ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson će isporučiti prvu EDGE mrežu u Africi

Korporacija Ericsson će Scancomu, vodećem telekomunikacijskom operatoru u Gani, prema ugovoru vrijednom 32 milijuna dolara, isporučiti opremu i usluge vezane uz GSM mobilnu mrežu. 

Ovaj ugovor će osigurati Wireless Application Protocol (WAP) i Multimedia Messaging Service (MMS) funkcionalnosti putem prve afričke mreže s EDGE mogućnostima. EDGE usluge bit će dostupne korisnicima u budućnosti.
Scancom, podružnica Investcoma, korporacije s podružnicama u 8 afričkih i bliskoistočnih zemalja već upravlja s 67% tržišnog udjela u Gani. Ovaj operator kontinuirano jača svoj položaj te proširuje niz usluga koje nudi klijentima. Prošli tjedan je uveden i novi sustav telefonskih brojeva u skladu s rastućim brojem pretplatnika, a obnovljena oprema osigurat će učinkovit budući rad. 
Narudžba nove opreme od strane Ericssona omogućit će ovome operatoru dodatni kapacitet, ponudu novih usluga klijentima, kao i novu razinu pouzdanosti – potencijal za daljnje širenje njihove mreže, bolji od bilo kojeg afričkog konkurenta.
Ugovor je potpisan u veljači ove godine, a isporuka će započeti u svibnju. Ugovor nije vezan samo za opremu, koja uključuje komutacijski dio (MSC) i čvorove za kontrolu i upravljanje radijskim baznim postajama (BSC), već i usluge koje omogućuju integraciju cjelokupne opreme u postojeću mrežu uz najviše performanse.
“Predano ustrajemo na putu uvođenja najnovije mobilne tehnologije u Gani te konstantno poboljšavamo mrežnu pokrivenost i kvalitetu”, kaže Ahmad Farroukh, generalni direktor Scancoma. “Ericsson je vodeći globalni isporučitelj mobilnih rješenja, a broj jedan je i u podsaharskoj Africi”.
“Ugovor potvrđuje Ericssonovo vodstvo na afričkom GSM, MMS i EDGE tržištu, gdje trenutno držimo oko 40% tržišnog udjela”, kaže Jan Embro, potpredsjednik uprave i generalni direktor Ericssonove tržišne jedinice Južna Afrika.

Kompanijske komunikacije 
Ericssona Nikole Tesle

 

 

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007