ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)

Osnovana Udruga za projekt menadžment, PMI ogranak Zagreb, Hrvatska

U ponedjeljak, 3. svibnja 2004, na FER-u je održana osnivačka skupština Udruge za projekt menadžment, PMI ogranak Zagreb, Hrvatska (PMI Zagreb, Croatia Chapter). Ova udruga je hrvatski ogranak Project Management Institute-a (PMI), međunarodne organizacije osnovane 1969. godine u SAD-u. PMI je vodeća globalna dobrovoljna i neprofitna organizacija iz ovoga područja, a udružuje članove na temelju zajedničkog strukovnog interesa i broji preko 125,000 članova širom svijeta.

Na osnivačkoj skupštini je usvojen Statut Udruge i izabran Izvršni odbor Udruge. Ključnu osnivačku i pokretačku ulogu u Udruzi ima upravo tim iz Ericssona Nikole Tesle. Za predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Siniša Krajnović, pomoćnik direktora te rukovoditelj jedinica za Istraživačko-razvojne operacije i za Nove programe u Institutu Ericssona Nikole Tesle, a u Izvršnom odboru se, uz stručnjake s FER-a i iz vodećih hrvatskih tvrtki nalazi i Ljiljana Čondrić, rukovoditeljica Projektnog ureda u Ericssonovoj tržišnoj jedinici Srednja Europa. Član Izvršnog odbora je i naš bivši djelatnik, Armin Hamidović, rukovoditelj Projektnog ureda u Ericssonovoj razvojnoj kompaniji u Dublinu.
Najznačajniji ciljevi Udruge su promoviranje projekt menadžmenta, stalni razvitak i unaprjeđenje struke projekt menadžmenta, kao i razvijanje kvalitete rada na projektima te poboljšanje produktivnosti. Neke od planiranih aktivnosti Udruge su edukacija iz područja djelatnosti udruge te povezivanje sa srodnim društvima i udrugama u zemlji i inozemstvu, kao i uspostavljanje te održavanje aktivnih odnosa s drugim društvenim organizacijama, javnim ustanovama i državnim tijelima. Udruga će uz to pružati tehničku potporu za potrebe članstva te davati edukaciju za stjecanje stručne potvrde Project Management Professional (PMP), kojeg dodjeljuje PMI.

Više o PMI-u i certifikatu Project Management Professional (PMP), osobito popularnom među voditeljima projekata u sferi ICT-a, pročitajte na http://www.pmi.org . Više o ovoj temi u sljedećem broju "Komunikacija".

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

 

[Logotip Udruge za projekt menadžment]

[S lijeva na desno: Robert Arbanas, Siniša Krajnović i Ljiljana Čondrić]

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007