ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Održan okrugli stol "e-Hrvatska kao jedan od preduvjeta konkurentnosti"

U sklopu 9.financijskog foruma i 4.e-busines foruma održan je okrugli stol

"e-Hrvatska kao jedan od preduvjeta konkurentnosti"

U radu foruma sudjelovali predstavnici naše kompanije: Ake Enell, predsjednik kompanije, i Gordana Kovačević, potpredsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla

U sklopu 9. financijskog foruma i 4.e-business foruma održan je okrugli stol "e-Hrvatska kao jedan od preduvjeta konkurentnosti". U prvom dijelu foruma izlagali su Åke Enell, predsjednik kompanije Ericsson Nikola Tesla, Miroslav Kovačić, državni tajnika Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, i Wolfgang Lehofer iz Europske komisije iz Bruxellesa.

U svom izlaganju Ake Enell, predsjednik ETK, istaknuo je važnost koju elektroničko poslovanje ima u svijetu. O tome govori i činjenica da su prošle godine u SAD-u tzv. e-investicije iznosile 13,5% američkog BDP-a, a rastući trend se nastavlja i dalje, rekao je Ake Enell. "I Hrvatska će, da bi se priključila modernom društvu, kojem teži, morati još snažnije razvijati e-busines okruženje i moderne on -line javne usluge, odnosno povećati broj usluga državne administracije dostupnih putem Interneta. Ericsson Nikola Tesla kao regionalni ICT lider spreman je svoje iskustvo i znanje podijeliti s hrvatskim društvom." - istaknuo je Ake Enell. Osim toga, predstavio je iskustva projekta e-zdravstvo koji se probno već provodi u Hrvatskoj i koji je već donio određene uštede, a u kojem sudjeluju stručnjaci kompanije Ericsson Nikola Tesle.

Miroslav Kovačić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku izložio je skupu projekt "e-Hrvatska 2007", čiji je cilj modernizirati javne usluge, potaknuti produktivnost i stvoriti povoljno okruženje za privatne investicije i zapošljavanje, te omogućiti svakome da sudjeluje u globalnom informacijskom društvu. Istaknuo je kako u implementaciji projekta "e-Hrvatska 2007" ima dosta prostora za javno-privatno partnerstvo, posebice u segmentu informatizacije obrazovnog, zdravstvenog i pravosudnog sustava.

Na okruglom stolu, koji je održan u nastavku, sudjelovali su Tatjana Holjevac (MMPRIR), Diana Šimić (Središnji državni ured za e-Hrvatsku), Gordana Kovačević (ETK), Ivo Špigl (Perpetuum Mobile), Davor Jardas (SAP), Ivan Vidaković (Nacionalno vijeće za konkurentnost), Damir Gojmerac (Fina).

Gordana Kovačević je tijekom diskusije naglasila kako vjeruje da će Hrvatska Vlada i ministarstva prepoznati snagu Ericsson Nikole Tesle u području informacijsko komunikacijskih tehnologija, jer naša je kompanija zahvaljujući visokim kompetencijama stručnjaka i njihovoj kreativnosti te načinu rada prepoznata u korporaciji Ericsson. Naime, dobili smo odgovornost i lidersku ulogu u vođenju e-business projekata na razini korporacije, istaknula je Gordana Kovačević. Optimistično je govorila o projektu e-Hrvatska jer smatra da kvalitetna e-rješenja već imamo, pa je potrebno stvoriti uvjete za njihovu brzu implementaciju. Istaknula je potrebu masovne primjene širokopojasnog pristupa Interentu, kao jednog od bitnih preduvjeta e-projekata. Na kraju je pozitivno ocijenila inicijative Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, kojima se potiče izgradnja prosperitetne Hrvatske kroz informatizaciju društva za boljitak svih nas.

Kompanijske komunikacije

 

Tehnička podrška

©Copyright    

19.05.2004.