Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom polugodištu 2017. godine

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom polugodištu 2017. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u prvom polugodištu 2017. godine 2,9 posto manje prihode od prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Unatoč kontinuiranom rastu prihoda od usluga na Ericssonovom tržištu te porastu prihoda od prodaje na domaćem tržištu nismo uspjeli u potpunosti neutralizirati pad prodaje na tržištima Zajednice Neovisnih Država i Jugoistočne Europe. I uz brojne izazove u poslovanju, uspjeli smo zadržati poziciju najvećeg izvoznika u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i vodećeg izvoznika znanja u Hrvatskoj. Sukladno našim očekivanjima, Ericssonovo tržište bilježi kontinuirani rast prihoda prvenstveno zahvaljujući širenju odgovornosti i novim kompetencijama naših stručnjaka u području razvojno-istraživačkih aktivnosti i drugih ekspertnih centara. Uspješno smo ušli u nova tehnološka područja što je rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta visoke dodane vrijednosti. U prvom polugodištu zaposlili smo 145 novih stručnjaka. Ericsson Nikola Tesla Grupa na kraju polugodišnjeg razdoblja imala je 3017 zaposlenika.

Ericsson Nikola Tesla u projektu „Živjeti zdravo“

U okviru projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog  fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. provodi se komponenta „Tvrtka prijatelj zdravlja“.  Tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo posjetio je Ericsson Nikolu Teslu i proveo ocjenjivanje radnog okruženja kompanije.  Procjena je obuhvatila sedam područja koja su redom ostvarila visoke ocjene, a to su prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola, uređenje okoliša te zaštita zdravlja potrošača i klijenata. Dobra praksa, sveobuhvatan pristup i jasna komunikacija u referentnim područjima te provedba edukacija rezultirat će oznakom „Tvrtka prijatelj zdravlja“ na razdoblje od dvije godine.

Prije 161 godine rođen Nikola Tesla

U Smiljanu je prije 161 godine rođen Nikola Tesla, genijalni vizionarski um, istraživač i znanstvenik svjetskoga glasa u području elektrotehnike, a bez čijih izuma bi naš život danas bio sasvim drugačiji. Njegovo ime s ponosom je ugrađeno i u naziv naše kompanije.

Potrošači očekuju stapanje stvarnosti

Potrošači očekuju stapanje stvarnosti

Ericsson (NASDAQ:ERIC) je izdao svoj najnoviji ConsumerLab izvještaj – Stopljena stvarnost (eng. Merged Reality) – u kojem otkriva kako potrošači očekuju da će se virtualna stvarnost (VS) i proširena stvarnost (PS) stopiti s fizičkom te da će 5G biti ključna tehnologija koja će omogućiti da takva iskustva postanu uvriježena. Izvještaj otkriva da gubljenje granica u ljudskoj percepciji fizičke i virtualne stvarnosti može imati drastične učinke na živote i društvo. Naš način života, rada, konzumiranja informacija i medija će se promijeniti u korijenu.

Svaki dan preko milijun novih korisnika mobilnog interneta

Svaki dan preko milijun novih korisnika mobilnog interneta

Najnovije izdanje Ericssonovog Mobility Reporta predviđa da će do 2022. godine biti 2,6 milijardi novih pretplatnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu, što je u prosjeku više od milijun novih pretplatnika svaki dan. Dominantna pristupna tehnologija u 2018. bit će LTE (poznata i kao 4G), što je čini najbrže rastućom mobilnom tehnologijom u povijesti. Ukupni promet mobilnim mrežama povećao se za 70 posto između kraja prvog tromjesečja 2016. i kraja prvog tromjesečja 2017.

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar ugovorili su proširenje i modernizaciju radijske pristupne mreže ovog bosansko-hercegovačkog operatora. Posao je vrijedan 11 milijuna kuna, a realizacija ugovora počinje odmah.

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je u sjedištu Društva, Krapinska 45, Zagreb, u utorak, 6. lipnja 2017. godine. Na Skupštini je bilo prisutno 86.747.700,00 kuna dioničkog kapitala, odnosno 65,20% ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društva.

Doprinos Ericssona Nikole Tesle MIPRO-u 2017.

Doprinos Ericssona Nikole Tesle MIPRO-u 2017.

Dok se zadnjeg dana održavanja skupa MIPRO 2017. u Opatiji, sliježu različiti dojmovi više od 1200 sudionika iz četrdesetak zemalja, sa sigurnošću možemo ustvrditi da je četrdeseto izdanje najvećeg znanstveno-stručnog ICT skupa u ovom dijelu Europe, sveobuhvatnošću tema o napretku i razvoju digitalnog društva, ponovo ispunilo svoju misiju povezivanja znanosti i obrazovanja s gospodarstvom i poduzetništvom te državnom upravom i lokalnom samoupravom. Stručnjaci i menadžment Ericsson Nikola Tesla Grupe i ove su godine, aktivnim sudjelovanjem u plenarnoj raspravi i na okruglim stolovima, vođenjem više savjetovanja te brojnim stručnim radovima  i prezentacijama ponovo dali svoj doprinos kvaliteti i aktualnosti ovog značajnog okupljanja.

Izazovi Europe

Izazovi Europe

Vodeći ekonomski stručnjaci, okupljeni u Bolu na 12. međunarodnoj konferenciji “Izazovi Europe” u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Splitu, nastoje tvrtkama dati konkretne preporuke za kvalitetnu prilagodbu promjenjenom gospodraskom okruženju. U tome su ključne inovacije, a potrebu brze i strateške akcije istaknula je predsjednica RH otvarajući skup te brojni uzvanici među kojima i dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2014. godine Jean Tirole. Na koji način uspješne kompanije ostvaruju svoj inovacijski potencijjal prezentirale su tvrtke-sudionice okruglog stola “Inovacije i rast iz perspektive privatnog sektora” na kojem je panelist bio i dr.sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnološke i znanstvene aktivnosti Ericssona Nikole Tesle.

Iz našeg portfelja: Na putu prema 5G

Iz našeg portfelja: Na putu prema 5G

Pogledajte video prilog u kojem Nataša Malić, rukovoditeljica Odjela za radijske pristupne mreže u Ericssonu Nikoli Tesli govori o putu prema 5G tehnologiji i novim mogućnostima koje ona nudi u različitim sferama života.

Poticaj nastavnim bazama Sveučilišta u Splitu

Poticaj nastavnim bazama Sveučilišta u Splitu

Više od sto suradnika i gospodarstvenika-partnera Sveučilišta u Splitu predstavilo se studentima na Danu nastavnih baza održanom na Ekonomskom fakultetu. Poanta ovog povezivanja je da mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente i tako im pomažu da teoretska znanja povežu s praksom. Rektor Sveučilišta najkvalitetnijim je nastavnim bazama dodjelio priznanja za izvrsnu suradnju, među kojima i Ericssonu Nikoli Tesli. Nagrađeni su i studenti koji su se posebno iskazali na praksi, a među njima je i troje studenata FESB-a, polaznika ENT Ljetnog kampa.

Rezultati poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom tromjesečju 2017. godine

Rezultati poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom tromjesečju 2017. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „U prvom tromjesečju 2017. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je 9 posto veće prihode od prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zahvaljujući kontinuiranom rastu prihoda od usluga za Ericsson te značajnom porastu prihoda od prodaje na domaćem tržištu. Time je neutraliziran pad prodaje na tržištima Zajednice Neovisnih država i Jugoistočne Europe. Zadržali smo poziciju najvećeg izvoznika u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i vodećeg izvoznika znanja u Hrvatskoj. Sukladno našim očekivanjima, Ericssonovo tržište bilježi pozitivan trend ponajviše zahvaljujući širenju odgovornosti te kompetencijama naših stručnjaka vezanih za nova tehnološka područja."

Obavijest o sazivanju Glavne skupštine Društva

Temeljem članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, donio je dana 24. travnja 2017. godine odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati 06. lipnja 2017. godine, u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u prvom tromjesečju 2017. godine

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u prvom tromjesečju 2017. godine

Komentar predsjednika i generalnog direktora korporacije Ericsson Börjea Ekholma: „Naši rezultati ostali su nezadovoljavajući i u prvom tromjesečju. Segment Mreža ostvario je solidne rezultate unatoč slabijoj prodaji, a gubici u segmentima IT i oblak i Mediji znatno su porasli. U tromjesečju je najavljena fokusirana poslovna strategija i novo izvršno rukovodstvo. Prvi prioritet je povećanje profitabilnosti te poduzimanje mjera za revitalizaciju tehnološkog i tržišnog vodstva.“

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali nove ugovore

Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle ugovorili su nove poslove. Riječ je o modernizaciji dijela jezgrene mreže vezanog uz nepokretnu telefoniju, kao i radijske pristupne mreže. Vrijednost ugovora iznosi 11 milijuna kuna.

Ericsson Nikola Tesla prva hrvatska kompanija “Prijatelj bicikliranja”

Ericsson Nikola Tesla prva hrvatska kompanija “Prijatelj bicikliranja”

Ericsson Nikola Tesla je prva kompanija u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen europski certifikat "Prijatelj bicikliranja" čime se pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi sa zajedničkim ciljem smanjenja stakleničkih plinova uz istodoban pozitivan utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika.

U Telijinoj mreži u radu ostvarene najviše brzine

Stanovnici Stockholma uskoro će, zahvaljujući suradnji Telije i Ericssona, imati priliku koristiti rekordne brzine u Telijinoj mreži. Testovi su u 4G mreži zabilježili čak 757Mbit/s čime je dokazana njezina spremnost za 5G te za napredne aplikacije i usluge poput virtualne i proširene stvarnosti.

Podatkovna abeceda – temelj pametnih rješenja

Podatkovna abeceda – temelj pametnih rješenja

Lidreova konferencija posvećena pametnim gradovima „SmartCities 2017.“, otvorila je brojna izazovna pitanja o kojima su, kroz niz predavanja, pozitivnih primjera i panela, raspravljali stručnjaci različitih profila, a među njima i predstavnik Ericssona Nikole Tesle Damir Medved.

Budućnost (eZdravstva) je već sada?!

Budućnost (eZdravstva) je već sada?!

Što se tiče Hrvatske, koja je uz još četiri zemlje najuspješnije u Europi primijenila eRecept, budućnost je zaista već sada tu, istaknuto je na Drugoj regionalnoj konferenciji o digitalnoj medicini, održanoj 7. travnja u Zagrebu uz zapaženo sudjelovanje stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle.

Nastup Ericssona Nikole Tesle na 20. Mostarskom sajmu

Nastup Ericssona Nikole Tesle na 20. Mostarskom sajmu

Hrvatska je zemlja partner jubilarnog 20. Međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2017., jedne je od najvećih gospodarskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, koja je jučer svečano otvorena u prisustvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Između 800 izlagača iz tridesetak zemalja koji predstavljaju gotovo sve grane gospodarstva, od poljoprivrede, gastronomije i turizma do ICT-a, posebno se, i vizurom i sadržajem, ističe izložbeni prostor Ericssona Nikole Tesle koji je privukao i protokolarno izaslanstvo, ali i veliki broj posjetitelja.

Ericsson predstavio fokusiranu poslovnu strategiju i novo izvršno rukovodstvo

Ericsson predstavio fokusiranu poslovnu strategiju i novo izvršno rukovodstvo

Ericsson je danas objavio vijest da će implementirati fokusiranu poslovnu strategiju kako bi obnovio tehnološko i tržišno vodstvo, poboljšao profitabilnost Grupe i učinio svoje kupce još uspješnijima. Na taj način želi omogućiti davateljima usluga širenje poslovanja u različitim industrijskim granama te stjecanje novih profita. Namjera je fokusirano razvijati rješenja koja imaju potencijal postati vodeća na  tržištu, koristeći golemi potencijal 5G, Interneta stvari (Internet of Things - IoT) i oblaka.

BBC Creative izabrao Ericsson za  postprodukciju i upravljanje medijima

Ericsson je, u snažnoj konkurenciji, osvojio višegodišnji ugovor o isporuci usluga postprodukcije i upravljanja medijima za BBC Creative, kreativnu agenciju BBC-a. Ericsson će isporučiti usluge skraja na kraj, uključujući desktop resurse, alate za editiranje i obradu zvuka te pohranu koja uključuje pretraživanje i arhivu u sklopu Ericssonove platforme za obradu medija temeljenu na oblaku. Ericsson će ove usluge, uz najsuvremeniju postprodukciju, osigurati iz svojeg studija u Londonu.

Prijedlog za 90 kuna dividende

Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla održanoj 23. ožujka 2017. godine predloženo je Glavnoj skupštini usvajanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 70 kuna po dionici.Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održat će se 6. lipnja 2017. godine.

Predsjednica Republike Hrvatske u sjedištu korporacije Ericsson

Predsjednica Republike Hrvatske u sjedištu korporacije Ericsson

U okviru službenog posjeta Kraljevini Švedskoj, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je korporaciju Ericsson. U pratnji visokih dužnosnika, upoznala se s najnovijim tehnološkim dostignućima izloženim u Ericssonovom studiju. Zalažući se za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja, pogotovo u ICT industriji, pohvalila je partnerstvo korporacije i Ericssona Nikole Tesle kao kvalitetni model suradnje. Istaknula je i važnu ulogu visokovrijednih ICT poslova u demografskom kontekstu, pri čemu bi se švedski model zadržavanja mladih mogao primijeniti i na Hrvatsku.

Hrvatsko e-zdravstvo globalni primjer održivosti i društvene odgovornosti

Hrvatsko e-zdravstvo globalni primjer održivosti i društvene odgovornosti

Novi Ericssonov izvještaj o održivosti i društveno odgovornom poslovanju za 2016. godinu, pod nazivom Technology for Good TM već tradicionalno donosi ne samo ambicije, već i postignuća korporacije u području održivosti i društveno odgovornog poslovanja, pri čemu izdvaja i primjer doprinosa Ericssona Nikole Tesle u implementaciji hrvatskoga sustava e-zdravstva.

Predsjednica Republike Hrvatske u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli

Predsjednica Republike Hrvatske u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sa suradnicima, u utorak, 7. ožujka 2017. posjetila je kompaniju Ericsson Nikola Tesla. Delegaciju je dočekala predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prezentirala je kompanijske aktivnosti s naglaskom na istraživanje, razvoj i inovacija naročito u području rješenja i usluga za umreženo društvo.

Ericsson na MWC 2017: pionir u 5G i poslovnoj transformaciji

Ericsson na MWC 2017: pionir u 5G i poslovnoj transformaciji

Predsjednik i generalni direktor Ericssona Börje Ekholm predstavio Ericssonov položaj i snagu u industriji. Prezentirani slučajevi fokusiraju se na partnerstvo i inovativna rješenja u pomicanju digitalnih granica, primarno na mogućnosti 5G, medija i IoT. T-Mobile, Telstra, Fox Innovation Lab i Scania pridružili se Ericssonu na brifingu za medije i analitičare. Probni rad 5G New Radio (NR) najavljen u suradnji s Qualcommom i kupcima NTT DoCoMo, Telstra i Vodafone. Delegacija Ericssona Nikole Tesle s brojnim kupcima posjetila MWC 2017 na kojem su predstavljena i postignuća kompanijskih stručnjaka.

Ericsson uvodi radikalne novosti u 5G portfelj

Ericsson je prvi na tržištu s kombinacijom jezgrenog i radijskog portfelja za 5G korisničke slučajeve, što ubrzava prelazak s današnjih mreža na 5G. Omogućuje globalne 5G pristupne i prijenosne mreže, pokrivajući sve frekvencijske raspone.

35 godina Ericssona Nikole Tesle u Splitu - priča o uspjehu

35 godina Ericssona Nikole Tesle u Splitu - priča o uspjehu

Za splitski tim Ericssona Nikole Tesle, počevši od njegovog osnutka 1982. godine s pet entuzijasta, Živanom Mijačika, Vjeranom Radatovićem, Ivom Radonićem, Ivanom Maslovom i Igorom Bojovićem, smještenih na FESB-u, možemo konstatirati da je jedan od svijetlih primjera kvalitetnog rasta i razvoja ICT kompanije u Splitsko- dalmatinskoj županiji. S respektabilnim razvojno-istraživačkim centrom i timovima s globalnim odgovornostima u važnim područjima, Ericsson Nikola Tesla u Splitu ravnopravan je član Ericssonove zajednice koji je svoj status zaslužio kvalitetom i predanošću zaposlenika. Ovih se dana navršava 35-ta godina od osnutka, a zaposlili smo i 500-tog stručnjaka.

Thought Experiment „Uloga HR-a u stvaranju vrijednosti kroz inovacije“

Thought Experiment „Uloga HR-a u stvaranju vrijednosti kroz inovacije“

Institut za inovacije organizirao je drugi po redu Thought Experiment s temom „Uloga HR-a u stvaranju vrijednosti kroz inovacije“. Thought Experiment čini seriju diskusija vodećih regionalnih menadžera, poduzetnika i akademika s ciljem razvoja i unapređenja ideja koje će determinirati budućnost poslovanja te izazove i trendove u pojedinim područjima.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studio

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Davor Ivo Stier posjetio Ericsson studio

U okviru službenog posjeta Švedskoj, posvećenom jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja, potpredsjednik VRH i ministar vanjskih i europskih poslova Stier posjetio je sjedište korporacije. Izrazio je zadovoljstvo suradnjom Ericssona i Ericssona Nikole Tesle, intenzivnim jačanjem razvojno-istraživačkih aktivnosti u Hrvatskoj i kvalitetom rješenja za industriju i društvo koja su do sada implementirana, te najavio daljnji razvoj suradnje.

Zaklada s dobrim ciljem i još boljim rezultatima

Zaklada s dobrim ciljem i još boljim rezultatima

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZUPSS) svečano je obilježila deset godina svog uspješnog djelovanja. Jedan od ključnih partnera zaklade, kroz različite vidove potpore, je i Ericsson Nikola Tesla, dok je predsjednica naše kompanije aktivni član Upravnog vijeća NZUPSS-a. U Palači Dverce, uz predstavnike institucija i gospodarstva, o važnosti potpore mladima govorili su i bivši studenti-korisnici stipendija među kojima i Ante Miloš, danas zaposlenik naše kompanije.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2016. godini

Komentar Börjea Ekholma, predsjednika i izvršnog direktora korporacije Ericsson (NASDAQ: ERIC): „Negativni trendovi u industriji nastavili su se i tijekom četvrtog tromjesečja. Međutim, na prodaju su pozitivno utjecala povoljna kretanja tečaja te isporuke hardvera prvotno planirane u prvom tromjesečju 2017. godine. Profitabilnost je pala u odnosu na isto razdoblje prethodne godine zbog nižih prihoda od intelektualnog vlasništva ponajviše pod utjecajem prošlogodišnjeg ugovora s Appleom kao i povećanih troškova restrukturiranja. Novčani tok od poslovnih aktivnosti iznosi 2,02 milijarde eura, što je rezultat smanjenja operativne imovine.“

Studija Svjetskog ekonomskog foruma: digitalna transformacije donijet će goleme dobrobiti

Inicijativa za digitalnu transformaciju, studija Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum - WEF) analizira utjecaj digitalnih tehnologija na industriju i društvo. U novom telekomunikacijskom izvještaju zaključuju da tehnologije poput mobilnosti, oblaka i analitike omogućuju četvrtu industrijsku revoluciju koja nudi prihode od čak 2 bilijuna dolara.

