ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson i Cisco surađuju na isporuci rješenja operatorima fiksne telefonije

Ericsson, telekomunikacijski lider i Cisco Systems Inc., lider u Internet umrežavanju, objavili su potpisivanje ugovora o strateškom savezu s ciljem ponude združenih rješenja tržištu fiksnih komunikacija. Višegodišnji ugovor između Ericssona i Cisco Systemsa osigurat će carrier class IP temeljena rješenja, koja uključuju i profesionalne usluge operatorima te omogućiti brzo usvajanje učinkovitijih i profitabilnijih višeuslužnih mreža. Obje kompanije će, kao dio ugovora, zajednički definirati, integrirati i ponuditi rješenja za višeuslužne mreže.

"Svijet telefonije, podataka i multimedijskih komunikacija nastavlja se sjedinjavati, a osiguravatelji usluga fiksnih mreža moraju isporučivati raznovrsne aplikacije i usluge uz istovremeno minimiziranje cjelokupnih troškova mreže", kaže Carl-Henric Svanberg, predsjednik i generalni direktor Ericssona. "Cisco Systems i Ericsson dijele viziju izgradnje najsnažnijih i najučinkovitijih IP temeljenih višeuslužnih mreža te stvaranja novih prihoda kupcima uz istovremenu zaštitu njihovih postojećih investicija u informatičku i telekomunikacijsku infrastrukturu".

"Kada smo istražili tržišne mogućnosti, ustanovili smo da će snažnija suradnja Cisco Systemsa i Ericssona pomoći ubrzavanje razvoja profitabilnih usluga od kojih će koristi imati naši kupci, kao i obje kompanije. Postoji golema sinergija među našim vizijama IP temeljenih, višeuslužnih mreža i očekujemo obostrane koristi ovoga saveza", kaže John Chambers, predsjednik i generalni direktor Cisco Systemsa.

Razvoj višeuslužnih mreža je izvrsna mogućnost za ponudu novih usluga u fiksnim mrežama i ubrzavanje rasta prihoda. Savez se temelji na Ericssonovoj vodećoj ulozi u višeuslužnim mrežama i sistem integraciji uz liderstvo Cisco Systemsa u IP usmjeravanju (routing) i Ethernetu. Ugovor donosi tehničko znanje i tržišno iskustvo te nudi jedinstvene prednosti operatorima i smanjuje im rizik u modernizaciji postojećih mreža.

Ericsson i Cisco su vrlo zadovoljni činjenicom da značajni operatori poput Telefónice i Telstre već pokazuju interes za suradnju.
"Korištenje IP tehnologije u našoj mreži u skladu je s našim ciljem -višeuslužnim mrežama koje će moći prenositi sve vrste informacija i stimulirati ponudu novih usluga, odgovora na želje naših klijenata te omogućiti predviđanje budućih potreba. Suradnja Ericssona i Cisco Systemsa ujedinjuje znanje o tehnologijama, mogućnost sistem integracije te lokalno temeljene resurse što će omogućiti ambiciozne evolucijske projekte naše postojeće mreže prema novoj generaciji mreža," kaže César Alierta, predsjednik i generalni direktor Telefónice.
"Savez Ericssona i Cisco Systemsa omogućit će nam efikasan i troškovno učinkoviti prijelaz kroz potrebne promjene koje su dio evolucije naše mreže prema IP/paketski temeljenoj mrežnoj infrastrukturi", kaže Ted Pretty, generalni direktor Telstrine jedinice za inovaciju tehnologija i proizvoda. "Očekujemo smanjenje troškova rada i mogućnost povećanog prihoda zbog brže i učinkovitije ponude novih usluga na tržištu".

Temeljna mrežna rješenja koja će ponuditi ovaj strateški savez usmjerena su prema klasičnoj telefoniji te novim multimedijskim uslugama, a bit će temeljena na Ericssonovoj listi ENGINE proizvoda i Ciscovim temeljnim proizvodima za usmjeravanje. Ponuda širokopojasnog pristupa temeljit će se na javnoj Ethernet mreži putem DSL-a, a koristit će Ericssonov IP temeljen pristupni multipleksor za digitalnu pretplatničku liniju (DSLAM), Ericssonov IP Service Engine te Ciscova Ethernet pristupna rješenja i Ethernet preklopnike.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

 

 

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007