingradu, Komi, Vologdi, Pskovu, Sankt Peterburgu, Novgorodu, Kareliji i Murmansku. Važno je napomenuti da se ovim projektom zamjenjuje devet Alcatelovih i Siemensovih centrala s Ericssonovim suvremenim centralama u fiksnoj mreži.

 

“Ugovorena realizacija novih zonskih čvorova u svim oblastima Sjeverozapadne regije Rusije, pretplatnicima te regije omogućit će odabir alternativnih operatora u međugradskom i međunarodnom prometu. Ovim ugovorom Ericsson znatno proširuje svoju instaliranu bazu u toj regiji, a prodire i u nove oblasti, stvarajući tako platformu za buduća proširenja i uvođenje novih usluga” rekao je Josip Jakovac, potpredsjednik kompanije te direktor Prodaje i marketinga za tržište Zajednice Neovisnih Država.

 

Istodobno Ericsson Nikola Tesla ugovorio je i izvozne poslove s operatorom Peterstar iz Sankt Peterburga o isporuci opreme za proširenje širokopojasne mreže te s operatorom mobilne telefonije MegaFon o isporuci dijelova za proširenje fiksne telekomunikacijske mreže te opreme za ćelijsko planiranje.

 

Značajan udio novih izvoznih poslova odnosi se i na najmodernije IP poslovne komunikacijske sustave.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle