ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson i Econet ugovorili proširenje GSM mreže u Nigeriji vrijedno 110 milijuna dolara

Korporacija Ericsson i Econet Wireless Nigeria potpisali su ugovor vezan uz proširenje GSM mreže vrijedan 110 milijuna dolara. Nakon ovoga proširenja, mreža operatora će pokrivati veće geografsko područje, a kapacitet će biti udvostručen.

Ericsson će isporučiti temeljnu i radio mrežnu opremu. Prva faza projekta već je ostvarena, a pošiljka opreme za drugu fazu upravo je započela.

Ericssonovo proširenje mreže Econetu će osigurati fleksibilnu i robusnu mrežu koja će podržati brzi rast pretplatnika i omogućiti jednostavno uvođenje novih usluga. Econet trenutno ima više od milijun pretplatnika širom zemlje. Podizanje kapaciteta je naročito važno u područjima s velikim prometom poput Lagosa, Port Harcourta, Abuja i Kadune, kao i u drugim gusto naseljenim područjima.

"Ericsson je ostvario ulogu vodećeg isporučitelja rješenja u području mobilnih komunikacija globalno, a broj jedan je i u podsaharskoj Africi", kaže v.d. generalnog direktora Econeta, Boye Olusanya. "Svojim kupcima želimo isporučiti uslugu koja posjeduje željenu kvalitetu i upravo stoga smo izabrali rad s ovim vodećim isporučiteljem opreme i rješenja".

Afrika je područje koje je vrlo prikladno za mobilne ili satelitske komunikacije i sofisticirane usluge ove vrste osvajaju značajan udio na tržištu za razliku od korištenja fiksnih linija.

"Imamo odlične poslovne odnose s Econet Wireless Nigeria, tvrtkom koja je predana postizanju svjetskih standarda i usredotočena na osiguravanje kvalitetnih telekomunikacijskih rješenja u Nigeriji", kaže Jan Embro, u Ericssonu zadužen za podsaharsko područje. "Ericssonova predanost isporučivanju telekomunikacijske infrastrukture u Nigeriji čini ovaj ugovor još jednim značajnim korakom u ovoj važnoj misiji".

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007