ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Svečano otvoren MIPRO

U Opatiji je svečano otvoren MIPRO, 26. međunarodni skup iz područja informacijske i telekomunikacijske tehnologije i elektronike. Skup je pozdravio Dr Rajko Pfaff, predsjednik MIPRO HU (Hrvatske udruge za mikroprocesorske, procesne i informacijske sustave, mikroelektroniku i elektroniku), tradicionalnog organizatora MIPRO-a i zamjenik predsjednika Ericsson Nikole Tesle. Nazočne je pozdravila i Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i veza, čije je Ministarstvo pokrovitelj MIPRO-a. Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Hrvatskog telekoma obratio se prisutnima u ime glavnog sponzora. Potom je Slavko Linić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, pod čijim se pokroviteljstvom održava ovogodišnji MIPRO, otvorio skup.

Uslijedio je plenarni rad od strane vodećih čelnika kompanija iz ovoga područja. Dr Dalibor Vrsalović, potpredsjednik Intel Online Services održao je predavanje na temu trendova i perspektiva za informacijske tehnologije u gospodarstvu. Slijedila su izlaganja Ivana Vidakovića, glavnog direktora IBM Hrvatska o tehnološkom pogledu u budućnost i Davora Majetića, izvršnog direktora Microsofta, o Microsoftovoj ulozi u digitalnoj dekadi.

U organizaciji MIPRO-a Ericsson Nikola Tesla ima značajnu ulogu, a sudjeluje i u drugim raznovrsnim aktivnostima ovoga skupa. Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle nastupit će na konferenciji "Računala u telekomunikacijama", čiji je voditelj Stjepan Golubić iz Ericssona Nikole Tesle, s početkom u četvrtak, 22. svibnja. Ericsson Nikola Tesla isti dan organizira i okrugli stol "Nove tehnologije u komunikacijama posebnih namjena". Osnovna svrha održavanja ovog okruglog stola je poticaj što boljoj suradnji Vladinih institucija, znanstvenih ustanova i domaćih proizvođača, isporučitelja opreme te svih vrsta komunikacijskih i informacijskih usluga, radi osuvremenjivanja komunikacijskih i informacijskih sustava Vlade i Oružanih snaga RH. U okruglom stolu posvećenom Liberalizaciji telekomunikacijskog tržišta i novom zakonu o telekomunikacijama i informatici sudjelovat će članovi radne skupine za izradu novog Zakona predvođeni Tatjanom Holjevac. U radu okruglog stola sudjelovat će Miroslav Kantolić, član radne skupine i Jasna Glavaš, moderator, oboje iz Ericssona Nikole Tesle. Uz navedeno, kompanija se predstavila i izložbenim aktivnostima: paketom koji uključuje rješenja za mobilni Enterprise, mobilno poslovanje pod nazivom "Demo Package MD110 Remote & Mobile Office", kao i Ericssonovim rješenjem "Ethernet DSL Access (EDA)" koje omogućuje istovremeno pružanje podatkovnih, govornih i video usluga krajnjim korisnicima, pri čemu je pristup višeuslužnoj mreži realiziran korištenjem DSL i Ethernet prijenosnih tehnologija.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

t.gif (43 bytes)
[Dr Rajko Pfaff, predsjednik MIPRO HU, pozdravlja skup]
t.gif (43 bytes)
[Slavko Linić, potpredsjednik Vlade RH, otvara MIPRO]

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007