ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)

Mobilkom Austria izabrao Ericsson za proširenje UMTS mreže


Korporacija Ericsson ugovorila je s operatorom Mobilkom Austria isporuku baznih stanica u sklopu širenja njihove UMTS mreže. Okvirni ugovor traje do 2007. godine, a isporuka baznih stanica će započeti odmah.
 

Ugovor uključuje sveobuhvatnu korisničku podršku koja će omogućiti visoku razinu potpore od strane isporučitelja. Ericsson će omogućiti zajamčenu razinu usluge s ciljem osiguravanja performansi mreže s obzirom na funkcionalnost hardvera i softvera. Ericsson će osigurati trajni pristup najnovijim inačicama softvera putem njegove usluge pretplate na softversku bazu. 
“Ericsson je ponosan što je isporučitelj UMTS-a Mobilkomu Austria”, kaže Kristian Teär, predsjednik Ericssonove tržišne jedinice Njemačka, Austrija i Švicarska. “Ericsson će, kao lider u mobilnim mrežama, Mobilkomu Austria osigurati inovativne UMTS strategije uz prvoklasnu potporu te najsuvremeniju tehnologiju u području mobilnih mreža 
“Od nas se, kao vodećeg austrijskog operatora, očekuje vrhunska kvaliteta i pouzdanost. Ovo je razlog zbog kojeg je Mobilkom Austria izabrao Ericsson, jednog od najboljih isporučitelja sustava nove generacije mobilnih komunikacija, UMTS-a. Najvažniji kriterij bila je snažna opredijeljenost prema UMTS tehnologiji. Ericsson je već u travnju 2003. godine Mobilkomu Austria omogućio ponudu UMTS temeljenih usluga svojim korisnicima, po prvi puta u Austriji“, kaže Dr. Boris Nemšić, predsjednik uprave Mobilkoma Austria i tehnički direktor za bežičnu telefoniju u Telekomu Austria.
Mobilkom Austria je u lipnju 2001, potpisao jedan od prvih UMTS ugovora s Ericssonom. Prva izvedba sastojala se od temeljne mreže i baznih stanica (UTRAN) i završena je u rujnu 2002. Do kraja 2003. godine Mobilkom Austria pokrio je oko 50% austrijskog stanovništva nacionalnom radio mrežom.

Kompanijske komunikacije 
Ericssona Nikole Tesle

 

 

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007