Ericsson predviđa 10 glavnih potrošačkih trendova za 2017.

Potrošači očekuju da će umjetna inteligencija (UI) prijeći s pomoćne uloge na upravljačku. Virtualnu stvarnost će biti nemoguće razlučiti od fizičke stvarnosti već za tri godine. Više od trećine ispitanika vjeruje da digitalna privatnost više ne postoji.

Ericsson na CES-u 2017: kako će 5G promijeniti način života i rada

Ericsson na CES-u 2017: kako će 5G promijeniti način života i rada

Ericsson je na CES-u 2017, održanom od 5. do 8. siječnja u Las Vegasu, demonstrirao kako će 5G snažno unaprijediti područje zabave i buduće pametne gradove te povećati učinkovitost industrije. Posjetitelji su tako na Ericssonovom izložbenom prostoru mogli iskusiti način na koji će 5G ekosustav omogućiti inovacije za nove korisničke primjene i poslovne modele.

U potrazi za talentima

U potrazi za talentima

Još jedna dobra prilika za upoznavanje studenata s mogućnošću zapošljavanja u našoj kompaniji, a u jednoj sasvim novoj formi, bio je skup pod nazivom Career Speed Dating @FER – Osam minuta za posao na prvi pogled.

Bjelorusija dostiže 75% pokrivenosti 4G mrežom, slijedi 5G

Bjelorusija dostiže 75% pokrivenosti 4G mrežom, slijedi 5G

Prije dva mjeseca izvijestili smo javnost o ugovoru Ericssona Nikole Tesle i bjeloruske kompanije beCloud, vrijednom više od 76 milijuna kuna i vezanom za omogućavanje LTE usluga bjeloruskim korisnicima. Na konferenciji za medije u Minsku, 14. prosinca, predstavnici beClouda i svih uključenih partnera sa zadovoljstvom su ustvrdili da je LTE već sada dostupan u Minsku. Do kraja 2016., bit će pušten u komercijalni rad u svim regionalnim centrima Bjelorusije.

Suradnja znanosti i gospodarstva - jačanje inovativnih kapaciteta RH

Suradnja znanosti i gospodarstva - jačanje inovativnih kapaciteta RH

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) potpisali su 8. prosinca 2016. okvirni sporazum kojemu je cilj prevladavanje jaza između obrazovanja i tržišta rada te jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Sporazum je logični nastavak dugogodišnje plodonosne suradnje najvećeg hrvatskog izvoznika znanja i naše najpoznatije znanstveno-obrazovne institucije u ICT području te ujedno dobar primjer kako promišljeno upravljanje inovacijama i kvalitetno partnerstvo donose mjerljivu konkurentsku prednost i znanosti i gospodarstvu.

Božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle

Božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle

Menadžment i zaposlenici Ericssona Nikole Tesle su Božićnim domjenkom za svoje kupce i poslovne partnere obilježili završetak još jedne izazovne i dinamične poslovne godine. Bila je to odlična prilika za susret s brojnim gostima iz zemlje i inozemstva, među kojima su bili i istaknuti predstavnici javnog života i akademske zajednice.

Nagrada Indeks DOP-a Ericssonu Nikoli Tesli

Nagrada Indeks DOP-a Ericssonu Nikoli Tesli

Na Osmoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju (DOP) koja se održala 1. prosinca u Hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) dodijeljene su nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP-a). Zahvaljujući strateškom i cjelovitom pristupu, naša je kompanija nagrađena već šesti put.

Gordana Kovačević potvrdila poziciju najmoćnije žene hrvatskog biznisa

Gordana Kovačević potvrdila poziciju najmoćnije žene hrvatskog biznisa

Poslovni magazin Lider u suradnji s Bisnodom dvanaestu je godinu zaredom sastavio listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa temeljem njihove upravljačke moći kao jednog od glavnih kriterija. Na osnovu toga, i nekoliko “mekih” kriterija, rangirano je 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Čelnu poziciju drugu godinu zaredom drži mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Nagradu joj je uručio Miodrag Šajatović, gl. urednik Lidera, na konferenciji “Žene u biznisu”.

HBOR-ov poticaj izvoznicima

HBOR-ov poticaj izvoznicima

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), kao razvojna i izvozna agencija Republike Hrvatske, stimulira izvozne poslove hrvatskih gospodarstvenika, posebice na rizičnijim tržištima i posebno poslove manjih poduzetnika. U posljednjih je 15 godina HBOR je plasirao 74 milijarde kuna kredita, a samo u posljednje dvije godine izdano je približno 4 milijarde kuna garancija izvoznicima, kako bi nesmetano mogli konkurirati na međunarodnim natječajima ili otvoriti neko novo tržište, izrečeno je na HBOR-ovoj 15. međunarodnoj konferenciji o poticanju izvoza u hotelu Westin u Zagrebu.

Ericsson Nikola Tesla isporučuje sustav za nadzor državne granice RH

Ericsson Nikola Tesla isporučuje sustav za nadzor državne granice RH

Ericsson Nikola Tesla, kao nositelj konzorcija u kojem su još Tehnomobil Securitas i Dat-Con,  ugovorio je s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske isporuku sustava za nadzor državne granice. Vrijednost ugovorenih poslova iznosi gotovo 48 milijuna kuna (bez PDV-a). Izvedba počinje odmah, a završetak realizacije je planiran za siječanj 2017. godine.

Umreženo društvo za starije sugrađane

Umreženo društvo za starije sugrađane

Nakon ovogodišnje serije radionica  na temu Umreženog društva s IX. gimnazijom, u sklopu našeg programa društveno korisnih aktivnosti zaposlenika u zajednici, ovaj tjedan održano je prvo edukativno druženje s našim sugrađanima koji žive u Domu za starije i nemoćne osobe Trešnjevka u susjedstvu kompanije.

Snažan rast gledanja mobilnih video sadržaja

Sedmo izdanje godišnjeg izvještaja Ericsson ConsumerLaba o TV i medijima pokazuje snažan i brzi pomak u gledanju TV i video sadržaja prema mobilnosti. Izvještaj također pokazuje da, premda je gledanje mobilnih video i TV sadržaja na zahtjev snažno raslo u zadnjih sedam godina, pretraživanje sadržaja ostaje velika frustracija za korisnike.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je 04. studenog 2016. godine steklo ukupno 1.000 vlastitih dionica, što predstavlja 0,075% temeljnog kapitala Društva.

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvih devet mjeseci 2016. godine

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvih devet mjeseci 2016. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Tijekom prvih 9 mjeseci ove godine kompanija Ericsson Nikola Tesla nastavila je stabilno poslovati. Prihodi od prodaje veći su 17,2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine uslijed značajnog porasta prihoda na tržištu Zajednice Neovisnih Država i Ericssonovom tržištu. Time je neutraliziran pad prihoda na domaćem tržištu i na tržištima Jugoistočne Europe.

Ericsson Nikola Tesla proširuje 3G mrežu HT Mostara

Ericsson Nikola Tesla proširuje 3G mrežu HT Mostara

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar ugovorili su proširenje 3G radijske pristupne mreže ovog bosansko-hercegovačkog operatora. Posao je vrijedan više od 11 milijuna kuna. Radovi počinju odmah, a završetak projekta je planiran u narednih 10 mjeseci.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2016. godine.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2016. godine.

Komentar predsjednika i generalnog direktora Ericssona: „Negativni trendovi u industriji iz prve polovice 2016. godine se daljnje ubrzavaju utječući na rezultate trećeg tromjesečja 2016. godine, ponajviše u segmentu mobilnog širokopojasnog pristupa. Pad prodaje, u području pokrivanja i povećanja kapaciteta mobilnog širokopojasnog pristupa, posebice je snažan na tržištima sa slabim makroekonomskim razvojem. Dodatno, prodaja u području kapaciteta je u Europi bila slabija nego prethodne godine. Bruto marža je pala u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na temelju slabije prodaje u području kapaciteta mobilnog širokopojasnog pristupa, većeg udjela usluga i slabije prodaje u segmentu mreža.“

Različitosti inspiriraju

Različitosti inspiriraju

Kompanijski Inovacijski dan 2016. održan je u prostorima Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu 7.listopada, pod sloganom „Različitosti inspiriraju“, zajedničkom za čitav niz ovogodišnjih aktivnosti.  Događanje je još jednom pokazalo profesionalnu širinu interesa i djelovanja zaposlenika Ericssona Nikole Tesle i Ericsson Nikola Tesla Servisa uz razvijenu društvenu odgovornost i solidarnosti prema sugrađanima ugrožene egzistencije.

Ericsson Nikola Tesla među najboljima u odnosima s investitorima

Ericsson Nikola Tesla među najboljima u odnosima s investitorima

Atlantic grupa, Tankerska Next Generation i Ericsson Nikola Tesla ovogodišnji su dobitnici nagrade Poslovnog dnevnika za odnose s investitorima. Nagrada se tradicionalno dodjeljuje na konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije, središnjem mjestu okupljanja hrvatske, ali i regionalne financijske zajednice.

Završio Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle 2016.

Završio Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle 2016.

Već tradicionalno, i ovog ljeta, studenti završnih godina brojnih fakulteta iz Hrvatske i inozemstva radili su na Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu i Splitu. Završetak rada kampa obilježen je cjelodnevnim programom, 28. rujna 2016. godine, u prostoru kompanije koji se sastojao od poster i demo sesija te svečanosti zatvaranja Ljetnog kampa. Ove godine vladao je iznimno velik interes za sesije gdje su brojni gosti razgledavajući štandove razgovarali sa studentima i mentorima koji su radili na projektima. Uz studente i njihove mentore, na svečanosti zatvaranja bili su prisutni brojni predstavnici fakulteta, a video linkom svečanost su pratili studenti i mentori i u našem R&D centru u Splitu.

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Ericsson Nikola Tesla modernizirat će jezgreni dio fiksne mreže bosansko-hercegovačkog operatora HT Mostara najsuvremenijim Ericssonovim rješenjima. Ova modernizacija omogućit će brzi razvoj atraktivnih fiksnih i mobilnih multimedijskih usluga u mreži ovog operatora. Ugovor su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, te Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Mostara, i Goran Kraljević, član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu.

Izvrsni i u korporativnom upravljanju

Izvrsni i u korporativnom upravljanju

Poslovni magazin Lider na konferenciji "Korporativno upravljanje u Hrvatskoj" dodijelio je nagrade tvrtkama s najboljom praksom korporativnog upravljanja. Među nagrađenima je i Ericsson Nikola Tesla. Po preuzimanju nagrade, predsjednica kompanije mr.sc. Gordana Kovačević sudjelovala je u panelu s drugim dobitnicma.

B2B RUN: Pobjede Ericsson Nikola Tesla Grupe

B2B RUN: Pobjede Ericsson Nikola Tesla Grupe

Ekipa Ericsson Nikola Tesla Grupe osvojila je prvo mjesto na B2B RUN utrci u konkurenciji velikih kompanija, kao i u ženskoj konkurenciji. Svim našim sudionicima predvođenim Nikolinom, Marinom i Draganom čestitamo na ovom uspjehu! Ericsson Nikola Tesla Grupa, između ostalih aktivnosti, sudjelovanjem u ovakvim utrkama promiče zdrav način života i prevenciju stresa.

InnoTrans 2016: Ericsson digitalizira željeznice

InnoTrans 2016: Ericsson digitalizira željeznice

Berlinski InnoTrans je vodeći međunarodni sajam za transportnu tehnologiju na kojem se ove godine očekuje gotovo 140 tisuća posjetitelja iz 146 zemalja. Ericsson će, upravo zahvaljujući atraktivnim novostima vezanima uz prometne sustave, sasvim sigurno pobuditi posebnu pozornost među ukupno 2700 izlagača koji predstavljaju ponudu iz čak 55 zemalja. Na ovom četverodnevnom okupljanju svjetske tehnološke elite koje će se održati idući tjedan, Ericsson će, uz aktivno sudjelovanje i stručnjaka Ericssona Nikole Tesle, pokazati kako mobilni širokopojasni pristup, IP i IoT tehnologije omogućuju digitalizaciju željezničkog sektora.

Menadžeri ključnih gospodarskih grana: 5G pokreće inovacije u industrijama

Novi Ericssonov globalni izvještaj „Mogućnosti uz 5G: Pogled iz 8 gospodarskih grana“ (eng.), otkriva utjecaj koji se vezano uz 5G tj. novu generaciju mobilne tehnologije, predviđa na odabrane gospodarske grane. Istraživanje otkriva koja će uporaba dominirati u pojedinoj gospodarskoj grani te koji će poslovni razlozi biti glavni motivator za korištenje 5G.

Ericsson s 5G New Radio zaokružuje svoj portfelj

Ericsson (NASDAQ:ERIC) prvi na tržištu nudi 5G New Radio (5G NR) proizvod, temeljen na novoj fleksibilnoj radijskoj platformi koja je spremna za LTE, ali i za buduće 5G NR standarde. 5G NR koristi velike i skalabilne antenske sustave, tzv. Massive MIMO (Multiple Input Multiple Output) te Multi-user MIMO. Prva primjena očekuje se tijekom 2017. godine.

Portal za pacijente - dodatna pomoć pacijentima i liječnicima

Portal za pacijente - dodatna pomoć pacijentima i liječnicima

Uz eKarton, koji će od 1. rujna biti dostupan na nacionalnoj razini, efikasnijoj komunikaciji pacijenata sa zdravstvenim sustavom pridonijet će i Portal za pacijente kao svojevrsni prozor pacijentima u njihov osobni eKarton. Također, ovo će rješenje djelomično rasteretiti i liječnike jer će im omogućiti učinkovitije upravljanje administrativnim dijelom posla.

Ericsson i Bombardier testirali LTE mreže na brzinama do 200 km na sat

Provedeni su testovi kako bi se potvrdile mogućnosti LTE mreža u podršci kontroli vlakova temeljenoj na komunikacijskim tehnologijama te višeuslužnim rješenjima. LTE mreže su testirane na Bombardierove zahtjeve vezane za latentnost, gubitak paketa i sposobnost prioritiziranja aplikacija ključnih za sigurnost. Budući LTE sustavi za kontrolu vlakova zasnovani na komunikacijskim tehnologijama omogućit će željezničkim prijevoznicima učinkovitije i sigurnije upravljanje prometom.

Nadogradnja sustava eZdravstva – od rujna dostupan eKarton i eHZZO - portal za pacijente

Nadogradnja sustava eZdravstva – od rujna dostupan eKarton i eHZZO - portal za pacijente

Puštanjem eKartona i eHZZO - portala za pacijente u probni rad 1. rujna nastavlja se uvođenje najnaprednijih tehnoloških rješenja u području eZdravstva u nacionalni zdravstveni sustav na dobrobit hrvatskih pacijenata, zdravstvenih djelatnika i sustava u cjelini. Ovi važni koraci na putu dodatne informatizacije zdravstvenog sustava osigurat će viši standard zdravstvenih usluga, bolju kontrolu i racionalno poslovanje, odnosno održivost zdravstvenog sustava.

Ericsson i Vodafone postigli najveću brzinu uzlazne veze u mreži u radu u Europi

Ericsson i Vodafone Irska odgovorili su na rastuću potražnju za uzlaznom vezom uvođenjem najbrže europske uzlazne veze u mreži u komercijalnom radu. Ovo je ostvareno korištenjem agregacije nositelja uzlazne veze (Uplink Carrier Aggregation) i 64-QAM (Quadrature Amplitude Modulation) modulacije. Uzlazna brzina od 136Mb/s postignuta je u mreži u komercijalnom radu Vodafone Irska.

Nosiva tehnologija i Internet stvari

Nosiva tehnologija i Internet stvari

U nedavno objavljenom Ericsson ConsumerLab izvještaju obrađuje se, svakim danom sve značajnija, nosiva tehnologija. Sve veću važnost ove tehnologije potvrđuje i činjenica da 6 od 10 korisnika pametnih telefona smatra kako se nosiva tehnologija, osim za zdravlje i wellness, može koristiti i za mnoge druge namjene.

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom polugodištu 2016. godine

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom polugodištu 2016. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle:„Poslovni rezultati u prvom polugodištu 2016. godine pokazuju nastavak stabilnog poslovanja. Prihodi od prodaje veći su 7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kao rezultat porasta prodaje na Ericssonovu tržištu i tržištu Zajednice Neovisnih Država. Ericssonovo tržište bilježi kontinuirani rast zahvaljujući širenju poslovanja i novim odgovornostima kako u segmentu istraživanja i razvoja tako i u segmentu upravljanih usluga. Shodno tome nastavili smo zapošljavati pa smo tijekom prvog polugodišta u Ericsson Nikola Tesla Grupi zaposlili 119 stručnjaka.

Vestberg odstupio - počela potraga za novim CEO

Upravni odbor Ericssona (NASDAQ:ERIC) je danas objavio da Hans Vestberg odstupa s dužnosti Predsjednika, CEO-a i člana Upravnog odbora što odmah stupa na snagu. Jan Frykhammar, izvršni potpredsjednik i  CFO će preuzeti CEO ulogu do dolaska na dužnost nove osobe.

Ericsson ima ključnu ulogu u razvoju 5G u Europi

Ericsson ima ključnu ulogu u razvoju 5G u Europi

Ericsson ima ključnu ulogu u “5G manifestu za pravovremeni razvoj 5G u Europi“, koji je nedavno uručen službeniku Europske komisije Güntheru Oettingeru. Ericsson je jedan od ključnih igrača u telekomunikacijama i ostalim sektorima u kojima će 5G tehnologije pomoći razvoju inovativnih proizvoda i usluga. Manifest će biti razmatran u okviru 5G akcijskog plana koji će biti predstavljen od strane Europske komisije u rujnu.

Transformirali smo armenski zdravstveni informacijski sustav

Transformirali smo armenski zdravstveni informacijski sustav

Svi koji su na bilo koji način tijekom zadnjih desetak godina sudjelovali u aktivnostima vezanima uz informatizaciju zdravstva u Hrvatskoj svjesni su zahtjevnog transformacijskog puta prema danas jednom od najuspješnijih nacionalnih sustava e-zdravstva u Europi. Poznavanje svih izazova koje na takvom putu treba savladati činilo je upuštanje u sličan poduhvat u nekoj stranoj zemlji prilično hrabrim, zbog čega možemo biti izuzetno ponosni na nedavni uspješni završetak projekta izgradnje zdravstvenog informacijskog sustava u Armeniji (Integrated Health Information System of Armenia).

Ericsson Nikola Tesla u URBAN INNO projektu

Ericsson Nikola Tesla u URBAN INNO projektu

Kompanija Ericsson Nikola Tesla se aktivno uključila u preko 2,6 milijuna eura vrijedan projekt URBAN INNO ( Utilizing innovation potential of urban ecosystems) financiran kroz program Interreg Central Europe.

Crveni križ i Ericsson Nikola Tesla za Dječju bolnicu Srebrnjak

Crveni križ i Ericsson Nikola Tesla za Dječju bolnicu Srebrnjak

Mali pacijenti Dječje bolnice Srebrnjak dobili su danas, uz veseli, nedavno uređen prostor na 3. odjelu, još i donaciju didaktičkih dječjih igračaka te tableta koje je ravnatelju bolnice dr.sc. Bori Nogalu uručila predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, mr.sc. Gordana Kovačević. Sve navedeno dio je akcije započete tijekom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, u sklopu projekta Bolnica Bezbolnica koji od 2011, kao dio međunarodnog projekta "Smiling Hospital", organizira Hrvatski Crveni križ čiji su predstavnici danas bolnici donirali slikovnice i knjige, dok je njegov izvršni predsjednik, Robert Markt, predsjednici Ericssona Nikole Tesle za angažman zaposlenika i kompanije u ovom projektu uručio prigodne zahvalnice.

