ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
 
Kompanija Ericsson Nikola Tesla uručila Internet kiosk gimnaziji Jurja Barakovića iz Zadra kao nagradu za najbolju Internet stranicu posvećenu mladima i Europi 

Povodom obilježavanja Europskog tjedna te 10. obljetnice Interneta u Hrvatskoj, Ministarstvo za europske integracije u suradnji s CARNetom, organiziralo je natjecanje osnovnih i srednjih škola u izradi Internet stranica posvećenih mladima, Europi i Internetu pod nazivom LOGIN@EUROPE. Predsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Åke Enell uručio je glavnu nagradu pobjedničkoj ekipi - Internet kiosk – samostalno razvijeni proizvod Ericssona Nikole Tesle, zaželjevši im pritom mnogo budućih uspjeha. 


Cilj natjecanja za koje je sedamdesetak škola pripremilo radove i koje je trajalo tijekom mjeseca travnja, bio je potaknuti učenike srednjih i osnovnih škola u našoj domovini na izradu Internet stranica koje svojim sadržajem povezuju mlade, Europu, Internet i lokalne sadržaje. Sve pristigle Internet stranice ocijenilo je povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva za europske integracije, CARNet-a, te predstavnika sponzora.

Dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima u natjecanju LOGIN@EUROPE, održala se 9. svibnja, 2002. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nagrade najboljima podijelio je ministar za europske integracije mr. Neven Mimica, uz prisustvo sponzora, a svečanost dodjele nagrada CARNet je izravno prenosio putem Interneta na adresi http://login-europe.mei.hr/. Unatoč mnoštvu primamljivih nagrada, kao pritajena želja svih nagrađenih jasno se isticao Ericssonov Internet kiosk kojemu su svoj web prostor posvetile sve nagrađene ekipe. 

Posebnu nagradu za osnovne škole dobila je OŠ Pujanke iz Splita. Nagradu publike je osvojila I gimnazija iz istoga grada. Treća nagrada je pripala klasičnoj gimnaziji iz Pazina, a druga nagrada Daruvarskoj gimnaziji. Zasluženo najbolja, gimnazija Jurja Barakovića iz Zadra napravila je najatraktivnije stranice izrađene u Macromedijinom alatu Flashu i bogatoga sadržaja zanimljivog mladima, a sa zajedničkom porukom, Europa bez granica. Pobjednička ekipa je osvojila ono što su svi priželjkivali Internet kiosk, koji im je uručio predsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Åke Enell. Nagrađene stranice možete vidjeti na adresi: http://login-europe.mei.hr/pobjednici.html.

 

 

 

 

Ministar za europske integracije mr. Neven Mimica i predsjednik Ericssona Nikole Tesle Ake Enell uz nagrađene učenike

 

Dodjela nagrada se izravno prenosila putem Interneta


Pobjednička ekipa predstavlja publici svoje web stranice

 

Tehnička podrška

©Copyright    

09-05-2002