ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
 


Novi posao u Bjelorusiji vrijedan preko 15 milijuna dolara

Ericsson Nikola Tesla je upravo potpisao dva ugovora za kupca iz Bjelorusije, vrijedne 15,1 milijuna dolara. Prvi ugovor, vrijedan 13,7 milijuna dolara, odnosi se na proširenje mobilne GSM mreže i uvođenje sustava GPRS i WAP, dakle, 2,5 generacija mobilne telefonije.

Mobilni sustav GPRS, uz dosadašnju mogućnost prijenosa govornih informacija, osigurava putem WAP-a i komunikaciju podacima te prijenos multimedije u pokretu kao i stalni dostup neovisno o vremenu i mjestu gdje se nalazi korisnik. Istodobno riječ je i o potpuno novome načinu pristupa uslugama koji omogućuje velike brzine komunikacije. Iako nove generacije mobilne telefonije znače za operatore veliko proširenje poslovnih mogućnosti, za krajnjega korisnika pojam nove mobilne tehnologije ostat će i dalje mobilni telefon, jednostavan za rukovanje, ali s mogućnostima maloga osobnog računala.
Sustav GPRS, koji će uskoro biti dostupan i korisnicima u Bjelorusiji, nužan je korak na putu prema 3G (trećoj generaciji mobilnih sustava) tj. mobilnome Internetu.
Ericsson Nikola Tesla će ovaj veliki ugovor realizirati do kraja 2002. godine.

Ugovor o pružanju usluga podrške kupcu

Drugi ugovor, koji je ova hrvatska kompanija potpisala s bjeloruskim operatorom odnosi se na pružanje usluga podrške koji kupcu osigurava kvalitetu rada mreže i sustava. Ugovor je potpisan na rok od pet godina s tim da godišnja vrijednost usluga iznosi 1,4 milijuna dolara.

Marketinško komuniciranje i odnosi s javnošću
Ericssona Nikole Tesle

Tehnička podrška

©Copyright    

09-05-2002