SmartZET među ponuđenim rješenjima za pametniji Zagreb

SmartZET među ponuđenim rješenjima za pametniji Zagreb

Stigao je trenutak da se i Zagreb priključi pametnim gradovima budućnosti.Prvi put su u Hrvatskoj na zajedničkom zadatku unaprjeđenja života građanima Zagreba okupljene najrelevantnije ICT kompanije, zajedno s istraživačima zagrebačkog FER-a te predstavnicima ZG Holdinga.Posebno izdvajamo SmartZET rješenje koje se u potpunosti uklapa u našu viziju umreženog društva, a na kojem radi i stručnjak Ericssona Nikole Tesle Mićo Dujak.

Ericsson Mobility Report: Do 2018. IoT uređaji brojniji od mobitela

Ericsson Mobility Report: Do 2018. IoT uređaji brojniji od mobitela

Lipanjsko izdanje Ericsson Mobility Reporta donosi najnovije podatke vezane uz evoluciju prema umreženom društvu. U izvještaju se predviđa da će uređaji Interneta stvari (Internet of Things - IoT) nadmašiti broj mobilnih telefona te postati najbrojnija kategorija umreženih uređaja 2018. godine.

Obavijest o otpuštanju i stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, dana 02.06.2016. otpustilo je 8 vlastitih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 800,00 kuna, koje čine 0,0006% temeljnog kapitala Društva. Dana 06.06.2016. Društvo je steklo 25 vlastitih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 2.500,00 kuna, koje čine 0,0019% temeljnog kapitala Društva.

MIPRO 2016

MIPRO 2016

Prošlog tjedna u Opatiji je održan 39. MIPRO, najveći nekomercijalni informacijsko-komunikacijski skup u ovom dijelu Europe koji je okupio oko 1200 stručnjaka, a četristotinjak radova objavljenih u elektroničkom zborniku pristiglo je iz tridesetak zemalja. Specifičnost ovog skupa oduvijek je bila, i ostala, jasna povezanost tehnoloških i znanstvenih noviteta s njihovim različitim primjenama u praksi. Tako je i ovogodišnji je MIPRO bio organiziran u deset savjetovanja posvećenih užim tematskom područjima, više okruglih stolova, radionica, seminara, foruma i tematskih dana posvećenih aktualnim temama.Ericsson Nikola Tesla je već tradicionalni aktivni partner konferencije posvećene glavnim ICT trendovima u industriji, znanosti, obrazovanju i javnoj upravi.

Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i armenskog Ucom-a vrijedan 82 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom dogovorili su nastavak suradnje o kojoj smo već detaljnije izvijestili u ožujku. Poslovi su vezani uz daljnje širenje Ucomove LTE radijske pristupne mreže po Armeniji, uvođenju novih funkcionalnosti i povećanju kapaciteta njegove jezgrene mreže te modernizaciji 3G mreže armenskog operatora. Ukupna vrijednost poslova u drugoj fazi suradnje iznosi 82 milijuna kuna.

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je u sjedištu Društva, Krapinska 45, Zagreb, u utorak, 31 svibnja 2016. godine. Na Skupštini je bilo prisutno 89.430.800,00 kuna dioničkog kapitala, odnosno 67,32% ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društva.

Ericsson Nikola Tesla: ICT i edukacija protiv hipertenzije

Ericsson Nikola Tesla: ICT i edukacija protiv hipertenzije

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i formalno se pridružila obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv hipertenzije koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu, pod motom „Saznajte koliki je Vaš krvni tlak“ okupio mnoštvo zainteresiranih, a akciju je podržao i ministar zdravlja Dario Nakić.

Na studentskim sajmovima poslova

Na studentskim sajmovima poslova

Iako hrvatska softverska industrija postiže sve značajnije uspjehe i prepoznata je kao poluga razvoja u Industrijskoj strategiji RH, njen razvoj ne prati adekvatna ponuda kadrova koji završavaju fakultete tehničkog profila. Procjenjuje se da u Hrvatskoj nedostaje oko 1000 stručnjaka godišnje. Stoga se poslodavci u potrazi za najboljim talentima vrlo aktivno predstavljaju studentima, najčešće na sajmovima poslova na samim fakultetima.

Velika nagrada DOP-a Ericssonu Nikoli Tesli

Velika nagrada DOP-a Ericssonu Nikoli Tesli

Nagrada Hrvatske udruge poslodavaca utemeljena je u okviru EU projekta „Društveno odgovorno poslovanje za sve“ (CSR for ALL) kao važna aktivnost HUP-a kojom se potiče primjena načela DOP-a u poslovanju tvrtki članica. Čak stotinu kvalitetnih projekata prijavile su tvrtke koje su svojevrsni primjer drugima. Za HUP, svi su projekti pobjednici jer doprinose razvoju društva i gospodarstva, a u budućnosti očekuju još veći broj prijavljenih primjera temeljenih na kvalitetnoj praksi.

Rezultati poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom tromjesečju 2016. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Poslovni rezultati u prvom tromjesečju 2016. godine pokazuju nastavak stabilnog poslovanja. Prihodi od prodaje veći su 7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. I dalje bilježimo značajan porast prihoda od aktivnosti na Ericssonovu tržištu zahvaljujući širenju poslova i dobivanju novih odgovornosti, čime je neutraliziran pad prihoda na ostalim tržištima. Prihodi od istraživačko-razvojnih aktivnosti i prodaje usluga na Ericssonovu tržištu, uključujući i upravljane usluge, čine 64,2 posto ukupnih prihoda. Nastavili smo proces zapošljavanja pa smo tijekom prvog tromjesečja u Ericsson Nikola Tesla Grupi zaposlili 53 stručnjaka koji rade na poslovima i projektima realizacije strategije umreženog društva.

Motiviramo djevojke i djevojčice u odabiru ICT zanimanja

Motiviramo djevojke i djevojčice u odabiru ICT zanimanja

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), u ime Republike Hrvatske, kao članice ITU-a (International Telecommunication Union), se 2015. po prvi put  priključila obilježavanju Međunarodnog dana djevojaka u ICT-u (International Girls in ICT Day). Započelo je na inicijativu ITU-a, a danas u njemu sudjeluje više od 140 zemalja diljem svijeta.

Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom dogovorili suradnju i za naredne tri godine

Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom dogovorili suradnju i za naredne tri godine

Sukladno okvirnom sporazumu između Crnogorskog Telekoma i Ericssona Nikole Tesle, Rüdiger Schulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Podgorici su 26. travnja potpisali sporazum o suradnji vezanoj  uz novi investicijski ciklus Crnogorskog Telekoma u području radijske pristupne mreže i mobilne jezgrene mreže do kraja 2018. godine.

Obavijest o sazivanju Glavne skupštine Društva

Temeljem članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, donio je dana 13. travnja 2016. godine odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati 31. svibnja 2016. godine, u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

Ericsson Nikola Tesla informatizira hrvatske bolnice

Ericsson Nikola Tesla informatizira hrvatske bolnice

Ericsson Nikola Tesla isporučit će bolnički informacijski sustav Kliničkom bolničkom centru Split, Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Biokovka“. Ugovori su vrijedni više od 10 milijuna kuna.

30. obljetnica IEDC Bled u znaku ženskog liderstva

30. obljetnica IEDC Bled u znaku ženskog liderstva

Tridesetu obljetnicu svog uspješnog djelovanja IEDC - Poslovna škola Bled obilježila je međunarodnim skupom posvećenom ženskom liderstvu. Cijeli je skup pod nazivom Žene lideri – agenti promjena u Europi okupio preko 100 sudionica iz 26 zemalja. Kolio je snažan utjecaj žena kao pokretača razvoja i promjena, poglavito u Europi, elaborirale su izabrane predstavnice znanstvenog, gospodarskog i društveno-političkog života uz podršku predsjednika Vlade Republike Slovenije dr. Mire Cerara, koji je i otvorio skup.

Budućnost je sada

Budućnost je sada

Prva međunarodna Konferencija digitalne medicine pod nazivom "Budućnost je sada", održana 15. travnja u zagrebačkom Hypo centru, okupila je predstavnike vodećih regionalnih i europskih kompanija iz područja digitalne medicine, najvećeg javno privatnog partnerstva između EU i farmaceutske industrije, Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te brojne startup tvrtke koje svoje mjesto na tržištu traže upravo u ovom segmentu poslovanja. Partner i jedan od najznačajnijih sudionika ove konferencije koje je prema nepodijeljenom mišljenju sudionika nadmašila sva očekivanja, bila je i kompanija Ericsson Nikola Tesla.

Potičemo inovacije u suradnji sa studentima

Ericsson je objavio finaliste nagrade za inovacije za 2016. godinu. Četiri tima sa različitih sveučilišta sudjelovat će u velikom finalu koje se krajem svibnja održava u Stockholmu. Ericsson Nikola Tesla, također, već niz godina potiče inovativnost akademske zajednice Ljetnim radionicama te suradnjom s nizom akademskih institucija i studentskih udruga.

Hrvatsko-švedska inovacijska inicijativa

Hrvatsko-švedska inovacijska inicijativa

Pozitivani pomaci u hrvatskom inovacijskom okruženju potaknuli su interes Švedske da se zajedničkim snagama  kreira platforma za razmjenu iskustava o tome što čini uspješne inovacijske ekosustave, a s ciljem intenzivnije gospodarske suradnje dviju zemalja. Prvi seminar s ovim povodom održan je u četvrtak, 7. travnja u organizaciji Business Sweden, Švedskog investicijskog vijeća i Veleposlanstva Švedske uz potporu Ministarstva gospodarstva RH.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, prijavljuje stjecanje 5 vlastitih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 500 kuna, koje čine 0,0004% temeljnog kapitala Društva.

Ericsson obilježava 140 godina postojanja

Ericsson obilježava 140 godina postojanja

Ideje i tehnologije nastale na temelju znanja i truda Ericssonovih zaposlenika već 140 godina mijenjaju živote ljudi, poslovanje i društvo u cjelini. Najveće promjene tek slijede. Zajedno inoviramo s ciljem novih pozitivnih promjena u budućnosti i stvaranja umreženog društva koje donosi nebrojene koristi.

Ericsson Nikola Tesla i Vipnet implementirali prvi Radio Dot sustav u Hrvatskoj

Ericsson Nikola Tesla i Vipnet implementirali prvi Radio Dot sustav u Hrvatskoj

Ericsson Nikola Tesla i Vipnet zajednički su implementirali prvi Radio Dot sustav u Hrvatskoj. Ovo najsuvremenije Ericssonovo rješenje za pokrivanje mobilnom mrežom u zatvorenim prostorima implementirano je na Vipnetovoj mreži u zagrebačkim poslovnim prostorima Ericssona Nikole Tesle. Nakon ove inicijalne, u planu su brojne daljnje implementacije čime će kvaliteta mobilnog komuniciranja u zatvorenim prostorima biti znatno poboljšana.

Pobijedi dijabetes - ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja

Pobijedi dijabetes - ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja

Svjetski dan zdravlja, kojeg u spomen na datum osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije obilježavamo 7. travnja, ove se godine odvija pod sloganom „Pobijedi dijabetes“ i posvećen je borbi protiv šećerne bolesti. Kako samo u Hrvatskoj živi preko 230 tisuća osoba s dijabetesom to je ujedno jedan od naših najvećih, ali i globalno najprisutnijih javno zdravstvenih problema. Budući da tek manji dio pacijenata postiže željeni ishod terapije i živi bez komplikacija, u pravovremenom i što kvalitetnijem upravljanju ovom bolešću suvremenog doba odnedavno im pomaže informacijsko-komunikacijski pilot projekt "Ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja".

Dopuna obavijesti o stjecanju i otpuštanju dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. u 2015. godini

Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević u sklopu programa nagrađivanja zaposlenika na dan 21. siječnja 2015. godine stekla 200 dionica Društva ukupne nominalne vrijednosti 20.000 kuna. Navedene dionice čine 0,015% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,015% glasova na Glavnoj skupšini Društva. Nadalje, na dan 01. prosinca 2015. godine, gđa. Kovačević otpustila je 10 dionica Društva, ukupne nominalne vrijednosti 1.000 kuna, koje čine 0,001% temeljnog kapitala Društva, odnosno daju 0,001% glasova na Glavnoj skupštini Društva. Otpuštanje dionica izvršeno je temeljem transakcije na Zagrebačkoj burzi d.d.

Vrlo aktivni dani za naše predstavnike na skupovima

Vrlo aktivni dani za naše predstavnike na skupovima

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle proteklih su dana sudjelovali u nekoliko značajnih događanja. Darko Huljenić govorio je o R&D aktivnostima i EU fondovima na Drugoj godišnjoj razvojno-financijskoj konferenciji. Miran Starešinčić prezentirao je kompanijin eLearning kao integralni dio kulture cjeloživotnog obrazovanja na Mreža Smart Day-u posvećenom interaktivnoj edukaciji. Hrvoje Hadžić raspravljao je u panelu o digitalnoj transformaciji na Liderovoj konferenciji o pametnim gradovima, a Snježana Bahtijari na okruglom je stolu HR PSOR-a istaknula korištenje zelene električne energije kao dijela strateške odrednice kompanije ka održivosti.

Zlatni indeks za najbolji imidž među studentima pripao Ericssonu Nikoli Tesli

Zlatni indeks za najbolji imidž među studentima pripao Ericssonu Nikoli Tesli

Studentska udruga eStudent već nekoliko godina provodi natječaj za nagradu Zlatni indeks u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske. Zlatni indeks za najbolji imidž među studentima, u kategoriji velikih tvrtki, osvojio je Ericsson Nikola Tesla. Drago Holub, menadžer Jedinice za radijske pristupne mreže, na svečanoj je dodjeli zahvalio studentima i najavio daljnji predani rad s budućim stručnjacima.

Prijava stjecanja i otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević u sklopu programa nagrađivanja zaposlenika stekla 200 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 20.000 kuna. Navedene dionice čine 0,015% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,015% glasova na Glavnoj skupštini Društva.   Dana 16. ožujka 2016. godine Direktorica Društva, Gordana Kovačević otpustila je 50 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 5.000 kuna. Navedene dionice čine 0,004% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,004% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom potpisali su okvirni ugovor vezan uz izgradnju LTE mreže na nacionalnoj razini koja uključuje i glavni grad Yerevan. U sklopu ugovora armenskom će operatoru biti isporučena oprema za radijsku i jezgrenu mrežu kao i pripadajuće usluge. Ugovor uključuje i Ericsson Expert Analytics, softver koji operatorima omogućuje da s obzirom na zadovoljstvo korisnika automatski poduzmu odgovarajuća poboljšanja. Ovim rješenjima će Ucom-ova mreža zadovoljiti očekivanja njegovih korisnika. Vrijednost prve faze ugovora iznosi više od 41 milijun kuna.

Prijedlog za 100 kuna dividende

Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla održane 15. ožujka 2016. godine predloženo je Glavnoj skupštini usvajanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 80 kuna po dionici.Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla planirana je za 31. svibnja 2016. godine.

Posjet švedske ministrice - Sinergija znanja i gospodarstva

Posjet švedske ministrice - Sinergija znanja i gospodarstva

Tijekom prvog dana svog službenog posjeta Zagrebu, 10. ožujka, švedska ministrica višeg i cijeloživotnog obrazovanja Aida Hadžialić je, zajedno sa svojim suradnicima te delegacijom švedskog veleposlanstva u Hrvatskoj predvođenog veleposlanikom Larsom Schmidtom, obišla i kompaniju Ericsson Nikola Tesla. Svojim uspješnim partnerstvom s korporacijom Ericsson, čiji korijeni sežu još u daleku 1953. godinu, kompanija još i danas predstavlja najčvršći most poslovne suradnje i prijateljstva između Kraljevine Švedske i Republike Hrvatske.

Ericsson Nikola Tesla ugovorio 56 milijuna kuna vrijedne poslove s oparatorom  IDC u Republici Moldovi (Regija Transnistrija)

Ericsson Nikola Tesla i moldovski operator Interdnjestrecom (IDC) iz Tiraspolja, Transnistrija  nastavljaju uspješnu dugogodišnju suradnju. Ugovor su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Sergey Nikolayevich Ganzha, predsjednik i izvršni direktor IDC-a. Ugovor obuhvaća  izgradnju 4G/LTE mreže s pripadajućim uslugama i potrebnim softverskim nadogradnjama. Poslovi su  vrijedni gotovo 56 milijuna kuna.

Privlačimo kvalitetne i motivirane studente

Privlačimo kvalitetne i motivirane studente

Uz tradicionalni Ljetni kamp, program Let’s Talk dodatni je iskorak kompanije prema studentima koji svoj profesionalni put vide u poticajnom i tehnološki izazovnom okruženju. Centar za istraživanje i razvoj Ericssona Nikole Tesle, pogotovo Jedinica za razvoj radijskih pristupnih mreža, svakog petka provodi obilazak kompanije otvoren za studente zadnje godine kao i testiranje samih kandidata.

Uspješan završetak dva projekta sufinancirana sredstvima EU

Uspješan završetak dva projekta sufinancirana sredstvima EU

Danas je u kompaniji Ericsson Nikola Tesla i službeno obilježen uspješan završetak čak dva projekta sufinancirana sredstvima Europske unije iz Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ u okviru natječaja RC.2.2.08 „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“. Oba projekta, ukupne vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna ( 10.936.535 kn) trajala po 16 mjeseci tijekom kojih su sudionici projekata pokazali kako učinkovita kolaboracija znanstveno istraživačke zajednice i gospodarstva može dati kreativne i korisne rezultate čija je vrijednost prepoznata i izvan naših granica.  Nositelj projekta „Integrirani hardversko-softverski sustav za praćenje mikrolokacijskih parametara stanja okoliša“ (IPPSO) je Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI), a projekta „Informacijska i komunikacijska tehnologija za generička i energetski učinkovita komunikacijska rješenja s primjenom u e-/m-zdravstvu“ (ICTGEN) zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), dok je zajednički industrijski partner na oba projekta kompanija Ericsson Nikola Tesla.

CFO 2016: Financije, biznis, inovacije

CFO 2016: Financije, biznis, inovacije

Prepoznajući sve veću važnost financijskih direktora u važnim strateškim savjetima i donošenju odluka te njihovu izmjenjenu ulogu od konzervativnih kočničara koji kontroliraju blagajnu do generatora promjena, Deloitte i banka.hr su pokrenuli konferenciju CFO.  Ovogodišnji skup bio je posvećen sinergiji financija, biznisa i inovacija te je Ericsson Nikola Tesla pozvan da predstavi svoju inovativnu kulturu i rješenja.

Naša rješenja za umreženo društvo na Mobile World Congressu

Naša rješenja za umreženo društvo na Mobile World Congressu

Novim rješenjima koja su u području umrežavanja, IT i medija upravo promovirana na Mobile World Congressu, Ericsson predvodi promjene prema 5G i Internetu stvari (IoT). Podržavajući operatore, pružatelje najrazličitijih usluga te prijevozničke i komunalne tvrtke, ova rješenja su ključna za digitalnu transformaciju kao neminovnu promjenu koja utječe na ljude, poslovanje i širu društvenu zajednicu.

