ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
 


Novi izvozni ugovori Ericssona Nikole Tesle

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle u Sudanu vrijedan 12 milijuna eura

Ericsson Nikola Tesla je, u suradnji s Ericssonovom tržišnom jedinicom Sjeverna Afrika, potpisao sa Sudan Telecomom, jedinim državnim operatorom fiksne telefonije u Sudanu, ugovor o velikom proširenju fiksne mreže. Ugovor je vrijedan oko 12 milijuna eura.

Na temelju kratke, ali uspješne suradnje Sudan Telecom je ove godine potvrdio svoje povjerenje i zadovoljstvo realizacijom dosadašnjega posla s ovom hrvatskom kompanijom potpisavši sada novi ugovor. Riječ je o isporuci, montaži i ispitivanju opreme za proširenje pet postojećih AXE centrala u ovoj sjevernoafričkoj zemlji te postgarancijskom održavanju mreže.

Važno je napomenuti da je s obzirom na veliki broj kupaca i zemalja s jedne, te kompetentnosti svojih stručnjaka s druge strane, Ericsson Nikola Tesla početkom prošle godine dobio odgovornost na razini korporacije Ericsson kao Back Office u spomenutoj tržišnoj jedinici, za fiksnu telefoniju na tržištu Sjeverne Afrike. U proteklih godinu dana sklopljeni su vrijedni ugovori u Sudanu, Keniji i Eritreji, a ulažu se napori za otvaranje poslova u još nekim zemljama na ovome području.

Poslovi Ericssona Nikole Tesle za Crnu Goru vrijedni 9,5 milijuna eura

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle ugovorili su ovih dana više ugovora s crnogorskim Telekomom, operatorom fiksne i Monetom, operatorom mobilne telefonije. Ukupna vrijednost novih poslova kompanije na tržištu Crne Gore je 9,5 milijuna eura što govori o nastavku dobrih, dugogodišnjih partnerskih odnosa s kupcima iz Crne Gore.

S Telekomom Crne Gore ugovorena je isporuka opreme za fiksnu telefoniju potrebne za proširenje kapaciteta u gradovima Podgorici i Beranama, te ugovor o pružanju usluga podrške za fiksnu mrežu ovoga operatora.

S Monetom, GSM operatorom iz Crne Gore, potpisan je ugovor vrijedan 7,4 milijuna eura, a riječ je o proširenju i modernizaciji tj. uvođenju novih funkcionalnosti u postojeću mrežu ovoga operatora te uslugu izobrazbe stručnjaka Moneta.

Oba ugovora potpisali su Thomas Svanefalk, direktor Izvoza u Ericssonu Nikoli Tesli i Milan Perović, izvršni direktor Telekoma Crne Gore, odnosno, Miodrag Ivanović, izvršni direktor Moneta.

Valja također naglasiti da je Ericssonov sustav GPRS, od početka svibnja, na probnome radu u Monetovoj mreži. Nakon testiranja funkcionalnosti i ekonomske isplativosti sustava postoje dobri izgledi da Monet na jesen ugovori isporuku 2,5 generaciju mobilne telefonije.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007