Search
Hrvatski English
Tržište Zajednice Neovisnih Država 
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 19,5 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove izvozne poslove ukupne vrijednosti više od 19,5 milijuna kuna. S operatorom Kodotel ugovorena je početna etapa uvođenja GSM sustava u gradu i regiji Voronjež. Do sada je Ericsson Nikola Tesla surađivao s Kodotelom na izgradnji njihove fiksne mreže, a ovim ugovorom proširuje se dosadašnja uspješna suradnja i na njihovu novu GSM mrežu. Isporuka opreme planira se u trećem kvartalu, a puštanje GSM sustava u rad u četvrtom kvartalu ove godine.

 

S kupcem Megafon iz Moskve potpisan je ugovor o podizanju njihove centrale u Moskvi na višu razinu, kao i njeno proširenje novim medijskim pristupnicima za IP mrežu.
Na dalekom istoku Rusije za željezničku kompaniju DVŽD ugovoreni su poslovni sustavi s najmodernijim IP rješenjima za poslovne korisnike u pet gradova ove daleke ruske regije.

 

Ugovore je komentirala Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle: „Novi poslovi na ruskom tržištu zaključeni su u snažnoj konkurenciji. Najsuvremenija rješenja i oprema uz mnogobrojna iskustva naših stručnjaka u različitim zahtjevnim projektima rezultirali su našim odabirom. I u budućnosti ćemo se truditi zadržati postojeće zadovoljne kupce te dodatno proširiti listu kupaca i na ovom izazovnom tržištu“.