Iz našeg portfelja: Oblak i vIMS u kutiji

Iz našeg portfelja: Oblak i vIMS u kutiji

Pogledajte naš kratki video prilog o tehnologiji oblaka koja je sve zanimljivija i telekom operatorima, a koju je Ericsson prepoznao kao svoje strateško područje. Također je predstavljen i IMS in the Box, prijenosni višemedijski podsustav temeljen na Internet protokolu (IMS) koji su stručnjaci Ericssona Nikole Tesle razvili s namjerom da kupcima približe doživljaj virtualizacije i IMS.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2015. godini

„Prodaja je u četvrtom tromjesečju porasla 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prodaja za usporedne stavke, prilagođena za tečajne razlike manja je 1%. Prodaja u Sjevernoj Americi porasla je  u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao i u odnosu na prošlo tromjesečje. Profitabilnost je bolja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ponajviše zbog većih prihoda od intelektualnih prava te manjih operativnih troškova. Poslovanje u području izgradnje mreža i dalje je održivo profitabilno.“, kaže Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson

Polaganje temelja za pametan i održiv grad

Polaganje temelja za pametan i održiv grad

Gradovi postaju sve „pametniji“ uz tehnološka rješenja koja pomažu rješavanju niza izazova. Postoji pet ključnih koraka za uspješnu transformaciju u pametan i održiv grad.

Vaš glas za pobjedu Ericssona Nikole Tesle!

Vaš glas za pobjedu Ericssona Nikole Tesle!

The European Business Awards je osmišljen kao platforma za promociju najboljih poslovnih subjekata u Europi i poticanje njihove suradnje, a naša je kompanija nominirana u kategoriji inovativnosti.

Ericsson na CES-u: od ideja do globalnih ostvarenja

Na događanju Consumer Electronics Show 2016 (CES 2016) održanom u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja Ericsson je nizom primjera pokazao kako umreženo društvo pretvara velike ideje u globalna ostvarenja. Umreženo društvo predstavlja fundamentalnu promjenu paradigme za ljude, poslovanje i društvo. U ovoj promjeni stalno se otkrivaju novi resursi i novi oblici dodanih vrijednosti, a život i poslovanje se transformira.

Ericsson Nikola Tesla modernizira mrežu BH Telecoma

BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla potpisali su ugovor vezan uz nadogradnju radijske pristupne mreže te nadogradnju i proširenje kapaciteta paketske jezgrene mreže BH Telecoma. Ugovor je vrijedan 22 milijuna kuna.

Osnažen ETK tim

Osnažen ETK tim

Kad se okupi gotovo 1500 ETK zaposlenika, atmosfera i ugođaj su uistinu impresivni. Mala dvorana Doma sportova jedna je od rijetkih zagrebačkih lokacija koja može ugostiti tako brojnu organizaciju, a k tome je u našem susjedstvu. Za početak, u petak 4. prosinca, dobar dojam na kolege u publici iz Sarajeva, Splita i Zagreba ostavila je upečatljiva pozornica nakon čega je publika pljeskom pozdravila predsjednicu kompanije Gordanu Kovačević. Izlaganje je započela svojevrsnom povijesnom i osobnom iskaznicom kompanije, jer teško se može govoriti o budućnosti bez uvažavanja dosadašnjih uspjeha.

Prijava otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Sukladno obvezana iz članka 464. Zakona o tržištu kapitala, Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević dana 01. prosinca 2015. i 02. prosinca 2015. otpustila ukupno 18 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 1.800 kuna. Navedene dionice čine 0,001% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,001% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Gordana Kovačević - najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Gordana Kovačević - najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Poslovni tjednik Lider i Bisnode, jedanaestu godinu zaredom, sastavili su listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Ove godine najmoćnija žena Hrvatske je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, koja se i prethodnih godina nalazila u TOP 10 Liderove liste.

Prijava otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Sukladno obvezana iz članka 464. Zakona o tržištu kapitala, Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević dana 30. studenog 2015. godine otpustila 12 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 1.200 kuna. Navedene dionice čine 0,001% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,001% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Prijava otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Sukladno obvezana iz članka 464. Zakona o tržištu kapitala, Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević dana 26. studenog 2015. godine otpustila 10 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 1.000 kuna. Navedene dionice čine 0,001% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,001% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Susret sa članovima HR PSOR-a

Susret sa članovima HR PSOR-a

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj okuplja trideset i šest članova - predstavnika hrvatskog gospodarstva koji udružuju znanje, inovativnost i odgovornost u traganju za razvojnim putevima koji uravnotežuju poslovni uspjeh, društvenu dobrobit i zaštitu okoliša. Ericsson Nikola Tesla član je Savjet od njegova osnutka, čime je u hrvatskim okvirima nastavio Ericssonovu stratešku odrednicu ka održivosti. Posebno važan doprinos aktivnostima HR PSOR-a kompanija je dala u definiranju i implementiranju indeksa društveno-odgovornog poslovanja u Hrvatskoj sa željom širenja dobre poslovne prakse na sve domaće tvrtke. U svjetlu upravo takvog širenja informacija o pozitivnim primjerima, HR PSOR je pokrenuo inicijativu studijskih posjeta za svoje članove. Prvi je realiziran u Ericssonu Nikoli Tesli gdje se članovima savjeta pridružila i grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Umreženi životni stil postaje dominantan

Globalno, čak 82 posto korisnika poprima umreženi životni stil, a predvode ga korisnici koji intenzivno koriste internetske usluge, tzv. netizeni. Zemlje s najvišim postotkom netizena su Čile (32 posto), Južna Koreja (29 posto) i Brazil (28 posto). Veliki dio od 18 posto korisnika koji nemaju umreženi životni stil također želi biti društveno umreženi.

Razvoj One Stop Shop-a za ZIS je hrvatski projekt godine

Razvoj One Stop Shop-a za ZIS je hrvatski projekt godine

Razvoj One Stop Shop-a za Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) kompanije Ericsson Nikola Tesla osvojio je ove godine nagradu struke za Projekt godine. Nagradu dodjeljuje hrvatski ogranak međunarodnog Project Management Instituta (PMI) želeći njome potaknuti kulturu projektnog upravljanja, a prestižno priznanje je voditelju projekta, Tihomiru Čukmanu, uručio dr. Al Zeitoun, direktor Upravnog odbora PMI-a koji je ujedno bio i jedan od glavnih govornika ovogodišnjeg, trodnevnog PMI Foruma. Dr. Zeitoun je tom prigodom istaknuo da je esencija projektnog upravljanja upravo u kvalitetno odabranim ljudima koji koordinirano „idu u istom smjeru“.

Ericsson i Cisco partnerski stvaraju mreže budućnosti

Ericsson i Cisco partnerski stvaraju mreže budućnosti

Za svaku kompaniju se očekuje stvaranje dodatnih milijardu dolara ili više od prodaje do 2018. godine. Cjelogodišnji sinergijski učinak ušteda u iznosu od gotovo 115 milijuna dolara očekuje se 2018. godine. Utjecaj na rast operativnih prihoda predviđa se već 2016. godine.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je 04. studenog 2015. godine steklo ukupno 3.000 vlastitih dionica, što predstavlja 0,23% temeljnog kapitala Društva.

Ericsson predstavlja potencijal ICT-a na Europskom tjednu komunalnih usluga

Na Europskom tjednu komunalnih usluga (European Utility Week) u Beču Ericsson predstavlja svoje analize, inovacije i portfelj te govori o tome kako ICT može doprinijeti komunalnim službama i građanima. Ericssonov portfelj pomaže komunalnim službama da budu učinkovitije i kompetentnije, osiguraju točan obračun i naplatu usluga te poboljšaju zadovoljstvo korisnika. Europski tjedan komunalnih usluga okuplja više od 10 000 profesionalaca iz područja „pametne“ energije sa svih strana svijeta

Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, prijavljuje otpuštanje ukupno 2.543 vlastitih dionica, koje čine 0,19% temeljnog kapitala Društva.

Na putu u digitalnu ekonomiju

Na putu u digitalnu ekonomiju

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, u Rijeci je održan 2. nacionalni ICT summit sa željom podizanje svijesti o nužnosti transformacije hrvatskog gospodarstva za ekonomiju novog doba - digitalnu ekonomiju. Konkretne primjere i iskustva u transformaciji prezentirali su, uz čelne predstavnike institucija i gospodarstva, i stručnjaci Ericssona Nikole Tesle.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2015. godine

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2015. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: "Prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci veći su 6,2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ostvaren je značajan porast prihoda od aktivnosti na Ericssonovom tržištu, čime je neutraliziran pad prihoda na ostalim tržištima. Tijekom 2015. godine u Ericsson Nikola Tesla Grupi zaposlili smo 410 novih stručnjaka.

Ericsson Microwave Roadshow u Zagrebu

Ericsson Microwave Roadshow u Zagrebu

Ericsson Microwave Roadshow je u okviru turneje po zemljama zapadne i srednje Europe, nakon Varšave, Budimpešte, Münchena, Dusseldorfa i Ljubljane, 14. i 15. listopada uspješno gostovao i u Zagrebu.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je 15. listopada 2015. godine steklo ukupno 1.022 vlastite dionice, što predstavlja 0,08% temeljnog kapitala Društva.

Smart Government 2015  - Pametno upravljanje pomaže u rješavanju izazova

Smart Government 2015  - Pametno upravljanje pomaže u rješavanju izazova

Moderne tehnologije građanima trebaju pružiti mogućnost boljeg života - istaknuo je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović otvarajući konferenciju Smart Government 2015 uz nazočnost premijera Zorana Milanovića i devet aktualnih ministara. Naš doprinos u uspješnoj realizaciji velikih horizontalnih infrastrukturnih informacijskih projekata kao što su eZdravstvo ili ZIS prepoznat je u društvu tako da smo na konferenciji bili zastupljeni u dva okrugla stola.

Novo rješenje za hitne pozive 112 za Crnu Goru

Novo rješenje za hitne pozive 112 za Crnu Goru

Ericsson Nikola Tesla je Ministarstvu unutarnjih poslova Crne Gore isporučio novo rješenje za hitne pozive 112 koje se temelji na CoordCom aplikaciji za pomoć u žurnim situacijama. Ovime će sustav zaštite i spašavanja Crne Gore u budućnosti bolje i kvalitetnije funkcionirati, a građani će pozivom na broj 112 u najkraćem mogućem roku moći dobiti pomoć svih hitnih službi uključenih u sustav zaštite i spašavanja.

Ericsson Nikola Tesla modernizira operativno-komunikacijske centre MUP-a

Ericsson Nikola Tesla modernizira operativno-komunikacijske centre MUP-a

Ericsson Nikola Tesla je Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske isporučio operativno-komunikacijsku opremu koja se temelji na Coordcom rješenju za pomoć u žurnim situacijama. Rješenje omogućuje integraciju primanja poziva te informacija iz drugih sustava, poput video kamera MUP-a te položaja patrola na terenu. Time će dežurni operativci moći lakše koordinirati i upravljati dojavama s terena, a vrijeme potrebno za analizu situacije te odluku o korištenju policijskih snaga u pojedinoj situaciji bit će svedeno na minimum.

15. obljetnica Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle

15. obljetnica Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle

Svečanost zatvaranja jubilarnog 15. Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle održana je u srijedu, 30. rujna 2015.godine, u prostoru kompanije. Uz studente i njihove mentore, na svečanosti su bili prisutni brojni predstavnici akademske zajednice predvođeni prof. dr. sc. Vedranom Mornarom, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta RH. Događanje su putem video konferencijske veze pratili studenti i mentori koji su radili u Ljetnom kampu u Splitu.

Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, prijavljuje otpuštanje ukupno 919 vlastitih dionica, koje čine 0,069% temeljnog kapitala Društva.

Održivi razvoj: Ericsson na povijesnom skupu UN-a

Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson na skupu UN-a posvećenom održivom razvoju ukazuje na ulogu privatnog sektora i tehnologije u ovom području. Novo Ericssonovo istraživanje realizirano u suradnji s Earth Institute pri Columbia University, ističe ulogu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u bržem ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Ericsson podržava globalnu #TellEveryone kampanju za podizanje svjesnosti o ciljevima održivog razvoja.

Ericsson objavio vodič za preživljavanje u digitalnoj transformaciji

Pionirski izvještaj nudi specifične savjete koji mogu pomoći kompanijama da iskoriste nove mogućnosti koju nude napredna ICT rješenja. Prezentirane su strategije koje odgovaraju na potrebe poslovanja pri različitim izazovima digitalne transformacije. U godinama koje slijede očekuje se eksponencijalno ubrzavanje digitalne transformacije te utjecaj na poslovanje u svim sektorima.

Posjet EU stručnjaka za mentalno zdravlje

Posjet EU stručnjaka za mentalno zdravlje

Početkom rujna u Zagrebu i na Rabu održani su sastanci Pododbora za mentalno zdravlje Europskog udruženja bolničkih menadžera (Subcommittee for Mental Health (SCMH), European Association of Hospital Managers (EAHM), čija je članica hrvatska Udruga poslodavaca u zdravstvu (UPUZ). U dvodnevnom radnom programu prvi je dan organiziran u Zagrebu, u prostorijama UPUZ-a te tvrtki Ericsson Nikola Tesla, a drugi na Rabu u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

TV and Media Report 2015: 35 posto TV i video sadržaja pogledano na zahtjev

Nedavno objavljeni izvještaj Ericsson ConsumerLaba pokazuje da se usluge video sadržaja na zahtjev sve više koriste: svaki treći sat gledanja TV ili video sadržaja sada je vezan uz gledanje na zahtjev. Gledanje TV i video sadržaja na pametnim telefonima bilježi 71 postotno povećanje u odnosu na 2012. godinu; gotovo dvije trećine vremena koje tinejdžeri provode gledajući navedene sadržaje je putem mobilnog uređaja. Gledanje sadržaja koje su stvorili sami korisnici također je u porastu; gotovo svaki deseti korisnik gleda YouTube više od tri sata dnevno.

Ericssonove inovacije ubrzavaju masovno usvajanje IoT

Unaprijeđene mobilne mreže širom svijeta podupiru usvajanje Interneta stvari (Internet of Things – IoT) na masovnom tržištu. Novi softver podržava jeftinije uređaje, produljuje životni vijek baterije, poboljšava pokrivanje u zatvorenim prostorima i ruralnim područjima te omogućuje prioritizaciju usluga. Demonstracije uživo s vodećim sudionicima u ekosustavu odvijat će se na CTIA Super Mobility 2015 u Las Vegasu od 9. do 11. rujna

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Eroneta

Ericsson Nikola Tesla i HT Eronet potpisali su ugovor vezan uz Evolved Packet Core sustav. U ime HT Eroneta ugovor su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave i Tomislav Ruk, član Uprave za nepokretnu mrežu, dok je u ime Ericssona Nikole Tesle ugovor potpisala predsjednica kompanije, Gordana Kovačević.

Ericsson Mobility Report: postojani uzlazni trendovi

Najnovije izdanje Ericsson Mobility Reporta za kolovoz 2015. godine pokazuje da je broj korisnika mobilnog širokopojasnog pristupa premašio 3 milijarde u drugom tromjesečju ove godine, a podatkovni je promet porastao 55 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

5G korisnički slučajevi

Ericsson svakodnevno blisko surađuje s novim industrijama u razvoju 5G korisničkih slučajeva. Novih korisničkih slučajeva je sve više, a njihov je cilj učinkovita transformacija korisničkog poslovanja do 2020. godine.

Povezivost za bolje iskustvo putovanja

Povezivost za bolje iskustvo putovanja

Globalno, na tjednoj osnovi ljudi troše 20 posto više vremena na putovanja povezana s poslom nego na ugodne aktivnosti poput druženja. Prema izvještaju Ericsson ConsumerLaba pod nazivom "Putnici na posao očekuju više", putnici žele ažurne informacije, stalnu povezanost i više personaliziranih aplikacija kao pomoć u produktivnijem korištenju vremena putovanja.

ICT transformira gradove

Danas više od pola svjetskog stanovništva živi u gradovima, a ICT donosi promjene u mnogim aspektima gradskog života, uključujući radikalno nove pristupe gradskom prijevozu. Rast gradova nosi niz izazova, bilo da je riječ o društvenim, ekonomskim ili izazovima u području okoliša. Ovo stavlja u fokus infrastrukturu, prirodne sustave i društvene strukture.

Hrvatski ICT sektor ostvaruje 21 milijardu kuna i zapošljava više od 22.000 ljudi

Hrvatski ICT sektor ostvaruje 21 milijardu kuna i zapošljava više od 22.000 ljudi

HUP- Udruga Informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT) održala je susret članova Udruge s predstavnicima medija. Na skupu su predstavljene polugodišnje aktivnosti i planovi za buduće razdoblje te su prikazani aktualni podaci vezani uz hrvatski ICT sektor. Do jeseni se pokreću dvije važne inicijative: izrada dokumenta koji će sadržavati službene stavove o temama bitnim za daljnji razvoj hrvatske ICT industrije i osnivanje zaklade za pomoć mladima koji se žele razvijati u smjeru prirodnih i tehničkih znanosti, s naglaskom na računarstvo i IT.

Ericsson predvodi EU projekte za standardizaciju 5G

Ericsson će i nadalje predvoditi razvoj 5G sustava koordinacijom novog EU projekta pod nazivom METIS-II. Projekt je posvećen razvoju cjelovitog dizajna 5G radio sustava te izradi plana uvođenja 5G, a ima i ključnu koordinatorsku ulogu u 5G-PPP projektima jer okuplja ključne sudionike s ciljem unaprjeđenja arhitekture 5G sustava. Ericsson će također imati ključnu ulogu kao tehnički koordinator mmMAGIC projekta usmjerenog na razvoj novog radio sučelja.

Datum koji je promijenio budućnost

Datum koji je promijenio budućnost

Jeste li znali da je u olujnoj noći s 9. na 10. srpnja 1856. godine u ličkom selu Smiljanu rođen Nikola Tesla, naš najveći izumitelj – vizionar koji je promijenio lice svijeta kao nitko dosada , a čije ime i naša kompanija s ponosom nosi.

Sve veće korištenje komunikacijskih aplikacija

30 posto vremena provedenog na svim aplikacijama na pametnim telefonima troši se na komunikaciju. Aplikacije iz područja komunikacija su uvijek aktivne i više ovise o mobilnom širokopojasnom pristupu. Kultura i jezik utječu na komunikacijske obrasce i usvajanje komunikacijskih aplikacija.

Počela operativna faza projekta CareWell

Počela operativna faza projekta CareWell

Službeni početak operativne faze prošle godine potpisanog trogodišnjeg europskog projekta CareWell, financiranog sredstvima EU iz Okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost, obilježen je u ponedjeljak 29. lipnja prigodnom konferencijom za medije u prostorijama kompanije Ericsson Nikola Tesla koja je, uz Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko društvo za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva, partner ovog projekta u Hrvatskoj. Događanju su, uz domaćine, brojne ugledne znanstvene i medicinske djelatnike, članove relevantnih ustanova i institucija, prisustvovali i ministar zdravlja, Siniša Varga te ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

Kako upravljati promjenama i izbjeći krize

Kako upravljati promjenama i izbjeći krize

Konferencija „Sve tajne harmoničnog vođenja“ organizirana povodom izlaska najnovije knjige Velimira Sriće, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i autora niza knjiga na temu modernog liderstva, okupila je niz zanimljivih sugovornika. Uz moderatora Sriću u panel diskusiji sudjelovali su Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Branko Roglić, vlasnik Orbica, Adrian Ježina, član uprave i tehnički direktor Vipneta, Slavko Vidović, direktor Infodoma, Bruno Filipi, čelnik Coca Cola South Pacific te Miha Žerko, predsjednik uprave tvrtke SRC.

