Search
Hrvatski English
Životopis  
Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Gordana Kovačević je predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla od 1. siječnja 2005. Ujedno, članica je menadžment tima Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa koja obuhvaća osam europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka, Austrija).

 

Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a svoju profesionalnu karijeru započela u tadašnjem poduzeću Nikola Tesla gdje je kao cijenjeni stručnjak, a kasnije i menadžer vodila niz najsloženijih telekomunikacijskih projekata na domaćima i stranim tržištima, te najveće linijske organizacije u kompaniji.

 

Dolaskom Ericssona u Hrvatsku 1995. godine ubrzo postaje potpredsjednicom Ericssona Nikole Tesle te potpredsjednicom Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa. Istodobno obavlja i funkciju direktorice Centra za Komunikacijska rješenja, usluge, logistiku i e-sustave. U 2001. Gordana Kovačević bila je uključena u program osposobljavanja visoko rangiranih menadžera u korporaciji Ericsson “Executive Program” (Columbia University – Graduate School of Business).

 

U svojoj je dosadašnjoj karijeri Gordana Kovačević primila brojna priznanja.