ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson Nikola Tesla uručio Internet kiosk 
OŠ Janka Draškovića iz Zagreba za najbolju Internet stranicu posvećenu mladima i Europi

Povodom obilježavanja Europskog tjedna, od 4. do 11. svibnja, Ministarstvo za europske integracije u suradnji s CARNetom, po drugi puta je organiziralo natjecanje osnovnih i srednjih škola u izradi Internet stranica posvećenih sadržajima vezanim uz Europsku uniju i Internet pod nazivom LOGIN@EUROPE. Predsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Ake Enell uručio je glavnu nagradu pobjedničkoj ekipi, Internet kiosk, na svečanosti 8. svibnja,2003. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Svečanost dodjele nagrada prenosila se izravno putem Interneta.

Cilj natjecanja bio je potaknuti učenike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj na izradu Internet stranica koji povezuju sljedeće sadržaje: mladi, Europska unija i Internet, s naglaskom na djelovanje Europske unije na interaktivan način. Sve Internet stranice ocijenilo je stručno povjerenstvo koje se sastojalo od predstavnika Ministarstva za europske integracije, CARNet-a, te predstavnika sponzora. Iz naše kompanije u radu povjerenstva sudjelovao je Daut Damarija, voditelj web tima Ericssona Nikole Tesle. Kriteriji za ocjenjivanje bili su: obuhvaćenost zadanih tema - mladi, Internet, Europska unija i njihova povezanost, vizualni izgled, preglednost i brzina učitavanja stranice.

Posebnu nagradu za osnovne škole dobila je Osnovna škola Veliki Bukovac iz Ludbrega. Na svojim stranicama su predstavili mnoštvo kreativnih radova svojih učenika posvećenih ovoj temi. Treća nagrada pripala je Gimnaziji Ivana Zakmardija iz Križevaca, a druga nagrada Medicinskoj školi Ante Kuzmanića iz Zadra. Prvu nagradu je ove godine osvojila Osnovna škola Janka Draškovića iz Zagreba. Atraktivne stranice ovog mladog tima rađene su najsuvremenijim alatima, a pobjednička ekipa se natječe na više drugih natjecanja iz područja informatike.

Pobjednička ekipa osvojila je Internet kiosk, koji im je uručio predsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Ake Enell. On im je ovom prilikom poručio da nastave razvijati svoje kompetencije i istraživati vlastite potencijale, budući da je to put rasta i razvoja naše zajednice. U razgovoru s nagrađenim saznali smo da će Internet kiosk postaviti u predvorje svoje škole koji će tako biti dostupan svim učenicima, a služit će kao punkt za razne korisne aplikacije, kao i informiranje o raznim područjima bitnim za rad škole.

Kompanijske komunikacije
Ericsson Nikola Tesla

t.gif (43 bytes)
[Ake Enell u društvu prvonagrađenih]
t.gif (43 bytes)
[Dodjela nagrada]
t.gif (43 bytes)
[Nagrađeni timovi uz organizatore i sponzore]

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007