Kako zatvoriti financijsku konstrukciju u EU projektima

Kako zatvoriti financijsku konstrukciju u EU projektima

Konferencija „Dvije godine u EU – kako zatvoriti financijsku konstrukciju u projektima financiranima iz fondova EU“ u organizaciji PwC Hrvatska u suradnji s tjednikom Liderom te uz pokroviteljstvo Europske komisije održana je 16. lipnja 2015. u Zagrebu. S obzirom da se i uz fondove EU u praksi često javlja izazov kako financirati cijeli projekt intencija organizatora bila je odgovoriti na ovo pitanje na panelima na kojima su razmatrana četiri ključna, međusobno povezana sektora važna za rast i razvoj Hrvatske: energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, urbani razvoj, istraživanje, razvoj i inovacije te mala i srednja poduzeća u sektorima turizma, proizvodnje i usluga.

Ericsson Mobility Report: 70 posto svjetskog stanovništva koristit će pametne telefone do 2020. godine

Napredna mobilna tehnologija do 2020. godine bit će globalno sveprisutna, 70 posto svjetskog stanovništva koristit će pametne telefone, a 90 posto će biti pokriveno mobilnim širokopojasnim mrežama. Korištenje pametnih telefona će se više nego udvostručiti do 2020. godine te će njihov broj doseći 6,1 milijardu. Gotovo 80% novih korisnika će biti iz azijsko-pacifičke, bliskoistočne i afričke regije. Do 2020. godine 80 posto svog podatkovnog prometa mobilnim mrežama ostvarivat će se putem pametnih telefona. Sjeverna Amerika i Europa će i dalje imati najveći podatkovni promet po pametnom telefonu. Video promet će rasti 55 posto godišnje do 2020. godine, pod utjecajem usluga video streaminga i sve većeg udjela video sadržaja na webu.

Zahvalnica FESB-a za strateško partnerstvo

Zahvalnica FESB-a za strateško partnerstvo

Vizualizacija najboljih pojedinaca i partnera važan je poticaj razvoju svake organizacije. Tako je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, tijekom Dana FESB-a i na svečanosti povodom svoje 55. obljetnice, nagradio zaslužne studente, poslijedoktorande, srednje škole, partnere i umirovljene djelatnike. Zahvalnica Ericssonu Nikoli Tesli za strateško partnerstvo uručena je Deanu Marušiću, menadžeru splitske podružnice kompanije.

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

U utorak, 2. lipnja 2015., u prostorijama kompanije održana je Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Na Skupštini je bilo prisutno 90.879.700 kuna dioničkog kapitala, odnosno 68,39 % ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može normalno raditi i donositi pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društava.

Nove 5G inovacije za najviše brzine putem mobilne mreže

Ericssonova najnovija inicijativa za 5G zračno sučelje poboljšava pouzdanost i performanse - nudi odgovor na zahtjeve aplikacija Interneta stvari (Internet of Things – IoT) i Interneta vještina (Internet of Skills) kao i na daljnje širenje pametnih telefona. Nova napredna povezivost više točaka uz raspodijeljeni MIMO (Multipoint Connectivity with Distributed Multiple Input, Multiple Output - MIMO), novitet u telekom industriji, povezuje 5G mobilne uređaje s više 5G radio stanica, uz više MIMO tokova. Ericssonove 5G ispitne mreže u radu u Stockholmu (Švedska) i Planu (Texas) otvorene su za mobilne operatore, partnere u ekosustavu, akademsku zajednicu, tehnološke medije i analitičare s ciljem dijeljenja doživljaja budućnosti mobilnih komunikacija.

MIPRO 2015. - Komunikacija je ključ(na)

MIPRO 2015. - Komunikacija je ključ(na)

MIPRO, najveći znanstveno-stručni skupu o ICT-u, elektronici i mikroelektronici u ovom dijelu Europe, već tradicionalno okuplja predstavnike znanosti, obrazovanja, državne uprave te najznačajnijih hrvatskih i svjetskih ICT kompanija. Pred više od 1.200 stručnjaka iz ukupno 42 zemlje u Opatiji će, od 25. do 29. svibnja, biti prezentirano preko 370 znanstvenih i stručnih radova na ukupno deset paralelnih savjetovanja obogaćenih sa sedam aktualnih okruglih stolova i četiri radionice.

Nagrada MRAK za kampanju „Znanjem obnavljamo“

Nagrada MRAK za kampanju „Znanjem obnavljamo“

Ovogodišnji, osmi po redu Dan kreativnosti i inovativnosti održan je 22. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti. U mrežu najkvalitetnijih inovativnih i kreativnih proizvoda te edukacijskih, turističkih, društveno-odgovornih i dr. projekata, uvrštena je kampanja “Znanjem obnavljamo” Ericssona Nikole Tesle. Osvojila je nagradu MRAK Mreže za razvoj i kreativnost kao najbolji kreativni i inovativni projekt održivog razvoja.

Ericssonu dodijeljena Frost and Sullivanova nagrada za potporu tehnološkom  liderstvu

Ove godine Frost & Sullivan nagradio je Ericsson za potporu tehnološkom vodstvu prepoznavši ga kao kreatora jedinstvenog globalnog standarda za m-commerce. Svake godine, Frost & Sullivan dodjeljuje ovu nagradu kompaniji za razvoj pionirske tehnologije koja nije samo poboljšala postojeće proizvode već i omogućila razvoj novih proizvoda i aplikacija. Ova nagrada potvrda je da tehnologija nagrađene kompanije ima visoki potencijal prihvaćanja na tržištu.

O kvaliteti i održivom razvoju

O kvaliteti i održivom razvoju

Hrvatsko društvo za kvalitetu organiziralo je 15. hrvatsku konferenciju o kvaliteti i 6. znanstveni skup s ciljem poticanja cjelovitog pristupa razvoju opće kulture kvalitete, uz uvažavanje održivog razvoja i konkurentnosti u globalnom okruženju. Stategiju, praksu i model Ericssona Nikole Tesle u tom području prezentirali su Tihomir Šicel i Krunoslav Tržec, a za Ericsson Nikolu Teslu Servise Ivan Galetić.

Ericsson Nikola Tesla i IPKO sklopili novi ugovor

Ericsson Nikola Tesla i IPKO sklopili novi ugovor

Mr.sc Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i mr.sc. Robert Erzin, izvršni direktor kosovskog operatora IPKO-a potpisali su okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće razdoblje. Ugovor je vezan uz modernizaciju IPKO-ve radio pristupne i mikrovalne mreže. IPKO-va postojeća 2G mreža bit će modernizirana novim Ericssonovim RBS 6000 baznim stanicama i novim čvorovima u jezgrenom dijelu radio pristupne mreže.

Čestitka povodom jubileja - 20 godina - Ericsson Nikola Tesla d.d.

Čestitka povodom jubileja - 20 godina - Ericsson Nikola Tesla d.d.

Točno prije 20 godina, u subotu, 13. svibnja 1995., u Krapinskoj 45, u Zagrebu, nakon što je iz sigurnosnih razloga termin i mjesto održavanja skupštine promijenjen, održana je povijesna Osnivačka skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Tog su dana, doduše pod zračnom uzbunom, na krovu naše poslovne zgrade osvanule nacionalne i korporacijske zastave te Ericssonov logo. Naše dioničko društvo i službeno je počelo svoj rad.

Regionalna nagrada za strateško komuniciranje Snježani Bahtijari

Regionalna nagrada za strateško komuniciranje Snježani Bahtijari

Već deset godina zaredom međunarodna konferencija PRO.PR sustavno djeluje na promicanju novih trendova, znanja i najbolje prakse u području strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću.  Značajna obljetnica bila je povod za dodjelu PRO.PR nagrada pojedincima iz struke koji su promovirali profesiju kroz razne aktivnosti i projekte na području Jugoistočne Europe. Među nagrađenima je i Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Ericssona Nikole Tesle.

Međunarodni Dan zaštite na radu, 28. travnja 2015.

Pridružite se izgradnji kulture prevencije u području zaštite na radu (ZNR), tema je Svjetskog dana zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u organizaciji Međunarodne organizacije rada. Ericsson Nikola Tesla tradicionalno brine o zdravlju i sigurnosti zaposlenika te osiguravanju odgovarajućih radnih uvjeta, kao i izgradnji sustava prevencija što je prepoznato kao dobar primjer za druge hrvatske kompanije.

Rezultati poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe u prvom tromjesečju 2015. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Tijekom prvog tromjesečja 2015. godine kompanija Ericsson Nikola Tesla nastavila je stabilno poslovati. Usmjereni smo na provedbu svojih strateških ciljeva i inicijativa vezanih za razvoj poslovanja na svim tržištima te unaprjeđenje profitabilnositi kroz troškovnu učinkovitost i poslovnu izvrsnost. Program smanjivanja troškova napreduje i brže od planiranog te već u prvom tromjesečju pokazuje solidne rezultate. Što se tiče prodaje u ciljanim područjima istaknula bih značajne rezultate i povećani interes operatora u segmentu OSS (Sustavi operativne podrške) i BSS (Sustavi poslovne podrške).

Duh poduzetništva - vrijednosti u liderstvu

Duh poduzetništva - vrijednosti u liderstvu

Na dan planeta Zemlje održana je konferencija "Duh poduzetništva - vrijednosti u liderstvu". U panel diskusiji na temu „Poduzetnički duh baziran na 3E (etika, ekologija, ekonomija - vrijednosti kao strateške smjernice u životu i poslovanju“ sudjelovala je  mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u prvom tromjesečju 2015. godine

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u prvom tromjesečju 2015. godine

„Prodaja se povećala za 13% u ovom tromjesečju. U ovom kvartalu na vrlo dobre poslovne rezultate utjecala je dobra prodaja profesionalnih usluga, uz istodobnu pozitivnu ulogu promjene tečaja. Zbog promjene poslovnog miksa, profitabilnost u području globalnih usluga se poboljšala“, ističe Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson.

Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u

Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u

Hrvatska se nizom aktivnosti, ove godine po prvi put, pridružila globalnom pokretu ukupno 140 zemalja diljem svijeta koje 23. travnja ove godine obilježavaju Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u (International Girls in ICT Day). Nositelj aktivnosti u našoj zemlji je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) kao članica Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU), a partneri u projektu su zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT).

I ENT je mapiran

I ENT je mapiran

Rijetko se koja gradska četvrt izvan povijesne jezgre može pohvaliti tolikim interesom svojih građana za njezinu povijest, znamenitosti, sadržaje i ljude poput Trešnjevke, zagrebačkog kvarta u kojem je već šest desetljeća smještena naša kompanija. Zahvaljujući grupi aktivista i entuzijasta okupljenih u inicijativi pod nazivom Mapiranje Trešnjevke, to je proučavanje kvalitetno organizirano u obliku redovitih, vođenih šetnji do ciljanih odredišta. Naši su sugrađani iskazali želju da u jednoj takvoj popodnevnoj šetnji posjete i sjedište kompanije Ericsson Nikola Tesla te steknu osnovne informacije čime se zapravo bavi kompanija znanja u njihovom susjedstvu.

Novi Ericssonov izvještaj o održivosti: hrvatski doprinos tehnologiji za dobre programe

Novi Ericssonov izvještaj o održivosti: hrvatski doprinos tehnologiji za dobre programe

Ericsson je objavio novi globalni izvještaj o održivosti i društveno odgovornom poslovanju u kojem je, kao jedan od samo nekoliko najboljih primjera energetski učinkovite prakse iz cijelog svijeta, izdvojen i hrvatski primjer implementacije PSI sustava koji je realizirao Vipnet u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla. Više o ovom projektu s jadranske obale pogledajte u trominutnom videu na YouTube kanalu Ericssona Nikole Tesle.

Obavijest o sazivanju Glavne skupštine Društva

Temeljem članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, donio je dana 2. travnja 2015. godine  odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati 2. lipnja 2015. godine, u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

Ericsson Nikola Tesla i FER nastavljaju uspješnu suradnju

Ericsson Nikola Tesla i FER nastavljaju uspješnu suradnju

Potpisivanjem ugovora o nastavku dugogodišnje suradnje i novim zajedničkim projektima s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu nastavlja se tradicionalno dobra suradnja Ericssona Nikole Tesle s visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj i regiji.

Inovativnost preduvjet konkurentnosti

Inovativnost preduvjet konkurentnosti

Studentska udruga Financijski klub je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu organizirala treću po redu konferenciju o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva pod nazivom Competitiveness day 2015. Ove godine naglasak je bio na inovativnosti i kreativnoj industriji o čemu su, između ostalih, govorili i Carlos E. Piñerúa iz Svjetske banke i Branko Baričević iz predstavništva EU Komisije u RH. Darko Huljenić, predstavnik Ericssona Nikole Tesle, sudjelovao je u panel raspravi „Pametna specijalizacija“, uz Mariju Rajaković, iz Ministarstva gospodarstva, i Ivu Špigla, iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS)

Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS)

Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava potpisali su s kompanijom Ericsson Nikola Tesla d.d. ugovor za nadogradnju i širenje Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), deset mjeseci nakon završetka projekta u kojem je, sredstvima Europske unije za Republiku Hrvatsku, razvijen javni portal “Sve na jednom mjestu” (tzv. One Stop Shop).

Nosiva elektronika za opći boljitak korisnika

Vlasnici pametnih telefona smatraju da će mjerenje i regulacija stresa povećati očekivano trajanje života za dvije godine. Nosiva elektronika je danas ključna za mjerenje vitalnih funkcija. Međutim, osobe zadovoljne svojom vitalnošću žele i stil i funkciju: 55 posto njih tvrdi da je dizajn proizvoda važan, dok ih 59 posto kupuje tehnološke uređaje da bi zadovoljili specifične potrebe. 62 posto ispitanika je zainteresirano za praćenje mikroklimatskih uvjeta te smatra da je briga o mentalnom i tjelesnom zdravlju svakog pojedinca iznimno važna za zdravlje cijelog društva. Stoga upravo briga za osobno zdravlje može transformirati društvo.

Financije kao podrška rastu

Financije kao podrška rastu

Kakvu ulogu financijski direktori imaju u napuštanju recesijskog načina razmišljanja u kompanijama? Premda tradicionalno smatrani „čuvarima kase“, konferencija financijskih direktora u organizaciji Deloittea i banka.hr-a održana 3. ožujka u Zagrebu pokazala je da je ta njihova uloga prošlost. Balansiranje između troškova i pametnih ulaganja u rast kompanija postaje njihova svakodnevnica.

Ericsson Nikola Tesla na MWC 2015

Ericsson Nikola Tesla na MWC 2015

Ericsson je na Mobile World Congressu, najznačajnijem svjetskom telekomunikacijskom događanju koje se održava u Barceloni od 2. do 5. ožujka, predstavio niz inovativnih rješenja, bilo da je riječ o hardveru, softveru ili uslugama. Predstavljena su rješenja i platforme iz niza područja; peta generacija mobilnih mreža (5G) i LTE tehnologija, usluge upravljanja, OSS/BSS, TV i mediji te oblak i IP. Svojim rješenjima Ericsson stvara temelj novim ekosustavima i rastu poslovanja. Umreženo društvo mijenja cijele industrije, a ICT alati su postali neizostavni resursi u svakodnevnom poslovanju i životu građana te uslugama javnih službi.

Vrijedna publikacija našeg stručnjaka

Vrijedna publikacija našeg stručnjaka

Damir Prusac, voditelj razvoja softvera u Jedinici ICT rješenja za industriju i društvo, autor je  upravo objavljene knjige “On the Trace of Agile Leadership - Principles and Practices for Human Work and Life” u kojoj opisuje iskustva sa suvremenim načelima i praksama agilne organizacije.   Lean i Agile su strateški važni u globalnoj organizaciji, a Ericsson Nikola Tesla je jedan od pionira njihove primjene kako u Ericssonu tako i u Hrvatskoj.

Prijava otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Sukladno obvezana iz članka 464. Zakona o tržištu kapitala, Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević dana 18. veljače 2015. godine otpustila 100 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 10.000 kuna. Navedene dionice čine 0,008% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,008% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Falun 2015: Hrvatska ICT podrška za svjetsko prvenstvo

Falun 2015: Hrvatska ICT podrška za svjetsko prvenstvo

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle pružaju ključnu informacijsko komunikacijsku (ICT) podršku besprijekornom odvijanju dvanaestodnevnog Svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju koje se organizaciji krovne svjetske skijaške organizacije FIS-a, održava u švedskom Falunu.

Trendovi u telekomunikacijama, tehnologiji i medijima

Trendovi u telekomunikacijama, tehnologiji i medijima

Već tradicionalna konferencija PwC Hrvatska i poslovnog tjednika Lider, Trendovi u telekomunikacijama, tehnologiji i medijima (TMT) i ovoga je puta bila mjesto okupljanja vodećih ljudi telekom sektora i svih koji su vezani za komunikacije, medije i poslovanje bazirano na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Preventiva je najbolji lijek protiv raka

Preventiva je najbolji lijek protiv raka

Svake godine, 4. veljače obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv raka čiji je cilj podići svijest o malignim oboljenjima te ukazati na metode prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesti od koje umire svaki četvrti stanovnik Hrvatske. U nacionalne preventivne programe Ministarstva zdravlja uključen je i Ericsson Nikola Tesla.

ICT i budućnost maloprodaje

Novo istraživanje koje su proveli Ericsson i Imperial College London ispituje kako skori sveprisutni pristup informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i informacijama transformiraju odnose između potrošača i maloprodaje.

Proširena stvarnost u Noći muzeja

Proširena stvarnost u Noći muzeja

Jubilarna 10. Noć muzeja Hrvatskog muzejskog društva u kojoj sudjeluje više od 200 muzeja, galerija, arhiva, knjižnica, znanstveno-istraživačkih centara, obrazovnih i drugih institucija iz preko 100 gradova i mjesta diljem Hrvatske nosi naziv "Izumi i otkrića - Nikola Tesla univerzalni um". Akciju partnerski podržava i kompanija Ericsson Nikola Tesla dodajući raznolikom skupu spomen obilježja posvećenih Nikoli Tesli novu, virtualnu i sveprisutnu dimenziju.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2014. godini

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2014. godini

"Na razini cijele 2014. godine, Ericsson je ostvario stabilni razvoj prodaje uz solidnu operativnu maržu. Pad prodaje u Sjevernoj Americi od 8% kompenziran je rastom na Srednjem istoku te u Europi i Aziji. Operativna marža se poboljšala u temeljnom poslovanju kao rezultat većeg udjela prodaje vezano uz kapacitet te veće učinkovitosti.",  kaže Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson

Crnogorski Telekom i Ericsson Nikola Tesla po prvi put u Crnoj Gori postigli brzine prijenosa do 300 Mb/s

Crnogorski Telekom i Ericsson Nikola Tesla demonstrirali su u Crnoj Gori po prvi put LTE Advanced tehnologiju - rješenje s agregacijom nositelja. Ovim testiranjem po prvi put u Crnoj Gori dostignute su brzine prijenosa podataka u silaznoj vezi do 300 Mb/s. LTE Advanced tehnologija omogućuje visoke podatkovne brzine - povećanje kapaciteta mreže i unaprjeđenje korisničkog doživljaja.

