ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Austrijski operator ONE izabrao korporaciju Ericsson
za isključivog isporučitelja UMTS radio mreže 

Austrijski mrežni operator ONE izabrao je korporaciju Ericsson za isključivog dobavljača njegove UMTS radio pristupne mreže. Ericsson će isporučiti bazne stanice i dodatnu opremu za nacionalnu 3G mrežu operatora ONE u Austriji. Ugovor je vrijedan oko 160 milijuna eura. 
Ericsson će isporučiti cjelokupni hardver i softver za bazne stanice i opremu za kontrolu pristupa mreži. Ericsson je isporučitelj i partner ovog operatora u izgradnji UMTS (WCDMA) radio mreže od srpnja 2001. U drugoj polovici 2004. godine cijela UMTS radio pristupna mreža će sadržavati Ericssonove elemente mreže.
Ova UMTS radio mreža je rješenje spremno za buduće potrebe jer je već pripremljena za migraciju prema HSDPA (high-speed downlink packet access), novu evoluciju 3G mreža. Današnja mreža već nudi promet od 384 kbit/s što omogućuje najbolju kvalitetu i funkcionalnost usluga i aplikacija poput video telefonije, video streaminga i brzi download podataka. 
“Vrlo cijenimo to što je ONE izabrao našu korporaciju za isključivog isporučitelja njihove UMTS radio mreže što dodatno snaži dugoročni odnos i partnerstvo ONE-a i Ericssona”, kaže Kristian Teär, predsjednik Ericssonove tržišne jedinice Njemačka, Austrija i Švicarska i dodaje: “ONE će profitirati od ove investicije u najsuvremeniju UMTS tehnologiju”.
“Suradnja s Ericssonom kao jedinim dobavljačem UMTS radio mrežnih sustava donosi nam niz ekonomskih i logističkih koristi”, kaže generalni direktor Jørgen Bang-Jensen.

Kompanijske komunikacije 
Ericssona Nikole Tesle

 

 

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007