ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson Nikola Tesla nastavlja uspješnu suradnju s Ministarstvom za europske integracije

U Ministarstvu za europske integracije je u ponedjeljak, 25. kolovoza upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa ovogodišnjim stipendistima, mladim stručnjacima u području europskih integracija. Slijedeće akademske godine će 18 stipendista pohađati studije iz različitih područja europskih integracija (pravo EU, ekonomija EU i sl.) na 7 različitih sveučilišta u 5 europskih zemalja, a nakon povratka će raditi u državnoj upravi na poslovima približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Stipendisti su pravnici, ekonomisti, politolozi i profesori stranih jezika.

Ovaj obrazovni program provodi se s ciljem osposobljavanja svih državnih resora za proces prilagodbe Europskoj uniji što je jedan od prioriteta u programu rada Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2000. - 2004. , kao i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je sklopljen s Europskom unijom. U proteklih pet godina programa stipendiranja, obrazovano je stotinjak stručnjaka na 27 sveučilišta diljem Europe.

Program su podržale četiri hrvatske tvrtke - Ericsson Nikola Tesla, HT, PBZ i Podravka, kao i Vlada Velike Britanije. Åke Enell, predsjednik Ericssona Nikole Tesle, ovom je prilikom istaknuo svoje zadovoljstvo nastavkom uspješne višegodišnje suradnje i partnerstva s Ministarstvom za europske integracije, koje se temelji na ideji o dobrobiti za širu društvenu zajednicu. Predsjednik Enell je zaželio uspjeh svim stipendistima s uvjerenjem da će svoje potencijale iskoristiti za prosperitet hrvatskog društva.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

t.gif (43 bytes)
Ministar za europske integracije Neven Mimica u društvu predstavnika kompanija i Vlade Velike Britanije
t.gif (43 bytes)
Potpisivanje ugovora sa stipendistima
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007