Ericsson Nikola Tesla dobitnik Zlatne kune HGK-Komore Zagreb

Ericsson Nikola Tesla dobitnik Zlatne kune HGK-Komore Zagreb

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Komore Zagreb koja je održana 17. prosinca 2014., u Velikoj dvorani HGKKomore Zagreb, dodijeljena su tradicionalna priznanja – Plakete Zlatna kuna najuspješnijim velikim, srednjim i malim trgovačkim društvima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate te iskazanu tehnološku i inovativnu izvrsnost. Uz gospodarstvenike, skup je okupio predstavnike Grada Zagreba i Zagrebačke županije te gospodarskih, znanstvenih i drugih institucija.

Ericsson Nikola Tesla dobio nagradu Indeks DOP-a

Ericsson Nikola Tesla dobio nagradu Indeks DOP-a

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, u hotelu Esplanade,  u Zagrebu, 10. prosinca 2014. svečano su dodijeljene nagrade Indeks DOP-a za 2014. godinu. Radi se o nagradama koje zajednički dodjeljuju HGK i HR PSOR s ciljem da se istaknu hrvatska poduzeća koja razumiju i na pravi način implementiraju društveno odgovorno poslovanje. Poduzeća se natječu u četiri kategorije s obzirom na veličinu i tip vlasništva.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je na dan 8. prosinca 2014. godine steklo 1.224 vlastite dionice, što čini 0,092% temeljnog kapitala Društva.

Žene u biznisu

Žene u biznisu

Poslovni magazin Lider četvrti je put okupio poslovne žene regije kako bi istaknuo njihova uspješna iskustva, motivirao ih na nove pothvate te podržao inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Predstavljena je i tradicionalna Liderova godišnja lista 300 vodećih žena u hrvatskom biznisu, na kojoj je predsjednica Ericssona Nikole Tesle zauzela visoko drugo mjesto.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je steklo 576 vlastitih dionica na dan 1. prosinca 2014. godine te 100 vlastitih dionica na dan 03. prosinca 2014., što ukupno predstavlja 0,05% temeljnog kapitala Društva.

ICT - ključ razvoja hrvatskog gospodarstva

ICT - ključ razvoja hrvatskog gospodarstva

U Osijeku je u četvrtak, 27.11.2014. održan prvi ICT Summit u organizaciji Ministarstva gospodarstva te u suradnji s HUP – Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti te Klasterom konkurentnosti ICT industrije.

Prijava otpuštanja za vlastiti račun dionica izdavatelja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Sukladno obvezana iz članka 464. Zakona o tržištu kapitala, Ericsson Nikola Tesla d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) ovim putem obavještava da je Direktorica Društva, Gordana Kovačević dana 25. studenog 2014. godine otpustila 100 dionica Ericssona Nikole Tesle d.d. ukupne nominalne vrijednosti 10.000 kuna. Navedene dionice čine 0,008% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,008% glasova na Glavnoj skupštini Društva.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da 25. studenog 2014. godine steklo ukupno 100 vlastitih dionica, što predstavlja 0,008% temeljnog kapitala Društva.

Ericsson Nikola Tesla slavi darujući poplavljenima

Ericsson Nikola Tesla slavi darujući poplavljenima

Ericsson Nikola Tesla obilježava 65 godina uspješnog i društveno odgovornog poslovanja donacijom od milijun kuna za obnovu zdravstvene ambulante koju je potpuno uništila proljetna poplava u Gunji. Tijekom prigodne svečanosti kojoj je prisustvovao Predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek te stotinjak kupaca i poslovnih partnera te uglednika iz javnog života Hrvatske, predsjednica kompanije, Gordana Kovačević, predala je ključeve obnovljene ambulante u Gunji ravnateljici županjskog doma zdravlja, Luci Lešić. Time su zaposlenici kompanije još jednom, uz inovativnost i profesionalnost, dokazali i odgovornost prema zajednici u kojoj djeluju.

Ericsson Nikola Tesla obilježava 65 godina uspješnog rada

Ericsson Nikola Tesla obilježava 65 godina uspješnog rada

Ericsson Nikola Tesla nizom različitih aktivnosti, među kojima posebno izdvajamo Inovacijske dane i akciju „Znanjem obnavljamo“, obilježava 65 godina uspješnog i društveno odgovornog poslovanja. Završno događanje odvija se 27. studenoga u prostorima kompanije pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića, a događanju će, uz Predsjednika, prisustvovati stotinjak uzvanika, predstavnika društveno-političkog i gospodarskog života te kupaca i partnera iz Hrvatske i inozemstva.

eRecept osvojio pet crvenih dijamanata za vrhunsko korisničko iskustvo

eRecept osvojio pet crvenih dijamanata za vrhunsko korisničko iskustvo

Švicarska kuća Icertias nedavno je provela istraživanje javnog mnijenja u Hrvatskoj koje pokazuje da su hrvatski građani iznimno zadovoljni inovativnom uslugom recepata bez papira. Uslugu eRecept, Ericsson Nikola Tesla implementirao je u zdravstveni sustav RH još 2011.godine pa smo po toj usluzi među prvima u svijetu. Ovu uslugu redovito koristi preko četiri milijuna osoba. Korisnicima zdravstvenih usluga u Hrvatskoj eRecept omogućuje da im njihov osobni liječnik putem računala propiše lijek, koji oni potom mogu podići u bilo kojoj ljekarni na području Republike Hrvatske - bez potrebe za papirnatim receptom.

Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, prijavljuje otpuštanje ukupno 1.357 vlastitih dionica, koje čine 0,10% temeljnog kapitala Društva.

Novi izvještaj Ericsson ConsumerLaba: Kako suvremena ICT rješenja olakšavaju život stanovnicima gradova

Nova studija ConsumerLaba vezana je uz uporabu interneta i suvremenih ICT rješenja u službi svakodnevnog gradskog života, a obuhvatila je 9 gradova na raznim stranama svijeta: Peking, Delhi, London, New York, Pariz, Rim, São Paulo, Stockholm i Tokyo. Zaključak: korištenje internetskih usluga temeljenih na suvremenim ICT rješenjima značajno olakšava život u gradovima. Veće korištenje pametnih telefona u gradovima širom svijeta  glavni je pokretač ovog trenda. Građani žele koristiti mobilne telefone vezano uz zdravlje, bolju komunikaciju s državnim institucijama i efikasniji gradski promet. Ovi trendovi odražavaju se i na postojeće gradske strukture jer ispitanici žele da davatelji gradskih usluga budu glavni pokretači uvođenja suvremenih ICT rješenja u različita područja rada.

„Splitske ciglice“

„Splitske ciglice“

Nakon zagrebačkog Inovacijskog dana održan je i njegov nastavak u Splitu. Usprkos jakom vjetru i naoblaci, prezenteri nisu skrivali zadovoljstvo, a zaposlenici oduševljenje viđenim inovacijama. Također, pokazana je visoka razina svjesnosti te su putem humanitarne akcije prikupljena sredstva za pomoć stanovništvu s područja pogođenih ovogodišnjim katastrofalnim poplavama.

Visoke tehnologije - ključ razvoja

Visoke tehnologije - ključ razvoja

U riječkoj Gradskoj vijećnici je 5. studenog održan, deveti po redu, Dan novih tehnologija – DaNTe 2014. Skup su organizirali Grad Rijeka – Zavod za informatičku djelatnost i udruga MIPRO. Na skupu se govorilo o najnovijim tehnologijama, a među predavačima je bila i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle s temom o inovacijama u umreženom društvu.

BIHTEL 2014 – X. Međunarodni simpozij iz telekomunikacija

BIHTEL 2014 – X. Međunarodni simpozij iz telekomunikacija

Sarajevo je od 27. do 29. listopada 2014. domaćin X. Međunarodnog simpozija iz telekomunikacija, u organizaciji Elektrotehničkog Fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, pod tehničkim pokroviteljstvom Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike Regije 8 (IEEE R8), u suradnji s glavnim partnerom,  BH Telecomom. Simpozij je otvorila mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, održavši glavni govor „ICT inovacije u umreženom društvu“.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2014. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Rezultati poslovanja tijekom trećeg tromjesečja pokazuju nastavak stabilnog poslovanja. Gledajući prvih devet mjeseci prihodi od prodaje manji su 4,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu na razini su prošlogodišnjih dok Ericssonovo tržište bilježi daljni rast, čime je djelomično ublažen pad prihoda na ostalim tržištima. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi 74%.

Nastup na Danima hrvatskog turizma

Nastup na Danima hrvatskog turizma

U Opatiji su 16. i 17. listopada održani Dani hrvatskog turizma, najveći godišnji skup turističkih djelatnika. Naš stručnjak Damir Medved govorio je o tehnologiji u turizmu te rješenjima koje naša kompanija u konzorciju s domenskim partnerima može ponuditi ovome sektoru.

Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena nagrada za odnose s investitorima

Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena nagrada za odnose s investitorima

U Rovinju je održana konferencija ''Izazov promjene: otkrivanje budućnosti'', treća ujedinjena konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije, središnje  mjesto okupljanja hrvatske, ali i regionalne financijske zajednice. Na konferenciji su dodijeljene nagrade za odnose s investitorima, a među laureatima je i Ericsson Nikola Tesla.

Ericsson vodeći u očuvanju okoliša

Ericsson je uvršten u Indeks vodećih kompanija s najboljim performansama vezanima uz klimatske promjene za 2014.g. koji je sastavio Projekt za razotkrivanje ugljika. Nagrada je dodijeljena za dugoročan angažman na području borbe protiv klimatskih promjena i pristup temeljem životnog ciklusa u određivanju utjecaja na okoliš.

Čelnik ITU-a u posjetu Hrvatskoj

Čelnik ITU-a u posjetu Hrvatskoj

Tijekom svog jednodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj zamjenik glavnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske unije (International Telecommunication Union – ITU), Houlin Zhao posjetio je kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

Najbolja praksa društveno odgovornog poslovanja u području brige za zaposlenike

Najbolja praksa društveno odgovornog poslovanja u području brige za zaposlenike

U sklopu projekta „CSR for ALL“ („Društveno odgovorno poslovanje za sve“) kojeg sufinancira Europska unija, a kao lokalni partner provodi Hrvatska udruga poslodavaca, dodijeljene su nagrade za primjere dobre prakse DOP-a u Hrvatskoj.  Nagradu za najbolju DOP praksu u kategoriji brige za zaposlenike dobio je Ericsson Nikola Tesla.

14. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle

14. Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle

U kompaniji Ericsson Nikola Tesla je ovog ljeta, već četrnaestu godinu za redom, održan međunarodni Ljetni kamp, odličan primjer kako konkretna i sistematična suradnja znanosti i gospodarstva može biti pouzdan temelj razvoja i napretka društva. Ljetni kamp, kroz koji je tijekom proteklih 14 godina prošlo oko 600 studenata iz Hrvatske i inozemstva, namijenjen je najboljim studentima završnih godina studija ponajviše elektrotehnike i računarstva, a u zadnje vrijeme i drugih fakulteta.

Znanjem obnavljamo

Znanjem obnavljamo

Kompanijski Inovacijski dan 2014. je, na način potpuno usklađen sa svojim nazivom, pokazao vrlo širok spektar profesionalne zaigranosti  zaposlenika Ericssona Nikole Tesle uz razvijenu društvenu odgovornost te izraženu solidarnosti prema stanovništvu s područja pogođenih ovogodišnjim katastrofalnim poplavama.

ICT i budućnost prijevoza

Novi izvještaj Ericssona i Imperial College London istražuje utjecaj ICT-a na transformaciju budućnosti putne logistike i prijevoza na relaciji dom-posao.

Softcom 2014

Softcom 2014

Od 17. do 19. rujna u Splitu je održana 22. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama, SoftCOM 2014. Okupila je znanstvenike i stručnjake iz cijelog svijeta uz prijavljenih 159 radova autora iz 30 zemalja svijeta. I ove godine tehnički sponzor konferencije SoftCOM bila je najutjecajnija svjetska udruga za promicanje znanstvenog i stručnog rada na području elektrotehnike i računarstva ‐ IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) sa sjedištem u New Yorku.

Predstavljen IPA 2009 projekt za agenciju za lijekove i medicinske proizvode RH

Predstavljen IPA 2009 projekt za agenciju za lijekove i medicinske proizvode RH

U utorak, 16. rujna u prostoru kompanije Ericsson Nikola Tesla predstavljen je projekt „Pripreme za eCTD i implementaciju digitalnog arhivskog informacijskog sustava“ čiji je krajnji korisnik Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED).Cilj ovog projekta financiranog putem IPA 2009 Programa Europske unije za Hrvatsku je bio potpora HALMED-u što učinkovitijem sudjelovanju u europskoj regulatornoj mreži za lijekove.

Ericsson Nikola Tesla – prvi ovlašteni gospodarski subjekt s AEOF potvrdom u Hrvatskoj

Ericsson Nikola Tesla prvi je i jedini nositelj statusa ovlaštenog gospodarskog subjekta za carinska pojednostavnjenja /sigurnost i zaštitu – AOEF potvrde u Hrvatskoj. AEOF certifikat omogućuje da kompanija bude prepoznata kao pouzdan partner u području sigurnosti i zaštite u sklopu Sporazuma o uzajamnom priznavanju koje Europska unija ima potpisane s nizom zemalja sve u cilju sigurnosti lanca opskrbe što u konačnici doprinosi sigurnijoj i bržoj razmjeni roba na globalnoj razini.

Ericsson Nikola Tesla na Cebit-u Bilişim

Ericsson Nikola Tesla na Cebit-u Bilişim

Na Cebit Bilişim sajmu u Istanbulu, najznačajnijem takvom događanju u Maloj Aziji, 14. rujna je završio najveći zajednički nastup hrvatske ICT industrije u povijesti. Među 29 hrvatskih tvrtki istaknuto je mjesto pripalo kompaniji Ericsson Nikola Tesla koja je predstavila svoja rješenja u području e/m zdravstva i e-državne uprave.

Ericsson ConsumerLab: streaming se približava tradicionalnoj TV jer korisnici žele pristup uslugama s bilo kojeg mjesta

Streaming se približava klasičnoj TV uz zaostatak od svega dva posto na tjednoj razini korištenja. Čak 25 posto više korisnika koji su spremni platiti za pristup sadržaju na bilo kojem uređaju, u svega dvije godine, pokazuje povećanu spremnost za plaćanje pristupa uslugama s bilo kojeg mjesta. Korištenje usluga intenzivnog gledanja, više epizoda TV serija odjednom, sve je značajnije s porastom novih video usluga na zahtjev.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prihvatila ledeni izazov

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prihvatila ledeni izazov

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, sa zadovoljstvom je prihvatila ledeni izazov svoga kolege Davora Tomaškovića, predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma te se pridružila humanitarnoj akciji za pomoć oboljelima od amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Hrvatski Telekom, Ericsson i Ericsson Nikola Tesla dogovorili suradnju u području upravljanih usluga

Hrvatski Telekom, Ericsson i Ericsson Nikola Tesla dogovorili suradnju u području upravljanih usluga

- HT odabrao Ericsson za partnera u  izgradnji i održavanju telekomunikacijske infrastrukture, ugovor o pružanju usluga potpisan na razdoblje od 5 godina - Potpisan i ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje - 640 zaposlenika će od rujna 2014. biti premješteno iz Hrvatskog Telekoma u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle – Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Ericsson Nikola Tesla proširuje 3G mrežu BH Telecoma

Ericsson Nikola Tesla proširuje 3G mrežu BH Telecoma

Mr.sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su 30. srpnja u Sarajevu ugovor vezan uz proširenje postojeće 3G radio pristupne mreže na području Federacije Bosne i Hercegovine. Ugovor je vrijedan gotovo 28 milijuna kuna, a uključuje isporuku najsuvremenije Ericssonove 3G opreme te prateće usluge.

Ericssonova 5G tehnologija omogućuje brzine od 5 Gb/s

Demonstracijom uživo Ericssonove 5G tehnologije u predstandardizacijskoj je  fazi dostignuta brzina od 5 Gb/s, u frekvencijskom pojasu od 15 GHz. Visoki menadžment najvećeg japanskog mobilnog operatora NTT DOCOMO i korejskog SK Telecoma prisustvovao je demonstraciji u kojoj je korišteno inovativno radio sučelje i napredna MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) tehnologija. Performanse 5G mreže omogućit će privatnim korisnicima i poslovnim sustavima korištenje novih machine-to-machine (M2M) aplikacija.

Priznanje INTSIKT-a Ericssonu Nikoli Tesli

Priznanje INTSIKT-a Ericssonu Nikoli Tesli

Deseti međunarodni simpozij INTSIKT koji okuplja znanstvenike i inženjere fokusirane na informacijsko-telekomunikacijske tehnologije završen je 10. lipnja u Tuzli, a kompaniji Ericsson Nikola Tesla je, povodom jubileja, dodijeljena plaketa za poseban doprinos razvoju i organizaciji ovog reprezentativnog skupa.

Ericsson Nikola Tesla ugostio članove PMI udruge

Ericsson Nikola Tesla ugostio članove PMI udruge

Svibanjsko  okupljanje  članova PMI udruge, dobrovoljne i neprofitne strukovne organizacije koja promovira razvitak i unapređenje upravljanja projektima u Hrvatskoj, održano  u ETK, potvrdilo je visoku kulturu vođenja projekata  u kompaniji u kojoj aktivno djeluje više od 60 profesionalnih voditelja projekata.

Platinasti ključ za Ericsson Nikolu Teslu

Platinasti ključ za Ericsson Nikolu Teslu

Udruga Hrvatski izvoznici svake godine  dodjeljuje nagrade Zlatni ključ najboljim domaćim izvoznicima. Povodom obilježavanja desete obljetnice svog djelovanja, odlučili su posebno nagraditi izvoznike koji su u kontinuitetu dokazali svoju izvrsnost.  Visoke kriterije selekcije zadovoljilo je tek jedanaest tvrtki, među kojima i Ericsson Nikola Tesla, te su im na 9. konvenciji hrvatskih izvoznika uručena vrijedna priznanja.

Uspješno završen EU PROJEKT

Uspješno završen EU PROJEKT

Svečana ceremonija zatvaranja projekta kojim je razvijen One Stop Shop (OSS) za Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra financiranog putem IPA 2008 programa Europske unije za Hrvatsku održana je 30. svibnja 2014. u kompaniji Ericsson Nikola Tesla. Projektom je uspostavljen One Stop Shop te je provedeno 14 tečajeva za korištenje i administriranje uspostavljenog OSS sustava za zaposlenike Ministarstva pravosuđa,  Državne geodetske uprave i njihovih dionika koji su obučeni za buduće učinkovito korištenje ZIS-a. Osim toga, kroz projekt je u rad ZIS-a uključeno dodatnih 11 zemljišnoknjižnih i 11 katastarskih ureda (10% hrvatskih zemljišnoknjižnih i katastarskih ureda).

FESB proslavio 54. rođendan

FESB proslavio 54. rođendan

Prošlog tjedna na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održavali su se petodnevni Dani FESB-a, kojima  je Fakultet obilježio svoju 54. godišnjicu. Kroz čitavi tjedan odvijale su se brojne aktivnosti i  događanja namijenjene zainteresiranoj javnosti, a posebice bivšim, sadašnjim i budućim studentima Fakulteta. Svečanoj sjednici FESB-a prisustvovali su  brojni gosti  iz akademskog, gospodarskog i javnog života Splita, Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine. Bila je odlična prigoda koja je iskorištena za pogled unatrag i rezimiranje ostvarenih rezultata u prošloj godini te odavanje priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i tvrtkama.

MIPRO 2014

MIPRO 2014

Najveći nekomercijalni tehnološki skup u regiji koji se tradicionalno održava u Opatiji, svečano je otvoren 28. svibnja aktualnom panel raspravom na temu „Obrazovanje za 21. stoljeće“ u kojoj su svoja promišljanja, iskustva i prijedloge iznijeli ugledni gospodarstvenici  i meritorni sudionici iz obrazovnog sustava.

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

U utorak, 27. svibnja  2014., u prostoru kompanije održana je Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Na Skupštini je bilo prisutno 89.379.100 kuna dioničkog kapitala, odnosno 67,12 % ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može normalno raditi i donositi  pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društava.

Ericsson Nikola Tesla pomaže poplavljenima

Ericsson Nikola Tesla pomaže poplavljenima

Ovih dana istok Hrvatske pogođen je najtežim i najvećim poplavama nezapamćenih razmjera. Teška situacija je i u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Ericsson Nikola Tesla, kao društveno odgovorna kompanija, odmah je stupila u kontakt s Hrvatskim Crvenim križem te dogovorila niz aktivnosti kako bismo što brže i kvalitetnije mogli pomoći najugroženijim stanovnicima poplavljenih područja.

Aktivnosti eStudenta za jaču interakciju s poduzećima

Aktivnosti eStudenta za jaču interakciju s poduzećima

Case Study Competition, projekt studentske udruge eStudent, natjecanje je u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva na zadanu temu. Ovogodišnje natjecanje privuklo je šesnaest vodećih hrvatskih kompanija među kojima i Ericsson Nikolu Teslu, s temom “Interakcija ljudi i strojeva u umreženom društvu - digitalna uključivost".   Dr.sc. Darko Huljenić uručio je nagrade najkvalitetnijim timovima na svečanoj završnici.

Vipnet i Ericsson Nikola Tesla nagrađeni globalnom nagradom za zeleno poslovanje

Vipnet i Ericsson Nikola Tesla nagrađeni globalnom nagradom za zeleno poslovanje

Global Telecom Business Award, prestižna svjetska nagrada za najinovativnije projekte u protekloj godini dodijeljena je u Londonu tvrtkama Vipnet i Ericsson Nikola Tesla za implementaciju PSI sustava koji štedi energiju na baznim stanicama.  Ovo je još jedno je od ekološki prihvatljivih rješenja koje Vipnet primjenjuje u svom poslovanju i time značajno smanjuje utjecaj na okoliš.

Ericsson završio akviziciju Red Bee Media

Ericsson je završio postupak akvizicije Red Bee Media, vodeće kompanije za medijske usluge sa sjedištem u UK. Uz pomoć ove akvizicije , koja je prvi put najavljena u srpnju 2013. godine, Ericsson je osnažen s više od 1500 vrsnih stručnjaka iz UK, Španjolske, Francuske, Njemačke i Australije, a također je stekao i niz eminentnih kupaca poput sljedećih kompanija, BBC, BSkyB, BT Sport, Canal Digital, Channel 4, EE, UKTV, UPC, Virgin Media i mnogih drugih.

Odlično zastupljeni na Telekom areni

Odlično zastupljeni na Telekom areni

Međunarodna konferencija Telecom, Media & Technology Arena 2014 okupila je u Cavtatu  vodeće stručnjake Jugoistočne Europe iz područja telekomunikacija. Kroz perspektivu regulatornih tijela i telekomunikacijskih tvrtki raspravljali su o budućim izazovima telekom industrije.

Provjerite vaše podatke potrebne za isplatu dividende – online

Poštovani dioničari, budući da za Ericsson Nikola Tesla d.d. isplatu dividende obavlja SKDD d.d., ovim putem vas upućujemo da čim prije uključite besplatnu uslugu SKDD-a Moj e-račun. Na taj način možete provjeriti imate li u depozitoriju SKDD-a upisan ispravan račun za isplatu i podatke o adresi oporezivanja. U slučaju da je potrebno izmijeniti upisane podatke, to možete učiniti preko usluge Moj e-račun.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom tromjesečju 2014. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: "Unatoč trenutačnom tržišnom okruženju, Ericsson Nikola Tesla nastavio je solidno poslovati i u  prvom tromjesečju ove godine. Ostvaren je značajan porast prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 37%. Ericssonovo tržište i dalje bilježi pozitivan trend i porast prihoda sukladno planovima. Međutim, ukupni prihodi od prodaje manji su 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao posljedica manjih prihoda od prodaje na ostalim izvoznim tržištima. Uslijed političke i gospodarske nesigurnosti u zemljama u kojima tradicionalno ostvarujemo dobre izvozne rezultate došlo je do usporavanja i odgađanja investicija operatora.

Pobjednici su oni koji se konstantno prilagođavaju

Pobjednici su oni koji se konstantno prilagođavaju

Institut za inovacije je neprofitna organizacija usmjerena na razvijanje regionalnog inovacijskog potencijala. Važna karika u ostvarivanju motivirajuće inovacijske kulture je vizualizacija pojedinaca i organizacija koji svoj uspjeh temelje na inovativnosti.

Novi "record date" za dividendu

Sukladno pravilima Zagrebačke burze, pravo na dividendu u ukupnom iznosu od 320 kuna po dionici imaju dioničari koji će na dan 3. lipnja 2014. godine imati na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.

Obavijest o sazivanju Glavne skupštine Društva

Temeljem članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, donio je dana 8. travnja 2014. godine odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati 27. svibnja 2014. godine, u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

Darko Huljenić imenovan u Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

Darko Huljenić imenovan u Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

Hrvatski Sabor je 11. travnja imenovao Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, najviše stručno tijelo koje se brine za razvitak i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja u Republici Hrvatskoj. Nacionalno vijeće sastavljeno je od 18 eminentnih hrvatskih stručnjaka. Predsjednikom vijeća imenovan je Ivo Družić, a među članovima vijeća je izv.prof.dr.sc. Darko Huljenić

e-Karton i Središnji bolnički sustav naručivanja predstavljeni na Oracle Days 2014

e-Karton i Središnji bolnički sustav naručivanja predstavljeni na Oracle Days 2014

Na Oracle Day konferenciji Darko Gvozdanović, stručnjak Ericssona Nikole Tesle predstavio je skoru budućnost u nacionalnom zdravstvenom sustavu, e-Karton, a prim. Elvira Čeljuska Tošev, pročelnica Odjela za medicinsku dokumentaciju na Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” govorila je o svojim iskustvima s Bolničkim sustavom naručivanja.

e-Biz 2014 o izazovima e-Poslovanja

e-Biz 2014 o izazovima e-Poslovanja

Konferencija e-biz 2014 bila je posvećena  potrebnim preduvjetima, iskustvima i zaštiti u sustavima e-Poslovanja poput trgovine, proizvodnje, nabave, prodaje, zdravstva i uprave. U okviru dana e-Zdravstva, kompanijski stručnjaci Darko Gvozdanović i Mario Ravić predstavili su prednosti upotrebe  e-Kartona i m-Zdravstva u praćenju zdravstvenog stanja kroničnih pacijenata.

Program za studente iz Tuzle

Program za studente iz Tuzle

Kompanija već niz godina njeguje odlične odnose s Fakultetom elektrotehnike  Sveučilišta u Tuzli kroz brojne projekte, ETK Ljetni kamp i konferenciju Intsikt. Ta se suradnja sada proširila na segment terenske  nastave te su tim povodom studenti u pratnji svojih mentora boravili u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli.

e-zdravstvo u Europi: Kakva je dijagnoza?

e-zdravstvo u Europi: Kakva je dijagnoza?

Prema rezultatima najnovijih istraživanja o uporabi e-zdravstva koje je Europska komisija provela u tridesetak europskih zemalja, Hrvatska se uglavnom kreće oko europskog prosjeka, osim po brzini napretka u korištenju usluga e-zdravstva, za razdoblje od 2007. do 2013. godine, u čemu smo, zajedno s Turskom, na čelu ljestvice te prema korištenju e-recepata koje upotrebljava 99 posto liječnika, što nam je osiguralo drugo mjesto u Europi.

Dva Grand Prix-a Ericssonu Nikoli Tesli, Grand Prix za doprinos struci Snježani Bahtijari

Dva Grand Prix-a Ericssonu Nikoli Tesli, Grand Prix za doprinos struci Snježani Bahtijari

Nagrade Grand PRix HUOJ-a dodjeljuju se najboljim komunikacijskim projektima te je ove godine u konkurenciji bilo prijavljeno čak 45 projekata. Stručni žiri u sastavu od jedanaest komunikacijskih stručnjaka, na čelu s predsjednikom Mariom Aunedi Medekom, ocijenio je projekte u osam kategorija te su posebne nagrade dodijeljene za komunikatora godine i za doprinos struci.

Širenje dobre prakse projektnog menadžmenta

Širenje dobre prakse projektnog menadžmenta

Međunarodna asocijacija projektnog menadžmenta IPMA je, uz Projekt menadžment institut PMI, globalna referentna  organizacija koja okuplja stručnjake, unaprjeđuje i certificira njihove kompetencije te promovira važnost kvalitetnog projektnog menadžmenta u gospodarstvu. Jedna od prvih radionica za  mlade članove IPMA-e održana je u Ericssonu Nikoli Tesli s ciljem upoznavanja s radom kompanijskog Odjela projektnog menadžmenta (ETK PMO).

Prijedlog za 320 kuna dividende

Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla održane 11. ožujka o.g. predloženo je Glavnoj skupštini usvajanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 300 kuna po dionici.

Italgas odabrao korporaciju Ericsson za pametno mjerenje

Italgas, vodeći distributer prirodnog plina u Italiji uz oko 6 milijuna kupaca, izabrao je Ericssonovo rješenje za pametno mjerenje za njegove industrijske kupce. Ovo će Italgasu osigurati transformaciju tehnologije i procesa u automatizaciji mjerenja i kontrole. Ericssonovo rješenje omogućit će prvi sustav za napredna mjerenja te praćenje na tržištu plina u Italiji.

Aktivna uloga Ericssona Nikole Tesle na MWC 2014

Aktivna uloga Ericssona Nikole Tesle na MWC 2014

Najvažnije telekomunikacijsko događanje, Mobile World Congress, pravo je mjesto za upoznavanje s aplikacijama u demo radu koje pokazuju kakve sve mogućnosti budućnost nosi. S tom je namjerom Ericsson predstavio niz zanimljivih noviteta, izdvajamo samo najbitnije; iznimno brzi mobilni širokopojasni pristup, prvijence u područjima LTE Advanced Carrier Aggregation i Coordinated Radio Access Network, Global Network Operations Center sa podacima uživo iz stvarne mreže, najnovija postignuća u LTE Broadcastu i digitalnom potpisivanju te po prvi puta Ericssonove tanke modeme.

Vipnet prvi u Europi implementira Ericssonov PSI sustav za dodatne uštede energije na baznim stanicama

Vipnet prvi u Europi implementira Ericssonov PSI sustav za dodatne uštede energije na baznim stanicama

Ericsson Nikola Tesla i Vipnet jučer su na Mobile World Congressu u Barceloni predstavili revolucionarni PSI sustav za uštedu energije koji već u testnoj fazi korištenja bilježi bolje performanse i pokrivenost nego kod klasičnog rješenja baznih stanica koje koriste obnovljive izvore energije uz zabilježene uštede za dodatnih 40 do 50 posto.

Vodič za preživljavanje u novoj generaciji poslovnog života

Mobilne i digitalne tehnologije se sve više šire u društvenom, poslovnom i privatnom životu te mijenjaju način našeg rada. Prema studiji Ericssonovog laboratorija za umreženo društvo, zaposlenici trebaju usvojiti niz novih vještina da bi ostali poželjni na tržištu rada. Poslodavci moraju motivirati ljude da ostanu s njima s obzirom da zaposlenici imaju rastuću potrebu za  dubljom razinom smisla u njihovom životu.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2013. godini

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u četvrtom tromjesečju i u cijeloj 2013. godini

"Ericssonova prodaja za usporedne stavke, prilagođena za tečajne razlike, porasla je 5% na godišnjoj razini. Uspješno smo zaključili ugovor sa Samsungom vezan uz međusobno licenciranje intelektualnih prava. Naša industrija je izgrađena na ekonomiji razmjera i snažnoj tradiciji dijeljenja tehnologija putem licenciranja uz pravične, razumne i nediskriminirajuće (FRAND) uvjete. Ovaj ugovor pokazuje vrijednost naših investicija u istraživanje i razvoj te objema kompanijama omogućuje nastavak inoviranja i donošenja novih tehnologija na tržište”, kaže Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson.

eZdravstvo u Armeniji

Vlada Republike Armenije izabrala je Ericsson Nikolu Teslu za isporuku umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi (sustav eZdravstva). Nacionalni sustav eZdravstva donosi dobrobiti pacijentima, medicinskim ustanovama, osiguravajućim društvima i gospodarstvu. Korištenje ICT potencijala u zdravstvenoj skrbi osigurat će umrežene medicinske usluge građanima Armenije.

HUOJ u posjetu našoj kompaniji

HUOJ u posjetu našoj kompaniji

Ericsson Nikolu Teslu posjetila je grupa stručnjaka iz područja odnosa s javnošću,  članova Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i članova Studentske sekcije HUOJ-a. Uvodno im se obratila mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle koja je uz nekoliko osobnih preporuka za poticanje kvalitete i vjerodostojnosti komunikacijskog posla, posebno istaknula važnost strateškog komuniciranja kao neizostavnog u poslovanju uspješnih kompanija.

Zanimljivi kao pozitivan primjer

Zanimljivi kao pozitivan primjer

Kompanija je, osim po uspješnom poslovanju, u javnosti prepoznata po brizi za mlade te ne čudi interes brojnih fakulteta za upoznavanjem s njenim načinom rada i poslovnim aktivnostima. Tako je u utorak, 21. siječnja kompaniju posjetila grupa studenata s diplomskog studija Menadžmenta i poduzetništa Fakulteta ekonomije i turizma u Puli te Poslovne informatike Veleučilišta Vern u pratnji predavača.

Ericsson predstavlja 10 važnih potrošačkih trendova u 2014.

Ericsson predstavlja 10 važnih potrošačkih trendova u 2014.

Ericsson ConsumerLab je identificirao neke od najvažnijih potrošačkih trendova u 2014. godini i nadalje. Neki od važnih trendova su da aplikacije mijenjaju društvo, tijelo postaje nova lozinka, a na odabir video sadržaja glavni utjecaj imaju prijatelji.

Obavijest o isplati zadržanog poreza i prireza na dividendu

Budući da je dividenda koju je Ericsson Nikola Tesla isplatio dioničarima Društva u lipnju 2013. godine, iz  zadržane dobiti iz 2003. godine i dijela zadržane dobiti iz 2004. godine, bez obzira na nedavne zakonske promjene i dalje ostala oporeziva porezom na dohodak i prirezom, Društvo će do kraja 2013. godine obračunati porez i prirez uplatiti na račun Porezne uprave.

Okupljanje svih zaposlenika

Okupljanje svih zaposlenika

Kad svi zaposlenici Ericssona Nikole Tesle, sa zagrebačke i splitske adrese uz sudjelovanje kompanijskih kolegica i kolega iz Sarajeva, sjednu na zajednički sastanak, onda je velika Koncertna dvoranu Vatroslava Lisinskog jedan od rijetkih interijera u kojima je to moguće. A, nakon intenzivna dva i pol dva sata takvog sastanka, po završetku programa većina sudionika se bez oklijevanja složila: „Naučili smo puno novih stvari, a ponovo je bilo zanimljivo, neuobičajeno i drugačije“.

Žene u biznisu

Žene u biznisu

Na Liderovoj konferenciji „Žene u biznisu“ okupile su se vlasnice, direktorice i rukovoditeljice kompanija u regiji s ciljem dijeljenja uspješnih iskustava, okupljanja i povezivanja poslovnih žena iz regije te motivacije za nove pothvate i poticanje inicijative za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Na okruglom stolu „Žene i inovacije“, uz predsjednicu Ericssona Nikole Tesle, mr.sc. Gordanu Kovačević, koja je i ove godine u vrhu najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, temeljem istraživanja koje je proveo Lider, sudjelovali su Malin Elisabeth Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2 Hrvatska, dvije mlade inovatorice iz Beča Ana Burica i Josipa Majić te Saša Cvetojević, osnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle

Božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle

I ove godine, već tradicionalno, Ericsson Nikola Tesla  je prigodnim okupljanjem brojnih kupaca, poslovnih partnera i uglednika iz javnog i gospodarskog života  obilježio završetak poslovne 2013. godine. U ugodnoj atmosferi Vintage Industrial Bara u Zagrebu gosti i domaćini mogli su popričati o najvažnijim ostvarenjima ove godine, ali i o planovima za budućnost.

eWALL nudi sigurniji i ljepši život starijima

eWALL nudi sigurniji i ljepši život starijima

Prema ocjeni Europske komisije, Hrvatska je važan igrač u znanstvenim istraživanjima iako je tek nedavno postala članicom Europske Unije. U svom nedavnom izvješću Europska komisija je navela i važan doprinos privatnog sektora, posebno istaknuvši Ericsson NikoluTeslu koji sudjeluje u nizu europskih projekata, na projektu UNIVERSAAL koji bi ICT industriji trebao olakšati razvoj i postavljanje rješenja za tzv. Ambient Assisted Living (AAL) - hardvera i softvera koji će povećati kvalitetu života starijih, projektu Cloudscale i drugima poput ovoga koji slijedi u nastavku.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je 21. studenog i 22. studenog 2013. godine steklo ukupno 545 vlastitih dionica, što predstavlja 0,04% temeljnog kapitala Društva.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je u radoblju od 18. studenog 2013. do 20. studenog 2013. godine steklo ukupno 1.455 vlastitih dionica što predstavlja 0,109% temeljnog kapitala Društva.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio Ericsson Nikolu Teslu

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio Ericsson Nikolu Teslu

U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravila je delegacija Vlade Republike Hrvatske koju je predvodio predsjednik Vlade Zoran Milanović, u pratnji dr. sc. Siniše Hajdaša Dončića, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i doc. dr. sc. Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta te drugih suradnika.

Ericsson Nikola Tesla modernizira jezgrenu mrežu BH Telecoma

Ericsson Nikola Tesla modernizira jezgrenu mrežu BH Telecoma

Mr.sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, vodećeg operatora u Bosni i Hercegovini i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, vodećeg regionalnog isporučitelja komunikacijskih rješenja, potpisali su u Sarajevu ugovor o modernizaciji dijela jezgrene mreže BH Telecoma. Ugovor je vrijedan 20 milijuna kuna.

