Search
Hrvatski English
Ugovori 
Novi izvozni poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 31 milijun kuna

Ericsson Nikola Tesla je potpisao nove izvozne poslove na tržištima Zajednice Neovisnih Država te Bosne i Hercegovine.

 

Tako je na tržištu Ruske Federacije, Gruzije, Moldavije i Kazahstana ugovorio nove izvozne poslove, kao i proširenja postojećih, u fiksnoj i mobilnoj mreži. S gruzijskim mobilnim operatorom MagtiComom potpisan je okvirni ugovor za isporuku optičke opreme za njihovu optičku magistralnu mrežu. Projekt će se realizirati u slijedećih 12 mjeseci. U Moldaviji su s kupcem Interdnjestrcomom iz Tiraspolja ugovorene nove količine širokopojasnih pristupnih čvorova sustava EDA, oprema za nepokretne mreže, kao i IP poslovni komunikacijski sustav MX-ONE. S kupcem Sibirtelekomom ugovoreno je proširenje njihove fiksne mreže u gradu Tomsku. Na tržištu Zajednice Neovisnih Država ugovorena je i nova isporuka najsuvremenijih IP orijentiranih rješenja za poslovne korisnike.

 

Kompanija je s najvećim telekomunikacijskim operatorom u Bosni i Hercegovini, BH Telecomom ugovorila nove poslove vezane uz proširenje servisne mreže tog operatora. Zaključeni ugovor omogućit će da nove atraktivne usluge budu dostupne većem broju korisnika BH Telecoma. Ovime se daljnje potvrđuje vodeća regionalna uloga Ericssona Nikole Tesle u sistemskoj integraciji u telekomunikacijskom području.

 

Komentirajući navedene ugovore, mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je rekla:” Zadovoljna sam ovim novim izvoznim poslovima jer nakon što su tijekom trećeg tromjesečja naši napori da potaknemo kupce da i dalje ulažu u razvoj i modernizaciju telekomunikacijskih mreža i usluga rezultirali ugovaranjem nekoliko značajnih poslova, taj se pozitivan trend nastavlja i dalje. Potaknuti time, nastavit ćemo svoje snažne marketinško komercijalne aktivnosti na svim našim tržištima.“

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle