ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)
[Uz Stjepana Mesića, predsjednika države, Ake Enella, predsjednika naše kompanije i Ivu Čovića, predsjednika Uprave HEP-a sa suradnicima, na svečanosti su bili nazočni prof. dr. Ivo Banac, ministar zaštite okoliša i prostornoga uređenja, mr. Neven Mimica, ministar za europske integracije, dr. Biserka Cvjetičanin, zamjenica ministra kulture i mr. Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i veza te Milan Jurković, župan Ličko-senjske županije i Milan Kolić, gradonačelnik Gospića.]
t.gif (43 bytes)
[Prvonagrađeni likovni rad bio je portret Nikole Tesle, autora Kristijana Delača iz 6a razreda OŠ Dr. Jure Turića. Nagradu, mobilni telefon T200, sponzorirao je SonyEricsson, a mladi slikar je dobio i prigodni poklon paket naše kompanije.]
t.gif (43 bytes)
[Ivo Čović i Ake Enell uručuju ravnateljici Muzeja Like Internet kiosk kao poklon..]
t.gif (43 bytes)
[Ispred kuće Nikole Tesle. Kruh i sol u našim je krajevima uvijek bio znak dobrodošlice.]
t.gif (43 bytes)
[U obnovi se poštuju stroga restauratorska načela. Ake Enell, Gordana Kovačević i Milivoj Pejković u društvu s Josefom Winatzerom, predsjednikom Uprave VIPneta]
t.gif (43 bytes)

 

t.gif (43 bytes)


Svečano obilježena 60-godišnjica smrti Nikole Tesle, velikana čije ime s ponosom nosimo u imenu naše kompanije

ZAJEDNIČKI ZA NAPREDAK TESLINA RODNOGA KRAJA

U petak 17. listopada, u obnovljenome i sunčanom Gospiću, u prisustvu Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske i ostalih visokih dužnosnika iz Republike, županije Ličko-senjske i grada Gospića svečano je obilježena 60-obljetnica smrti Nikole Tesle ((1856.-1943.). Svečanosti su prisustvovali i članovi najužega menadžmenta Ericssona Nikole Tesle i HEP-a, na čelu s predsjednicima Åke Enellom i Ivom Čovićem.
Organizatori toga događaja bili su kompanija Ericsson Nikola Tesla i Hrvatska elektroprivreda (HEP) koji su, kao baštinici Teslinih izuma i patenata, odlučili zajednički organizirati obilježavanje ove značajne obljetnice. Bio je to povod i za uručivanje vrijednih donacija namijenjenih osnovnim i srednjim školama iz Gospića i Otočca te Muzeju Lika iz Teslina rodnoga kraja.

Nikola Tesla, rođen u Smiljanu pokraj Gospića, bio je genijalni vizionarski um, istraživač i znanstvenik svjetskoga glasa u području elektrotehnike i energetike, čovjek koji je za prirodne znanosti u 20. stoljeću, pogotovo za njihovu praktičnu primjenu na dobrobit cjelokupnoga ljudskog roda, učinio kao rijetko tko.

Svečani program odvijao se u Gimnaziji Gospić, a uzvanicima su se obratili Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, Milan Jurković, župan Ličko-senjske županije, Åke Enell, predsjednik naše kompanije i Ivo Čović, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede. Nakon toga održana je multimedijalna prezentacija "Nikola Tesla - veliki čovjek iz male Hrvatske"

Uzvanici su također prisustvovali proglašenju najboljih likovnih i literarnih radova vezanih uz lik i djelo Nikole Tesle koje su ostvarili učenici OŠ Dr. Jure Turića i Gimnazije Gospić, te nastupu Folklorne sekcije spomenute osnovne škole.

Nakon svečanoga programa organiziran je posjet rodnoj kući Nikole Tesle u Smiljanu.

Vrijedne donacije kulturno-obrazovnim ustanovama u rodnome kraju Nikole Tesle

Svjesni potrebe i svoje društvene odgovornosti kao uspješni gospodarski subjekti, kompanija Ericsson Nikola Tesla i Hrvatska elektroprivreda u povodu obilježavanja 60-obljetnice smrti Nikole Tesle donirali su vrijednu računalnu opremu obrazovno-kulturnim ustanovama iz Ličko-senjske županije.
Riječ je o kompjutorskim radionicama (suvremena računalna i foto oprema) namijenjenim Gimnaziji Gospić, osnovnim školama Dr. Jure Turića iz Gospića te Zrinskih i Frankopana iz Otočca kao i Internet kiosku za potrebe Muzeja Like.
Donacije naše kompanije i HEP-a ponajprije su okrenute potrebama mlade generacije. One su motivirane željom da se mladima olakša i ubrza uključenje u informatičko društvo koje je sinonim za brže i lakše stjecanje te podjelu novih znanja kao i spremnost na promjene. U međunarodnoj godini informatičke održivosti, ETK i HEP na ovaj su način željeli pridonijeti unaprjeđenju društvenoga i gospodarskog razvoja Teslina kraja, pridonijeti održivom razvoju kao temelju budućnosti sadašnje i svih nadolazećih generacija.

Ravnateljima Gimnazije i Strukovne škole iz Gospića, osnovnih škola iz Gospića i Otočca, te ravnateljici Muzeja Like donacije su uručili Åke Enell i Ivo Čović.

Predsjednici ETK i HEP-a također su uručili nagrade prvoplasiranim učenicima OŠ Dr. Jure Turić i Gimnazije Gospić koji su sudjelovali u natječaju likovnih i literarnih radova inspiriranome Nikolom Teslom.

U pohodu rodnoj kući Nikole Tesle

Nakon završetka svečanoga programa svi uzvanici posjetili su rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanu koja se obnavlja, a tu su dočekani kao dobrodošli gosti.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

t.gif (43 bytes)
[Josip Moser, savjetnik u uredu predsjednika Uprave HEP-a, održao je zanimljivu i poučnu multimedijalnu prezentaciju o životu, otkrićima i patentima Nikole Tesle]
t.gif (43 bytes)
[Stjepan Mesić u svome govoru pozvao je mlade da ostanu na tlu gdje su rođeni i ostvare snove Nikole Tesle]
t.gif (43 bytes)
[Ake Enell uručuje prvu nagradu za literarni rad. Prvonagrađena je Katarina Muhar iz 4 a razreda gospićke Gimnazije. Mada autorica dobila je suvremeni mobilni uređaj T600 koji je sponzorirao SonyEricsson kao i paket  prigodnih poklona kojim ju je nagradila naša kompanija.]
t.gif (43 bytes)
[Članovi folklorne sekcije OŠ Dr. Jure Turića toplo su pozdravili visoke goste i izveli niz narodnih ličkih pjesama i plesova.]
t.gif (43 bytes)
[Rodna kuća Nikole Tesle u Smiljanu  u fazi je obnove.]
t.gif (43 bytes)

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007