Novi Ericssonov izvještaj: Pametni telefoni mijenjaju gradove

Novi Ericssonov izvještaj: Pametni telefoni mijenjaju gradove

U novom izvještaju Ericsson ConsumerLaba, korisnici pametnih telefona su u São Paolu, Pekingu, New Yorku, Londonu i Tokiju dali svoje mišljenje o njihovom zanimanju za, kao i potencijalnom razvoju, 18 novih usluga povezanih s važnim aspektima života u gradu.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2013. godine

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2013. godine

„Smatram da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima tijekom ove godine te činjenicom da je naše poslovanje i u trećem tromjesečju bilo uspješno. Ostvaren je porast operativne dobiti od 20,4%, dok je neto dobit veća za 14,8% u odnosu na prvih devet mjeseci prethodne godine. Bruto marža bilježi porast na 17% prvenstveno zbog povoljnijeg asortimana prodanih proizvoda i usluga. Povrat od prodaje (ROS) bilježi porast na 11,2%. Ukupna novčana sredstva uključujući kratkoročnu financijsku imovinu iznose 470,3 milijuna kuna. Ostvaren je solidan novčani tok od poslovnih aktivnosti u iznosu od 70,4 milijuna kuna. Kompanija i dalje ima snažnu bilancu s ukupnom imovinom od 1.013,8 milijuna kuna te udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 62,6%.", komentirala je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2013. godine

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2013. godine

Ericsson je danas objavio da je prodaja za usporedive stavke, usklađena za tečajne razlike porasla 3% u trećem tromjesečju 2013. Predsjednik i izvršni direktor Ericssona, Hans Vestberg izjavio je da prodaja objavljena u financijskim izvještajima bilježi mali pad u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ponajviše zbog tečajnih oscilacija.

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 80 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla potpisao je, osim nedavno potpisanog i objavljenog ugovora s BH Telecomom, nekoliko ugovora u vrijednosti 80 milijuna kuna u zemlji i na tržištima susjednih zemalja. Riječ je o proširenjima i unaprjeđenjima mobilnih i fiksnih mreža te o isporuci rješenja u segmentu industrije i društva.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je 1. i 2. listopada 2013. steklo ukupno 475 vlastitih dionica što predstavlja 0,036% temeljnog kapitala Društva.

Suradnja Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma u području operativne podrške

Mr.sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su ugovor u području sustava za operativnu podršku telekom operatora (OSS) vrijedan 15 milijuna kuna. Nabavka ovog rješenja omogućit će BH Telecomu veću efikasnost i konkurentnost, a istovremeno jednostavnije i brže uvođenje najmodernijih usluga.

Umreženo društvo inspiriralo studente

Umreženo društvo inspiriralo studente

I ovog ljeta u kompaniji Ericsson Nikola Tesla, već tradicionalno, trinaestu godinu za redom održan je međunarodni Ljetni kamp namijenjen najboljim studentima završnih godina studija elektrotehnike i računarstva. Zbog vrste i naravi projekta ove godine u kampu su prvi puta sudjelovali studenti Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U programu kampa, uz stručni nadzor mentora iz Hrvatske, Švedske, Mađarske i Kine, sudjelovalo je ukupno 68 studenata radeći na 33 projekta u Zagrebu, Splitu i Budimpešti.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je dana 24. rujna 2013. steklo ukupno 525 vlastitih dionica što predstavlja 0,039% temeljnog kapitala Društva.

Brzina širokopojasnog pristupa utječe na prihod kućanstva

Ericsson je, u suradnji s Arthur D. Littleom i Chalmers University of Technology objavio studiju o ekonomskim efektima brzine širokopojasnog pristupa na kućanstva. Ova studija na razini kućanstva otkriva pragove minimalnog povećanja brzine koji će rezultirati sa statistički značajnim utjecajem na prihod kućanstva. Pragovi su različiti za OECD (Organization for Economic Cooperation and Development) zemlje i BIC zemlje.

Obavijest o stjecanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, objavljuje da je dana 18. rujna 2013. steklo ukupno 1.000 vlastitih dionica što predstavlja 0,075% temeljnog kapitala Društva.

Obavijest o otpuštanju vlastitih dionica

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, prijavljuje otpuštanje ukupno 2.305 vlastitih dionica, koje čine 0,17% temeljnog kapitala Društva.

Ericsson preuzeo Microsoft Mediaroom

Mediaroom je u svijetu najzastupljenija IPTV platforma koju koristi gotovo 13 milijuna kućanstava. Ova akvizicija potvrda je Ericssonovog vodstva u najsuvremenijoj isporuci TV sadržaja preko IP platforme uz kombinirani tržišni udio od 25%. Pogodba predstavlja stratešku nadopunu Ericssonovoj ponudi u području isporuke sadržaja na različite zaslone.

Ericsson ConsumerLab: Promjena mjesta – najnoviji trend gledanja TV i video sadržaja

72% ispitanika svakog tjedna gleda TV i video sadržaje na mobilnim uređajima. Sadržaj gledaju u različitim vremenskim razdobljima, no nastavljajući gdje su stali na različitim uređajima i u različitim situacijama. Više od 40% ispitanika starijih od 65 godina gledaju sadržaje na zahtjev. Korisnici rangiraju „à la carte“ video sadržaj kao jedan od pet najvažnijih aspekata njihovog doživljaja gledanja.

Ericssonu dodijeljeno priznanje za proizvod godine u području M2M evolucije

Časopis M2M Evolution Magazine dodijelio je priznanje Ericssonovom Connected Vehicle Cloud zbog izrazitog doprinosa brzom razvoju machine to machine (M2M) industrije. Robusna platforma za omogućavanje usluga osigurava povezani automobilski ekosustav, koji uključuje stručnjake za razvoj aplikacija, državne institucije, povezane tvrtke, proizvođače automobila te korisnike.

Ericsson nastavlja liderstvo u području LTE

Ericsson je ponovno proglašen vodećim u LTE industriji prema izvještaju agencije Gartner “Magic Quadrant report”. Ericssonova ponuda skraja na kraj, utjecaj na industriju i profesionalne usluge tvore jedinstvenu snažnu poziciju vezano uz Third Generation Partnership Project (3GPP). Ericsson omogućava rad 9 od 10 mreža najvećih LTE operatora.

Ericssonov energetski izvještaj: pozitivan utjecaj umreženog društva

Najnoviji Ericssonov izvještaj potvrđuje značajan utjecaj umreženog društva na potrošnju energije i ugljični otisak. Dokument pokazuje kako zbog napretka u tehnologiji te zahvaljujući nastojanjima industrije za smanjenjem potrošnje energije u ICT sektoru u cjelini, očekivana granica od ukupno dva posto svjetske emisije ugljičnog dioksida iz ovog sektora vrlo vjerojatno neće biti probijena.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom polugodištu 2013. godine

„Tijekom prvog polugodišta kompanija je nastavila uspješno poslovati usmjerivši se na sljedeća ključna  područja: profitabilan rast, učinkovitost, novčani tok i upravljanje rizicima. Operativna dobit bilježi porast od 34,6%, dok je neto dobit veća za 9,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Bruto marža porasla je na 19% prvenstveno zbog povoljnijeg asortimana prodanih proizvoda i usluga. Povrat od prodaje (ROS) bilježi porast na 13,1%. Ukupna novčana sredstva uključujući kratkoročnu financijsku imovinu krajem polugodišta iznose 429,8 milijuna kuna, što je značajan iznos s obzirom na isplaćenu dividendu krajem lipnja. Novčani tok od poslovnih aktivnosti je pozitivan. Kompanija i dalje ima snažnu bilancu s ukupnom imovinom od 989,4 milijuna kuna te udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 62,5%," komentirala je Gordana Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle.

Ericssonova istraživanja ukazuju na važnost unutarnjih malih ćelija u heterogenim mrežama

Ericssonova istraživanja ukazuju na važnost unutarnjih malih ćelija u heterogenim mrežama

Rješenja za unutrašnje male ćelije igraju važnu ulogu za korisnike, operatore, poslovne sustave te prodajne centre. Male pikoćelije raspoređene u interijerima mogu biti uspješno integrirane s mrežom u okolini te unaprjeđuju iskustvo korisnika, a operatorima pomažu da najbolje iskoriste mrežu. Većina širokopojasnog prometa odvija se u interijerima. In-building rješenja poput malenih pikoćelija ili većih sustava važna su kada se performanse ne mogu ostvariti vanjskom mrežom.

Ericsson proširuje LTE mrežu estonskog operatora

Ericsson proširuje LTE mrežu estonskog operatora

Nova licenca na frekvenciji 800MHz te izvanredno brza implementacija po načelu “ključ u ruke”od strane Ericssona omogućili su estonskom operatoru EMT, koji pripada grupi TeliaSonera, proširenje nacionalnog LTE (4G) pokrivanja šest mjeseci ranije nego što je planirano. Pristup novom spektru ovom je operatoru omogućilo da gotovo udvostruči pokrivanje područja njegovom LTE mrežom, što dobrobiti brzih veza donosi ruralnim područjima.

Gordana Kovačević – „Najmenadžer“ desetljeća i „Poslovna žena“ godine, a Ericsson Nikola Tesla – „Najkompanija“ desetljeća

Gordana Kovačević – „Najmenadžer“ desetljeća i „Poslovna žena“ godine, a Ericsson Nikola Tesla – „Najkompanija“ desetljeća

U Sarajevu je u četvrtak, 4. srpnja u iznimno svečanoj atmosferi održana 28. dodjela priznanja najuspješnijim menadžerima i javnim osobama regije Jugoistočna i Srednja Europa. Nagrade su dodijeljene uz nazočnost nekoliko stotina najuspješnijih menadžera iz desetak zemalja Europe i većeg broja gospodarskih, političkih i javnih ličnosti iz regije.

ConTEL 2013

ConTEL 2013

Na nedavno održanom ConTEL-u kompanija je imala niz aktivnosti; pozvano predavanje mr.sc. Gordane Kovačević, sudjelovanje u radu  Tehničkog programskog odbora, vođenje sjednica te niz radova i predstavljanja kompanijskih rješenja. Gordani Kovačević dodijeljena je godišnja nagrada Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE za velik doprinos zapošljavanju mladih stručnjaka u Hrvatskoj i razvoju informacijske i komunikacijske tehnologije na temelju domaćeg znanja, istraživanja i inovacija.

Novi ugovori vrijedni preko 44 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je na domaćem tržištu i na tržištima susjednih zemalja nove poslove u vrijednosti većoj od 44 milijuna kuna. Riječ je prvenstveno o poslovima vezanima uz modernizaciju i proširenje mobilnih i fiksnih mreža.

Obavijest o isplati dividende

Sukladno Odluci o isplati dividende donesenoj na Glavnoj skupštini dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održanoj 28. svibnja 2013. godine obavještavamo dioničare Društva da će se dividenda za poslovnu 2012. godinu u ukupnom iznosu od 170 kuna po dionici (20 kuna redovna i 150 kuna izvanredna dividenda po dionici) isplatiti 26. lipnja 2013. godine.

Ericssonove upravljane usluge danas opslužuju milijardu krajnjih korisnika

Mreže kojima upravljane usluge pruža Ericsson danas opslužuju značajnu brojku od milijardu korisnika. Kao neosporni lider u upravljanim uslugama, Ericsson je dosada potpisao više od 300 ugovora širom svijeta. Trend da korisnici žele stalnu širokopojasnu povezanost s bilo kojeg mjesta te vrhunski korisnički doživljaj nastavlja pokretati potražnju za upravljanim uslugama.

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

Glavna skupština Dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je u utorak, 28. svibnja 2013. godine, uz prisutnost 86.683.400 kn dioničkog kapitala, što iznosi 65,09 posto ukupnog temeljnog kapitala Društva. Taj postotak osigurao je normalan rad i pravovaljanost svih odluka donesenih na Skupštini. Uz nazočnost javnog bilježnika, Glavnu skupštinu Društva vodila je Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društva.

Ericsson Nikola Tesla na skupu MIPRO 2013

Ericsson Nikola Tesla na skupu MIPRO 2013

Petodnevni međunarodni skup MIPRO 2013 koji je ove godine u Opatiji okupio preko tisuću ICT stručnjaka i znanstvenika iz tridesetak zemalja završen je 24. svibnja nakon intenzivnog sinergijskog djelovanja okupljenih predstavnika gospodarstva, obrazovanja, znanosti i državne uprave. Kompanija je i ove godine uspješno nastupila na skupu koji podupire od samih početaka.

Ericssonu Nikoli Tesli dva Zlatna ključa za izvozne rezultate u 2012.

Ericssonu Nikoli Tesli dva Zlatna ključa za izvozne rezultate u 2012.

U okviru danas održane 8. Konvencije Hrvatskih izvoznika: "Hrvatski izvoz prije i poslije ulaska u EU” dodjeljene su tradicionalne nagrade „Zlatni ključ” najboljim izvoznicima u 2012.  Ericsson Nikola Tesla pobjednik je u kategoriji velikih kompanija i najbolji je izvoznik u Rusku Federaciju.

eHealth Croatia u Dublinu

eHealth Croatia u Dublinu

Pred više od 3 tisuće medicinskih i IT profesionalaca te pripadnika europskih državnih i regionalnih uprava 13. je svibnja, u Dublinu, započeo ovogodišnji eHealth week. Među 120 tvrtki izlagača nalazi se i izložbeni prostor e-Health Croatia.

Stvara li Hrvatska poduzetnike i zaposlenike budućnosti?

Stvara li Hrvatska poduzetnike i zaposlenike budućnosti?

Povezivanje znanosti i gospodarstva bila je središnja tema ovogodišnjeg trinaestog izdanja poslovno-tehnološke konferencije Microsoft WinDays u Umagu. Na okruglom stolu pod nazivom „Stvara li Hrvatska poduzetnike i zaposlenike budućnosti“ na posljednjem danu konferencije raspravljalo se o temi konkurentnosti i obrazovanja. Sudjelovali su  mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, prof. dr. sc. Ivan Đikić s Buchmann Institute for Molecular Life Sciences, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Saša Zelenika, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva.

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom tromjesečju 2013. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: „Tijekom prvog tromjesečja Ericsson Nikola Tesla nastavio je uspješno poslovati, usmjerivši se na provedbu strateških prioriteta. U našem stalnom fokusu su i aktivnosti vezane za poboljšanje učinkovitosti te optimizaciju troškova kako bi povećali profitabilnost i tržišnu konkurentost. Ostvarili smo solidan rast prihoda od prodaje u iznosu od 35% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od prodaje bilježe rast u svim tržišnim segmentima.”

Ericsson Nikola Tesla dobitnik nagrade Indeks DOPa

Ericsson Nikola Tesla dobitnik nagrade Indeks DOPa

Na 4. nacionalnoj Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju koja se, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, održala 25. travnja 2013. godine u hotelu The Regent Esplanade, svečano su dodijeljene Europske nagrade za DOP i nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Nagrada za e-Poziv

Nagrada za e-Poziv

Hrvatski konzorcij paneuropskog projekta pod nazivom HeERO (Harmonised eCall European Pilot) u kojem je Ericsson Nikola Tesla tehnološki partner dobitnik je posebne nagrade za najuspješniju provedbu i testiranje e-Poziva (e-Call) od svih 9 zemalja koje su uključene u ovaj paneuropski projekt.

60 godina suradnje

60 godina suradnje

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, švedski kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia borave u svom prvom državnom posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojeg su, 17. travnja, obišli i kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

Novo lice kompanijskog web-a

Novo lice kompanijskog web-a

Nakon gotovo desetljeća složenog rada na dva poslužitelja i s dvije različite platforme, internetske stranice Ericssona Nikole Tesle su, u novom dizajnu i uz korištenje novih alata, objedinjene na adresi www.ericsson.hr. Tijekom dosadašnjih 15 godina postojanja kompanijskog web-a, od prošlog stoljeća i vremena kada su naše stranice bile među prvima u hrvatskom javnom internetskom prostoru, sadržaj je nekoliko puta sveobuhvatno prilagođen suvremenim dizajnerskim i strukturalnim trendovima, o čemu jasno svjedoči i priložena ilustracija.

Ericsson preuzima Microsoftov Mediaroom

Ericsson preuzima Microsoftov Mediaroom

Ericsson je s Microsoftom dogovorio preuzimanje njegove kompanije Mediaroom namijenjene rješenjima za TV. Ovim će potezom Ericsson postati vodeći isporučitelj rješenja za IPTV i isporuku sadržaja na različite zaslone, uz tržišni udio od preko 25%. Završetak preuzimanja očekuje se tijekom druge polovice 2013. godine.

Obavijest o sazivanju Glavne skupštine Društva

Temeljem članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, donio je dana 9. travnja 2013. godine odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati 28. svibnja 2013. godine, u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

Novi izvozni ugovor Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma

Novi izvozni ugovor Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma

Ericsson Nikola Tesla, vodeći regionalni isporučitelj komunikacijskih rješenja i BH Telecom, najveći telekom operator u Bosni i Hercegovini, potpisali su ugovor vezan uz modernizaciju paketske jezgrene mreže ovog operatora vrijedan 10 milijuna kuna.

Višestruki dobitnik nagrade Zlatni indeks

Višestruki dobitnik nagrade Zlatni indeks

Zlatni indeks je nagrada koja se dodijeljuje za društveno odgovorno poslovanje usmjereno studentskoj populaciji. ETK Ljetni Kamp laureat je u kategoriji organizacije projekata od strane poduzeća za studente, a kompanija Ericsson Nikola Tesla nagrađena je za najbolji imidž prema percepciji studenata i Grand Prix-em za velika poduzeća.

Potpisani sporazumi o suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Ekonomskim Fakultetom u Rijeci

Potpisani sporazumi o suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Ekonomskim Fakultetom u Rijeci

Danas su u prostorijama Primorsko-goranske županije potpisana dva sporazuma o poslovnoj suradnji na području regionalnog razvoja i infrastrukture ove županije. Prvi sporazum je mr. sc Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisala s prof.dr.sc. Vidojem Vujićem, obnašateljem dužnosti župana PGŽ. Drugi je, s istim ciljem, potpisala s prof.dr.sc. Herijem Bezićem, dekanom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Konferencija Trendovi u telekomunikacijama i medijima

Konferencija Trendovi u telekomunikacijama i medijima

U Zagrebu je 22. siječnja održana konferencija o trendovima u komunikacijama i medijima, u suradnji časopisa Lider i revizorske kuće PricewaterhouseCoopers. Okupila je respektabilan broj sudionika iz ovih industrija uz zanimljiva predavanja te okrugli stol koji je okupio vodeće čelne ljude navedenih industrija u Hrvatskoj.

Ericsson dobio nagradu „Proizvod godine"

Ericsson dobio nagradu „Proizvod godine

Ericsson je osvojio nagradu “Proizvod godine” za novu 3E* kvalitetu digitalnih, naprednih pretvarača istosmjerne struje (DC/DC) tipa BMR456 i BMR457 namijenjenih za ugradnju na sabirnici. Nagradu je dodijelio časopis Electronic Products koji je vodeća publikacija za inženjere-projektante elektroničkih uređaja

70. obljetnica smrti Nikole Tesle

70. obljetnica smrti Nikole Tesle

Nikola Tesla, genij vizionarskog uma, istraživač i znanstvenik svjetskoga glasa u području elektrotehnike, čovjek koji je do neprepoznatljivosti unaprijedio našu suvremenu svakodnevicu, rodio se 1856. godine u Smiljanu kod Gospića, a umro 7. siječnja 1943. u New Yorku.